10 Dingen Die Mannen Doen In Een Relatie Als Ze Echt Gelukkig Zijn

10 Dingen Die Mannen Doen In Een Relatie Als Ze Echt Gelukkig Zijn560 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
560 keer gelezen sinds

0
(0)

Mannen zijn niet zo moeilijk te doorgronden.

Natuurlijk, sommigen van hen kunnen goed zijn in het verbergen van hun gevoelens, maar als ze gelukkig zijn – en ik bedoel ÉCHT gelukkig – dan merk je het wel. Het is overduidelijk!

Hier zijn de 10 dingen die mannen doen in een relatie als ze echt gelukkig zijn.

10 Dingen Die Mannen Doen In Een Relatie Als Ze Echt Gelukkig Zijn

1. Ze koesteren de relatie

Mannen, die oprecht gelukkig zijn in hun relaties, zetten hun werk of borrels met vrienden niet bovenop de prioriteitenlijst. Ze waarderen nog steeds hun relaties met vrienden, familie en collega’s, maar weten de juiste balans te vinden door gezonde grenzen te stellen.

Dit kan zich uiten in het niet aannemen van werktelefoontjes na kantoortijden tenzij het absolute noodgevallen zijn, of in het niet tot het krieken van de dag blijven hangen bij uitjes met vrienden.

Hoewel ze van buitenaf misschien een beetje saai lijken zoals minder evenementen en feesten, genieten ze juist van het hebben van meer tijd om een leven met jou op te bouwen.

2. Ze laten de competitie met mannelijke vrienden en collega’s achter zich

Als mannen oprecht gelukkig zijn in hun relatie, ontdekken ze dat de onbewuste competitiedrang en vergelijking met vrienden en collega’s gewoon verdwijnen.

Het maakt niet uit of anderen meer geld hebben of een betere auto; als een man echt gelukkig is in zijn relatie, is hij zo content dat al het andere van secundair belang wordt.

Dit betekent niet dat ze hun ambitie verliezen of niet meer naar excellentie streven. Hun motivatie is nu echter niet langer gericht op het zijn van iemand anders, maar komt voort uit een gevoel van veiligheid en geluk in zichzelf.

Voor een man die oprecht gelukkig is in zijn relatie, neemt de neiging tot ongezonde competitie af en wordt vervangen door de energie om een dieper en rijker innerlijk leven met hun partner op te bouwen.

10 Dingen Die Mannen Doen In Een Relatie Als Ze Echt Gelukkig Zijn

3. Ze uiten kleine gebaren van genegenheid

Andere vrouwen zouden kunnen vermoeden dat er problemen zijn als er plotseling een boeket bloemen wordt bezorgd, vooral als hun partner normaal gesproken niet zo attent is.

Echter, voor de man in een echt gelukkige relatie zijn kleine tekenen van affectie volkomen normaal.

Voor hen is het een tweede natuur om het favoriete fruit of gerecht van hun partner mee te nemen als ze het toevallig tegenkomen, of bloemen te geven gewoon omdat dit hun partner blij maakt – en dat maakt hen op hun beurt ook gelukkig.

Sommige mannen in relaties tonen alleen affectie als ze iets goed te maken hebben – als een soort van verzoening – of bij een speciale gelegenheid.

De oprecht gelukkige man ziet deze tekenen van affectie echter niet als een verzoeningspoging, maar als een uitdrukking van oprechte waardering.

Hun dankbaarheid voor het hebben van een partner om het leven mee te delen komt tot uiting in hun dagelijkse gedrag, en ze uiten dit door regelmatig kleine, maar betekenisvolle uitingen van liefde te tonen.

4. Ze genieten in eenvoud

Relaties die nog in de beginfase zijn of die door moeilijkheden gaan, hebben vaak behoefte aan groots en meeslepend vuurwerk als impuls voor een wankele relatie.

Echter, wanneer een man oprecht gelukkig is in zijn leven en relatie, krijgen vieringen een meer doordachte en intieme aanpak. Ze worden vormgegeven rond dingen die werkelijk betekenisvol zijn voor hem en zijn partner.

Bijvoorbeeld, voor hun jubileum kiezen ze er misschien niet voor om te dineren in een restaurant met Michelinsterren, maar bereiden ze liever een maaltijd die een speciale betekenis heeft voor hun relatie – zoals crêpes als ze elkaar hebben ontmoet in een crêperie.

Dit betekent niet dat ze niet genieten van etentjes in luxueuze restaurants. Ze begrijpen echter dat ze niet veel extra’s nodig hebben om gelukkig te zijn, omdat ze dat al zijn in hun eigen kleine wereldje!

5. Ze ontwikkelen een soortgelijk gevoel voor humor als hun partner

Mannen die oprecht gelukkig zijn in hun relatie, merken vaak dat hun gevoel voor humor zich ontwikkelt in lijn met dat van hun partner.

Of dit nu komt door het samen kijken naar dezelfde films, het lezen van dezelfde graphic novels, of het bijwonen van stand-up comedyshows, het gevoel voor humor van de man wordt beïnvloed door de interactie met zijn partner.

Hierdoor vinden ze vaker humor in verschillende situaties, waardoor ze zichzelf vaker horen lachen dan voorheen.

Onderzoek wijst uit dat een goed gevoel voor humor zeker bijdraagt aan geluk. Dus, het vinden van die ene persoon die jouw gevoel voor humor deelt, maakt het leven een stuk leuker!

6. Ze gaan volwassen om met conflicten

De vraag blijft of mannen een relatie aangaan omdat ze in staat zijn om volwassen met conflicten om te gaan, of dat ze dit vermogen ontwikkelen nádat ze in een relatie zijn.

Zelfs als hij al conflict-oplossende vaardigheden bezat voor de relatie, is het aannemelijk dat het een gezamenlijk groeigebied is dat bijdraagt aan de harmonie in hun relatie.

Wat zeker is, is dat een man in een oprechte en gelukkige relatie zich comfortabeler voelt bij het omgaan met conflicten, wetende uit ervaring dat dit essentieel is voor het behouden van de relatie.

Dit wordt zichtbaar in de manier waarop hij problemen aangaat binnen zijn sociale kring, met vrienden, collega’s en zelfs familieleden.

Terwijl mannen in een instabiele relatie vaak conflicten vermijden, zien mannen in gelukkige relaties conflicten niet als een dealbreaker.

Dus, wanneer je een man ziet die volwassen omgaat met conflicten, kun je er vrijwel zeker van zijn dat hij gelukkig is in zijn relatie.

7. Ze staan meer open voor het uitproberen van nieuwe dingen

Een man in een oprecht gelukkige relatie staat meer open voor het uitproberen van nieuwe dingen, omdat hij weet dat hij een stabiele basis heeft waarop hij altijd kan terugvallen, wat er ook gebeurt.

Wanneer dingen niet goed gaan in zijn leven, vooral in zijn romantische relaties, heeft een man de neiging om binnen zijn comfortzone te blijven. Immers, wie heeft er nog een tegenslag nodig als het leven al lastig genoeg is?

Dit resulteert vaak in het herhalen van dezelfde patronen, omdat dit veilig en vertrouwd voelt.

Echter, wanneer ze een stabiele, gelukkige relatie hebben als veilige basis, durven ze vaker nieuwe dingen uit te proberen. Ze beginnen een nieuwe hobby, stappen in een nieuwe carrière of grijpen een zakelijke kans.

8. Ze brengen tijd door zonder hun partner

Wanneer een man ergens naartoe gaat zonder zijn partner, denken mensen vaak ten onrechte dat er iets mis is in de relatie.

Ze denken misschien: “Er moet iets aan de hand zijn, anders zou hij niet alleen gaan backpacken.”

Dit kan verrassend zijn, maar mannen die echt gelukkig zijn in hun relatie, zijn niet constant aan hun partner gehecht.

Hoewel ze graag tijd doorbrengen met hun partner, waarderen ze ook de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en te groeien, wetende dat dit veilig en aangemoedigd wordt in de relatie.

Mannen die de tijd en ruimte nemen om helemaal zichzelf te zijn, doen dit vaak omdat ze zich echt gelukkig en veilig voelen in hun relatie. Ze weten dat tijd apart hen dichter bij elkaar brengt, in plaats van verder uit elkaar.

Doordat ze als individuen verschillende ervaringen opdoen, worden hun gesprekken en hun relatie rijker en dieper wanneer ze weer samenkomen.

9. Ze verliezen zonder problemen een discussie

Een man in een echt gelukkige relatie voelt niet de behoefte om elke discussie te winnen.

Hij is bereid om een discussie te verliezen, compromissen te sluiten of het oneens te zijn met zijn partner. Dat komt omdat hij begrijpt dat het erkennen van hun verschillen als individuen bijdraagt aan de sterkte van de relatie.

Hij respecteert de overtuigingen van zijn partner net zozeer als zijn eigen overtuigingen.

Hij haalt vreugde uit het feit dat hij onvoorwaardelijk bemind wordt en zelf onvoorwaardelijk liefheeft, zonder zich te hoeven conformeren aan een geïdealiseerd beeld.

De man in een echt gelukkige relatie begrijpt dat de bereidheid om een discussie te verliezen, kan bijdragen aan succes in de relatie.

Hij gelooft dat het beter is om liefdevol te zijn dan om altijd gelijk te hebben.

How to Make Your Husband Happy

10. Ze investeren in de toekomst

Ongeluk leidt vaak tot allerlei manieren van omgaan met het leven. Maar als we ontdekken wat ons echt vervult, realiseren we ons dat we niet zoveel hoeven te doen om gelukkig te zijn.

Wanneer een man echt gelukkig is in zijn relatie, begint hij meer tijd, energie en inspanning te investeren in de toekomst die hij samen met zijn partner opbouwt.

Dit kan betekenen dat hij investeert in vastgoed als hij dat kan betalen, of simpelweg tijd neemt voor gesprekken om samen plannen te maken en gemeenschappelijke doelen te stellen.

Hij zal vragen waar je je wil vestigen, hoeveel kinderen je wilt, en zelfs hoe je je pensioen voorstelt. Niet alleen uit nieuwsgierigheid, maar omdat hij deze toekomst wil realiseren.

Als ze niet gelukkig zijn in een relatie, vermijden ze vaak het plannen en investeren in de toekomst, omdat ze diep van binnen ontevreden zijn en wachten op andere mogelijkheden.

Maar als mannen de partner vinden die hen volledig vervult, zijn ze bereid om volledig te investeren in de relatie.

Conclusie

We veranderen allemaal door het hebben van een relatie met iemand van wie we houden.

Hoewel geluk voornamelijk van binnenuit komt, kan een relatie waarin beide partners streven naar wederzijds geluk, het leven werkelijk buitengewoon maken.

Let dus op deze 10 dingen die mannen doen als ze echt gelukkig zijn in een relatie, om te weten of je op het juiste pad bent om samen gelukkig te zijn.

Bron: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231210 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023915 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023578 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023643 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211744 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211019 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021809 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021547 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211133 views