13 Stappen naar Volledige Zelfliefde

13 Stappen naar Volledige Zelfliefde618 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
618 keer gelezen sinds

4
(1)

Ook al voel je je niet bijzonder krachtig, denk aan hoe ver je bent gekomen, hoe je hebt overleefd. Je bent hier, nu, levend en krachtiger dan ooit. En wees geduldig met jezelf.

Vorig jaar was een moeilijk jaar voor mij. Ik worstelde enorm met mijn geestelijke gezondheid en leed aan depressie en angst. Kijkend naar andere mooie, succesvolle vrouwen, vroeg ik me af: Hoe doen ze dat? Hoe lukt het hen om zich zo goed te voelen?

13 Stappen naar Volledige Zelfliefde

Ik wilde het ontdekken, en ik wilde het delen met andere vrouwen die, net als ik, gelukkig wilden zijn – die zich goed wilden voelen. Door gebruik te maken van mijn creatieve energie, ben ik begonnen met het samenstellen van een bron die iedereen zou kunnen gebruiken. Ik vroeg vrouwen om mij heen: Wat zijn jouw mantras en gewoontes waardoor je meer van jezelf bent gaan houden??

Wat ze me vertelden was zowel revolutionair als tegelijkertijd een totale open deur. En als ik ze kan beoefenen, weet ik dat jij dat ook kan. Hier zijn 13 recepten voor zelfliefde die eenvoudig in praktijk zijn en veelzijdig in hun voordelen.

1. Stop met jezelf te vergelijken met anderen

We worden gesocialiseerd om competitief te zijn, dus onszelf vergelijken met anderen is natuurlijk. Maar het kan gevaarlijk zijn. Het heeft gewoon geen zin om jezelf te vergelijken met iemand anders op de planeet, want er is er maar één zoals jij. Focus liever op jezelf en je eigen reis. Alleen al het verschuiven van je energie zal je helpen je vrij te voelen.

13 Stappen naar Volledige Zelfliefde

2. Maak je geen zorgen over de meningen van anderen

In diezelfde lijn: maak je geen zorgen over wat de maatschappij denkt of van je verwacht. Je kunt niet iedereen tevreden stellen, dus dit wel proberen is tijdverspilling en zal je alleen maar vertragen op je reis naar het beste zijn dat je kunt zijn.

3. Sta jezelf toe om fouten te maken

We krijgen van jongs af aan keer op keer te horen “niemand is perfect, iedereen maakt fouten”. Maar naarmate je ouder wordt, voel je meer druk om niet te falen. Geef jezelf wat ruimte! Maak fouten zodat je ervan kunt leren en groeien. Omarm je verleden. Je verandert en groeit constant van wie je ooit was naar wie je vandaag bent en wie je op een dag zult zijn.

Dus vergeet die stem in je hoofd die zegt dat je perfect moet zijn. Maak fouten – veel zelfs! De lessen die je zult leren zijn onbetaalbaar.

Lees ook: Waarom je kwetsbaar opstellen je leven zal veranderen

4. Herinner jezelf eraan dat je waarde niet ligt in hoe je lichaam eruit ziet

Dit is fundamenteel! Zoveel dingen in de wereld willen je afleiden van deze krachtige waarheid. Soms bevestigt zelfs je eigen geïnternaliseerde seksisme je gedachten aan ontoereikendheid. Je bent waardevol omdat je jij bent, niet vanwege je lichaam.

Dus, draag wat je goed doet voelen. En draag wat je zelfverzekerd, comfortabel en gelukkig maakt.

13 Stappen naar Volledige Zelfliefde

5. Wees niet bang om giftige mensen los te laten

Niet iedereen neemt verantwoordelijkheid voor de energie die ze de wereld insturen. Als er iemand is die toxiciteit in je leven brengt en ze nemen er geen verantwoordelijkheid voor, dan zou het kunnen betekenen dat je afstand van ze moet nemen. Wees niet bang om dit te doen. Het is bevrijdend en belangrijk, ook al kan het pijnlijk zijn.

Onthoud: Bescherm je energie. Het is niet onbeleefd of verkeerd om jezelf te verwijderen uit situaties of uit het gezelschap van mensen die je leegtrekken.

6. Verwerk je angsten

Net als fouten maken, is bang zijn natuurlijk en menselijk. Verwerp je angsten niet – begrijp ze. Deze gezonde oefening kan echt helpen met je mentale gezondheid. Het ondervragen en evalueren van je angsten helpt je om duidelijkheid te krijgen en problemen in je leven te ontmaskeren die je angst bezorgen. Dat kan op zijn beurt sommige – zo niet alle – van je angsten helpen verlichten.

7. Vertrouw erop dat je goede beslissingen voor jezelf kunt nemen

We twijfelen zo vaak aan onszelf en ons vermogen om het juiste te doen, terwijl we meestal in ons hart weten wat het beste is. Onthoud dat je gevoelens waar zijn. Je raakt niet los van de realiteit. Je kent jezelf beter dan wie dan ook, dus wees je beste voorvechter.

8. Grijp elke kans die het leven biedt of creëer je eigen kansen

Het moment zal nooit perfect zijn voor die volgende grote stap in je leven. De situatie is misschien niet ideaal, maar dat mag je niet tegenhouden om je doelen en dromen na te streven. Grijp het moment wanneer het zich aandient, want het komt misschien nooit terug.

13 Stappen naar Volledige Zelfliefde

9. Zet jezelf op de eerste plaats

Voel je hier niet schuldig over. Vooral vrouwen kunnen gewend zijn anderen op de eerste plaats te zetten. Hoewel er daarvoor altijd ruimte moet zijn, mag het geen gewoonte worden die ten koste gaat van je mentale of emotionele welzijn.

Vind de tijd om te ontspannen. Zonder te ontspannen en op te laden, kun je jezelf flink belasten. Of het nu een dag in bed is of buiten in de natuur, onderzoek wat jou helpt ontspannen en besteed er tijd aan.

10. Voel pijn en vreugde zo volledig mogelijk

Sta jezelf toe om dingen volledig te voelen. Ga de pijn aan, geniet van je vreugde en leg geen beperkingen op je gevoelens. Net als angst, zullen pijn en vreugde emoties zijn die je helpen jezelf te begrijpen en uiteindelijk te beseffen dat je die gevoelens hébt, maar dat je niet je gevoelens bént.

11. Oefen moed in het openbaar

Maak er een gewoonte van om je mening te uiten. Moed is als een spier – het groeit naarmate je het meer oefent. Wacht niet op toestemming om aan tafel te gaan zitten. Doe mee aan het gesprek. Deel je gedachten. Kom in actie, en weet dat jouw stem net zo belangrijk is als die van iemand anders.

13 Stappen naar Volledige Zelfliefde

12. Zie schoonheid in de simpele dingen

Probeer elke dag minstens één mooi, klein ding om je heen op te merken. Maak er een notitie van en wees er dankbaar voor. Dankbaarheid geeft je niet alleen perspectief, het is essentieel om vreugde te vinden.

13. Wees aardig voor jezelf

De wereld zit vol met harde woorden en kritiek – voeg die van jou niet toe aan de mix. Spreek vriendelijk tegen jezelf en praat niet op een gemene of negatieve manier over jezelf. Vier jezelf. Je bent zo ver gekomen en bent al enorm gegroeid. Vergeet niet om jezelf te vieren, en niet alleen op je verjaardag!

Conclusie

Zelfliefde ontstaat misschien niet van de ene op de andere dag. Maar met de tijd zal het zich diep in je hart nestelen.

Ja, je zal er hier en daar misschien mee worstelen, maar je zult terugkijken op deze momenten en zien hoe ze de juiste stappen waren op je reis naar de beste versie van jezelf.

Geraadpleegde bronnen:

https://youtu.be/Lf1yt3XTQHM

Lees ook: Eckhart Tolle in gesprek: Tijd voor nu!

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231228 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023598 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211155 views