Woorden doen er toe! Waarom je vandaag al moet stoppen met deze 3 woorden

Woorden doen er toe! Waarom je vandaag al moet stoppen met deze 3 woorden815 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
815 keer gelezen sinds

0
(0)

Deze drie woorden worden vaak gebruikt door de meeste mensen in hun dagelijks leven zonder zich bewust te zijn van de negatieve effecten van deze woorden op hun leven.

Alvast 3 van de belangrijkste punten

  1. “Ik hoop”: Dit suggereert vaak een soort twijfel of onzekerheid. In plaats van te zeggen “Ik hoop dat ik succesvol word”, zou je kunnen zeggen “Ik weet dat ik succesvol zal zijn”.

  2. “Ik heb nodig”: Deze term drukt een gevoel van gebrek of tekortkoming uit. In plaats van te zeggen “Ik heb meer geld nodig”, zou je kunnen zeggen “Ik ben dankbaar voor de welvaart die op mijn pad komt.

  3. “Ik kan niet”: Deze term creëert beperkingen en grenzen. In plaats van te zeggen “Ik kan dit niet doen”, zou je kunnen zeggen “Ik heb de vaardigheden en het vermogen om dit te doen”.

De kracht van (onze) woorden

Onze woorden zijn een instrument voor het brein om een realiteit te creëren. Je eigen realiteit, om precies te zijn.

We gebruiken deze woorden zonder ons bewust te zijn van hun nadelige impact op ons leven. Zodra je je bewust wordt van deze woorden en ze uit je dagelijkse woordenschat verwijdert, zul je al snel ontdekken hoe ze je leven kunnen veranderen.

De Wet van Aantrekking zal positief in je leven beginnen te werken en je zult geweldige resultaten beginnen te zien.

Laten we beginnen met het bekijken van elk woord afzonderlijk en het begrijpen van hun impact op ons leven.

Woorden doen er toe! Waarom je vandaag al moet stoppen met deze 3 woorden

Het eerste woord: “Ik hoop”

Het eerste woord dat mensen vaak gebruiken in hun dagelijkse gesprekken is het woord “Ik hoop”. Als je het woord “Ik hoop” zegt, dan zit daar een negatieve energie aan vast.

Er is een negatieve emotie die zich verstopt achter het woord hoop. De wereld houdt emoties vast dat je gelooft dat je iets in je leven niet kunt krijgen en dat je wacht op een wonder of op elke mogelijke kans om het te laten gebeuren.

Je zegt dat je niet gelooft dat het zal gebeuren, maar misschien zal er wat magie plaatsvinden en komen we er zo. Door dit te zeggen, breng je jezelf in een staat van ontbering en tekort.

Je zegt dat je niet gelooft dat je het waard bent dat er iets goeds met je gebeurt. Het komt zo nonchalant en onverschillig over dat je het niet eens merkt.

Het tweede woord: “Ik probeer”

Het tweede woord waarover we gaan praten is het woord “Ik probeer”. “Ik probeer meer geld in het leven te hebben”, “Ik probeer een vriendin te hebben”, “Ik probeer een succesvolle zakelijke relatie te hebben”, “Ik probeer een auto te hebben”, “Ik probeer een huis te hebben” enzovoort.

Elke keer dat je zegt dat je iets probeert, welke energie houdt dat dan achter? Je zegt gewoon dat je een behoeftig persoon bent. Je zegt dat je een leven van ontbering leidt.

Je bent achter die dingen aan die je niet in het leven hebt, wat je van binnenuit in conflict brengt.

Dat is wat je voelt dat je in het leven verdient. Heb je gemerkt hoe de meeste mensen hun leven op deze manier leiden zonder het zelfs maar te beseffen?

Het derde woord: “Ik kan niet”

Het derde en meest negatieve woord dat je voor jezelf kunt zeggen is het woord “Ik kan niet”. Dit is het ultieme zelfbeperkende woord. Als je zegt “Ik kan niet”, ben je in essentie tegen jezelf aan het zeggen dat je niet in staat bent om iets te doen.

Je beperkt je mogelijkheden en sluit jezelf af van het potentieel van je leven. Dit woord druist tegen de kern van het concept van de Wet van Aantrekking in. Want volgens deze wet kun je aantrekken wat je maar wilt, als je er maar in gelooft.

Wanneer je zegt “Ik kan niet”, geef je aan het universum een zeer duidelijk signaal dat je jezelf niet in staat ziet om te krijgen wat je wilt. Deze negatieve overtuiging zendt een negatieve trilling naar het universum, waardoor je voorkomt dat positieve dingen zich in je leven manifesteren.

Woorden doen er toe! Waarom je vandaag al moet stoppen met deze 3 woorden

Conclusie

Het is tijd om deze woorden uit je woordenschat te verwijderen. Begin je bewust te worden van wanneer en hoe je deze woorden gebruikt. Vervang ze door positieve affirmaties. In plaats van te zeggen “Ik hoop”, zeg “Ik weet”. In plaats van “Ik probeer”, zeg “Ik doe”. En in plaats van “Ik kan niet”, zeg “Ik kan”.

Als je dit doet, zal je merken dat je leven begint te veranderen op een krachtige en positieve manier. Je zult je meer op je gemak voelen met jezelf en je zult beginnen te merken dat je dingen aantrekt die eerder onbereikbaar leken.

Het verwijderen van deze negatieve woorden uit je woordenschat is een kleine stap die je kunt nemen om je leven te verbeteren. Het is een manier om de controle over je leven terug te krijgen en te beginnen leven op een manier die beter aansluit bij je ware verlangens en aspiraties.

Woorden doen er toe, en het is tijd dat we ze gebruiken om een positief effect op ons leven te hebben.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231228 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023598 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023663 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211038 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211155 views