Waarom Synchroniciteiten Verschijnen

Waarom Synchroniciteiten Verschijnen


65 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
65 keer gelezen sinds

0
(0)

Volgens oude Hindoe geschriften zijn er slechts twee tekenen die wijzen op verlichting. Deze indicaties tonen aan dat er een transformatie in je plaatsvindt richting een hoger bewustzijn. Het eerste teken is dat je je geen zorgen meer maakt. Dingen storen je niet langer en je wordt lichtvoetig en vreugdevol. Het tweede teken is dat je steeds meer betekenisvolle toevalligheden in je leven tegenkomt. Deze synchroniciteiten nemen toe tot het punt waarop je werkelijk wonderbaarlijke ervaringen beleeft.

Carl Jung en het begrip synchroniciteit

De Zwitserse psychoanalyticus Carl Jung introduceerde het begrip ‘synchroniciteit’ om omstandigheden te beschrijven die betekenisvol gerelateerd lijken, maar geen causaal verband hebben. Volgens Jung bewijzen deze synchroniciteiten dat een door een waarnemer waargenomen inhoud tegelijkertijd kan worden weergegeven door een externe gebeurtenis, zonder enige causale verbinding. Hieruit volgt dat ofwel de psyche niet in de ruimte kan worden gelokaliseerd, ofwel dat de ruimte relatief is ten opzichte van de psyche. Jung benadrukte dat we leven in een tijd waar logica heerst en dat de eerste barrière die men moet overwinnen, het erkennen van de paradoxale aard van synchroniciteiten is.

Persoonlijke ervaringen met het goddelijke

Stel je voor dat je in zelfreflectie zit en plotseling vult de hele kamer zich met zonlicht. Het licht filtert door paarse gordijnen en vult de ruimte rondom je met een schitterend helder licht dat je hele lichaam omarmt. Je voelt je levendig en bijna tot tranen geroerd. Vanuit een extern standpunt lijkt dit geen zin te maken, maar voor jou was dat moment een antwoord. Precies voordat het licht je kamer vulde, vroeg je in gedachten aan het universum of de donkere nacht van de ziel ooit zou eindigen.

De grens tussen innerlijk en uiterlijk

Wanneer we direct in contact komen met het universum, wordt de barrière tussen het uiterlijke en het innerlijke erg dun. Hoe meer we ons verbinden met het goddelijke, hoe dunner de lijn tussen psyche en realiteit wordt. Dit is hoe synchroniciteit en manifestatie samenkomen. We beginnen onze gedachten gemanifesteerd te zien in dagen, soms zelfs binnen enkele minuten. Ja, er is nog steeds jij als entiteit en er is nog steeds het schijnbare universum, maar de grenzen zijn niet langer vast.

Berichten in het Alledaagse

Je ziet berichten in een druppel water, in de schors van een boom, en in de ruimte tussen twee objecten. Deze communicatie maakt alle vaste barrières vloeibaar. Dit is hoe de mentale wereld versmelt met de fysieke wereld. Alles kan je boodschapper zijn als je perceptie openstaat. Zo begint het leven, gevuld met symbolen die alleen jij kunt ontcijferen. De sublieme wijsheid is niet via Google te vinden; we kunnen enkel onze ervaringen met elkaar delen en de patronen herkennen.

Patronen Herkennen Zonder Uitleg

Het gaat erom te erkennen zonder te hoeven uitleggen, om het patroon te zien in plaats van het af te doen als een simpel hersenspel. Aan het einde van deze video bespreken we hoe we de boodschappen die synchroniciteiten proberen over te brengen kunnen begrijpen en hoe we die ervaring kunnen intensiveren. Dit is een boek waarin Carl Jung uitgebreid ingaat op de aard van synchroniciteiten. We dromen vaak over mensen van wie we de volgende post een brief ontvangen. Ik heb meerdere keren vastgesteld dat op het moment dat de droom plaatsvond, de brief al op het postkantoor van de ontvanger lag. Volgens anekdotische statistieken hebben de meeste mensen dit meer dan eens in hun leven meegemaakt: je denkt de hele dag aan een verre persoon, om ‘s avonds een bericht van hen te ontvangen. Zo stemmen mensen af op elkaars energieën.

Onbewuste Boodschappers

Soms zie je 11:11 en soms ben jij onbewust dat 11:11-moment voor een vreemde in de supermarkt omdat je T-shirt zegt: “dump hem/haar” of “blijf sterk, geef nooit op”. Vreemd genoeg zijn we allemaal soms goddelijke boodschappers in het leven van anderen. Synchroniciteiten spreken voornamelijk in drie talen.

Sommigen van ons voelen zich aangetrokken tot de taal van getallen, anderen tot woorden en weer anderen tot beelden. Onze ervaringen met synchroniciteit hebben vaak een directe betekenis voor onze mentale dialogen. Als reactie hierop vinden we antwoorden in getallen – zoals het getal 333 dat ons aanmoedigt plannen te maken – in woorden op een kentekenplaat of reclamebord, of in visuele antwoorden zoals bepaalde afbeeldingen die op televisie of in YouTube-video’s en Instagramfeeds verschijnen. Afhankelijk van de taal waarvoor we meer openstaan, kunnen we heilige betekenissen ontvangen. Synchroniciteit lijkt ons ook een aanwijzing of venster te bieden op een hogere ordenende kracht in het universum, of we dit nu bekijken vanuit de kwantumfysica of spiritualiteit.

Synchronistische ervaringen kunnen wijzen op een grotere invloedssfeer in ons leven. Deze invloed lijkt vaak welwillend en bevestigend voor degenen die het ervaren, zelfs als de huidige omstandigheden nadelig lijken. We zouden veerkrachtiger kunnen zijn als we eerdere ervaringen hebben gehad waarbij dingen voorbestemd leken te zijn. Centraal in synchroniciteit staat het concept van eenheid en onderlinge verbondenheid. Het suggereert dat alles in het universum op een bepaalde manier verbonden is, en dat deze verbindingen zich in ons leven kunnen manifesteren door synchronistische gebeurtenissen.

De kracht van verbondenheid

Als we de wereld door deze lens van verbondenheid beginnen te zien, beginnen we patronen en verbindingen te herkennen die we eerder misschien over het hoofd zagen. We realiseren ons dat er een web van relaties en interacties om ons heen gebeurt en dat wij een integraal onderdeel zijn van dit kosmische ontwerp. Synchroniciteit dient als een krachtige herinnering aan deze verbondenheid. Het toont ons dat er geen toevalligheden of ongelukken zijn, maar eerder een reeks betekenisvolle verbindingen die zich voortdurend ontvouwen. Door synchroniciteit te omarmen, kunnen we ons begrip van de onderling verbonden aard van de werkelijkheid verdiepen en een gevoel van verwondering en bewondering voor de wereld om ons heen cultiveren.

Weet je, hoe een mooie grap wordt verpest door uitleg, zo is het ook met synchroniciteit. Laten we ontdekken hoe we onze wil kunnen afstemmen op de harmonie en geometrie van het toeval. Hoe te leven in synchronisatie met de wereld. Ten eerste moeten we ophouden synchroniciteit alleen te zien als validatie of goedkeuring. Het kan voelen als een baken van hoop in ons alledaagse leven, maar er is meer. Men moet de synchroniciteit indruk laten maken op zowel het bewuste als het onderbewuste, de blik erop richten en het je laten leiden naar ontzag. Ontzag is het gevoel dat we krijgen in de aanwezigheid van iets groots dat ons begrip van de wereld uitdaagt, zoals het omhoog kijken naar de miljoenen sterren aan de nachtelijke hemel of het verwonderen over de geboorte van een kind.

Link: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Libido Test Voor Mannen
Sigma man Test
Inclusiviteit Test