Passie en actie – Deze woorden maken van jou een Winnaar

Passie en Actie – Deze woorden maken van jou een Winnaar945 keer gelezen sinds
10
minuten leestijd
10
minuten leestijd
945 keer gelezen sinds

0
(0)

Besteed meer aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling dan aan je werk!

Toen ik eenmaal deze filosofie begreep, veranderde mijn leven compleet. Richt je energie op jezelf en niet alleen op je werk. Door hard te werken aan je baan kun je een inkomen verdienen, wat trouwens geweldig is.

Maar als je hard werkt aan jezelf, kun je een fortuin verdienen, wat fantastisch is. Succes trek je aan door een letterlijk aantrekkelijk persoon te worden, niet qua uiterlijk, niet door er wanhopig achteraan te jagen. Word de persoon die je wilt zijn en succes zal vanzelf naar je toekomen.

Onbeperkt potentieel

Wees nooit tevreden met jezelf. Besef dat de grootste vaardigheid die mensen boven dieren hebben, is dat ze tijd en moeite in zichzelf kunnen investeren. Een hond kan niet meer zijn dan een hond, een boom kan niet meer zijn dan een boom. Maar als mens heb je onbeperkt potentieel. Door jezelf te ontwikkelen en te groeien, kun je je leven transformeren, ongeacht waar je op dit moment bent.

Dromen en winnen

Mijn dromen staan altijd op de eerste plaats, elke dag, nog voor mijn vrouw en kinderen. Ik kan voor mijn vrouw en kinderen zorgen, maar denk je dat ik daarmee mijn dromen opgaf? Mijn dromen vormen de drijvende kracht achter wie ik ben. Toen ik mijn dromen opgaf, eindigde ik ook gewoon ergens waar ik niet wilde zijn, kon ik niet meer voor hen zorgen. En dan zou ik tegen hen moeten zeggen dat het oké is om niet te winnen. Nee, het is niet oké om niet te winnen. Je moet streven naar winst. Hoeveel van jullie willen weer meer winnen in plaats van minder?

Controle over je omgeving

Als je geen controle hebt over je omgeving, zal iemand anders die controle overnemen. Voor degenen onder jullie die teams leiden en organisaties runnen, jullie weten het: als je de controle over je omgeving niet hebt, zal iemand anders die overnemen. Op dit moment wordt jouw omgeving door anderen gecontroleerd. Maar als je de controle over je omgeving overneemt, neem je de verantwoordelijkheid.

Toen ik 45 jaar oud was, nam ik de controle over mijn omgeving. Ik nam elk dubbeltje dat ik had, al mijn energie en middelen, en ik begon aan zelfverbetering. Als ik daardoor failliet moest gaan, so be it, want ik was al failliet. Begrijp me goed, als je niet vervuld bent, als je niet elke dag je volledige potentieel benut, dan ben je eigenlijk al failliet.

Passie en actie – Deze woorden maken van jou een Winnaar

Passie en actie

Als je je passie vindt, zul je een onuitputtelijke energie voelen. Maar momentum vereist dat je altijd de volgende stap neemt om het gaande te houden. Als je gelooft in wat je doet, geeft dat brandstof aan je vuur. Je moet doorgaan, doorduwen, volhouden.

Want als je dat doet, en je blijft groeien en meer bereiken, zul je versteld staan hoe het universum samenwerkt om je te helpen je doelen te bereiken. Geloof in jezelf, overwin je angsten en laat je innerlijke licht schijnen. Jij hebt de kracht om jezelf te zijn en het verschil te maken.

Beslissingen nemen

Je brengt jezelf in een gepassioneerde staat, zodat je je leven kunt veranderen, en het enige dat je leven verandert, is het nemen van een beslissing. Dus terwijl je die passie voelt, neem je beslissingen.

Het enige wat die toewijding, energie en momentum gaande houdt, is onmiddellijk actie ondernemen. Massale actie is het medicijn. Massale actie is het medicijn. Dat is hoe je groeit. Dat is hoe je leert om te waarderen wat je krijgt.

Werken aan een droom

Als je aan een droom werkt, komt er op een bepaald moment een omslagpunt waarop je zelf verandert in de achtervolging van die droom. Zelfs als je de droom niet bereikt, word je een sterker en krachtiger persoon.

Het zal je leven zo veranderen dat je naar andere mogelijkheden kunt kijken en kunt zeggen: “Nou, dan ga ik dat doen.” Omdat je jezelf hebt ontwikkeld en vertrouwen hebt opgebouwd in hoe je met het leven omgaat, kun je naar nieuwe gebieden gaan zonder iets te missen.

Ontdek wie je bent

Zodra je begint te ontdekken wie je werkelijk bent, besef je pas echt dat je gezag en heerschappij hebt over alles op aarde, inclusief alle aspecten van je leven. Maar je kunt dit alleen bereiken door de uitdagingen van het leven aan te gaan.

De meeste mensen vermijden uitdagingen en proberen pijn te vermijden. Maar als je dat doet, sterft er iets in jou. Er ligt een potentieel in jou dat nooit wordt geactiveerd omdat je jezelf niet uitdaagt.

Uitdagingen aangaan

Iemand zei eens dat de zone van comfort toebehoort aan de doden. De meeste mensen willen zich veilig voelen in hun comfortzone. Ze willen alleen dingen doen waar ze goed in zijn.

Maar tenzij je probeert iets te doen wat buiten je comfortzone ligt, zul je nooit groeien. Dus als je wilt groeien, moet je jezelf uitdagen en jezelf strekken.

Je moet springen en misschien val je, schaaf je je knieën en breek je je lip. Maar je blijft doorgaan en door dat proces leer je hoger te springen. Je daagt jezelf uit om dieper te graven en ontdekt zo talenten die je niet eens wist dat je had.

Vertrouw op jezelf

Als je wilt dat dingen voor jou gebeuren, is het belangrijk om op jezelf te vertrouwen. Luister naar die stille, innerlijke stem. Probeer niet alles logisch te verklaren. Er zijn dingen in het leven die niet logisch te verklaren zijn.

Je kunt leren lopen op geloof, niet op zicht. Zodra je begint te vertrouwen op jezelf, je ideeën en je instincten, krijgt het leven een geheel nieuwe betekenis. Je voelt dat je wordt geleid.

Houd vast aan je droom

Geef je kracht niet weg. Je hebt niemand nodig die je droom goedkeurt. Het is aan jou gegeven. Als anderen het niet kunnen zien, is het omdat het niet voor hen bedoeld is. Houd vast aan je droom, koester het, cultiveer het en werk eraan. Het is van jou, het is jouw visie. Werk eraan totdat het tot bloei komt. Ik heb mijn kracht weggegeven en ik zeg nu dat ik dat nooit meer zal doen.

Doe wat juist is

Hier is nog iets voor degenen die succes willen behalen: doe wat je weet dat juist is. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Probeer geen shortcuts te nemen, probeer niet te bedriegen. Betaal de prijs van vooruit. Wat je zaait, zul je oogsten. Je kunt nu betalen of later dubbel betalen. Dus doe wat juist is.

Soms is er de neiging, vanwege het negatieve deel van ons bewustzijn en onze eigen programmering, om te denken: “Ach, deze keer maakt het niet uit, niemand zal het weten.” Maar alles doet ertoe. Je weet het en ik weet het. Je bent een persoon van integriteit. Ik verlies liever mijn droom door het juiste te doen dan door bedrog een kortere weg te nemen om mijn doel te bereiken.

Ik wil in de spiegel kunnen kijken. Dat is wat jij ook wilt. Er is een gezegde: “Beoordeel een persoon niet op wat hij doet, maar op wat hij niet hoeft te doen.” En de ware kwaliteit van een persoon kun je beoordelen aan wat hij doet als niemand kijkt.

Passie en actie – Deze woorden maken van jou een Winnaar

Onderneem actie

Onderneem actie, niet overhaast als het niet nodig is, maar verspil ook geen tijd. Nu is het moment om in actie te komen: wanneer het idee warm is en de emotie sterk. Dat is het moment om te handelen. Je zegt: “Ik zou graag een bibliotheek willen hebben zoals die van jou.” Nou, als je dat echt wilt, moet je het eerste boek halen, en dan het tweede boek voordat het gevoel vervaagt.

Onderneem actie, nu meteen. Onderneem actie zo snel mogelijk. Want als je dat niet doet, treedt de wet van afnemende intentie in werking. Je hebt plannen om iets te doen wanneer het idee je raakt, om iets te doen wanneer de emotie hoog is. Maar als je die plannen niet snel in daden omzet, neemt de intentie af, en een maand later is het enthousiasme weg. Een jaar later is het nergens te bekennen.

Discipline

Dus onderneem actie. Stel een discipline in wanneer de emoties hoog zijn en het idee sterk, helder en krachtig is. Iemand praat over gezondheid en je voelt de motivatie. Hij zegt: “Ik moet een boek over voeding lezen.” Haal dat boek voordat het gevoel vervaagt en voordat de emotie afzwakt.

Ga ervoor, begin met het opbouwen van je bibliotheek, begin het proces, doe wat push-ups. Onderneem actie, je moet actie ondernemen. Anders blijft deze wijsheid onbenut. Anders ebt de emotie snel weg, tenzij je deze in een gedisciplineerde activiteit omzet. Discipline is hoe je de emotie vasthoudt en deze wijsheid omzet in resultaten. Discipline.

Het belang van discipline

Het grootste voordeel van discipline is zelfwaardering, zelfrespect. Veel mensen praten tegenwoordig over zelfrespect, maar ze verbinden het niet met discipline. Het kleinste gebrek aan discipline begint aan onze psyche te knagen. De verleiding om een beetje te verslappen is groot. Het kleinste gebrek aan inzet begint aan ons zelfvertrouwen te knagen.

In plaats van ons best te doen, doen we net iets minder dan ons best. En voor je het weet, rechtvaardig je dat met: “Ach, het heeft toch geen invloed op mijn succes.” Nee, het heeft invloed op je bewustzijn. Het heeft invloed op je filosofie. Op de kleinste manier ben je begonnen je eigen filosofie te ondermijnen.

Verwaarlozing

Hier is het probleem met verwaarlozing: het begint als een infectie en als je er geen aandacht aan besteedt, wordt het een ziekte. Het ene gebrek leidt tot het andere. En het ergste van alles is dat verwaarlozing ons zelfrespect, ons zelfvertrouwen en onze eigenwaarde vermindert. Het kleine gebrek aan discipline begint ons van binnenuit te verzwakken. We moeten dit tegengaan. We moeten onszelf uitdagen en streven naar groei.

Kinderen betrekken

Laten we onze kinderen betrekken bij kleine disciplines. Eén discipline, en dan nog één, en nog één. En voordat je het weet, begin je het tapijt van een gedisciplineerd leven te weven. Een leven waarin je meer wijsheid, een betere houding, meer geloof en moed kunt opnemen. Je bouwt een vat waar je deze kwaliteiten in kunt bewaren, en dan beginnen je capaciteiten te stromen.

Als je dit proces eenmaal begint, zul je zo enthousiast worden door de vroege resultaten dat je je voor de rest van je leven aan deze strategie zult binden. Je zult nooit meer terugkeren naar je oude manier van doen. Sluit je aan bij een nieuwe groep, omring jezelf met gelijkgestemde mensen. Onderneem actie.

Discipline is een investering

De vorige keer dat ik hier was, raadde ik het boek ‘De rijkste man van Babylon‘ aan. Ik heb dit boek bijna aan iedereen aangeraden de afgelopen 10 jaar. Raad eens hoeveel mensen daadwerkelijk dat boek zijn gaan lezen? Heel weinig. Mijn beste schatting is dat slechts tien procent het daadwerkelijk heeft opgepakt.

Het is gemakkelijk te vinden, gemakkelijk te kopen en gemakkelijk te lezen. Maar waarom grijpt niet iedereen deze kans? We weten het niet. Jij weet het niet, ik weet het niet, niemand weet het. Het is een mysterie. Maar hier zijn de cijfers: ongeveer tien procent doet het, negentig procent doet het niet.

En ik zeg je, over tien jaar zullen die cijfers nog steeds hetzelfde zijn. Tien procent zal het doen, negentig procent niet. De cijfers veranderen niet, alleen de mensen veranderen. Je kijkt naar één van die mensen. Ik behoorde vroeger tot de negentig procent die zich er niet toe kon zetten, zelfs als het gemakkelijk was.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken