Voor iedereen die Rock Bottom zit: Een gids voor het navigeren door grote levensuitdagingen - Esther Hicks

Voor Iedereen Die Rock Bottom Zit – Esther Hicks


848 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
848 keer gelezen sinds

0
(0)

Rock Bottom. Het is een term die vaak gebruikt wordt om het diepste punt van wanhoop of ontmoediging te beschrijven, een plaats waar hoop en vreugde zeldzaam lijken te zijn.

Dit is het moment waarop we ons realiseren dat er iets moet veranderen, dat we iets moeten doen om uit deze donkere plek te komen. Dit is echter ook het punt waarop ware transformatie kan plaatsvinden.

In deze gids zullen we de reis van weerstand naar acceptatie verkennen, en hoe je, ondanks de uitdagingen van het leven, vreugde en voldoening kunt vinden in het proces van groei en verandering.

Voor iedereen die Rock Bottom zit: Een gids voor het navigeren door grote levensuitdagingen - Esther Hicks

Het belang van het loslaten van weerstand

We hechten geen enkel belang aan het idee van terugkeer naar het niet-fysieke als de enige manier om weerstand los te laten. Er zijn andere productieve en gemakkelijk bereikbare manieren om weerstand los te laten. Wat we altijd opmerken tijdens onze gesprekken, is de kracht van iemands intentie in vergelijking met hun verlangen om zonder weerstand te zijn. We praten de hele dag door over het loslaten van weerstand.

Onlangs hebben we gesproken over het belang van het niet te groot maken van weerstand en het erkennen van de vele mogelijkheden om in de ontvankelijke modus te komen. Maar dat is slechts een deel van het verhaal. Jij bent een vrijheidszoeker en je verlangt ernaar om je goed te voelen. Soms kan het echter intens aanvoelen wanneer je nog niet hebt ontdekt hoe je je gedachten consistent kunt sturen, waardoor je in conflict komt en weerstand toevoegt aan de stroom van je InnerBeing.

Op zoek naar radicale verlichting

In die intense momenten zoek je naar ingrijpende verlichting. Maar er zijn zoveel andere, praktischere manieren voor jou om het te vinden. Accepteer geen ongemak. Plaats jezelf niet in een ongemakkelijke situatie wanneer comfort binnen handbereik is. Realiseer je dat waar je nu bent goed is en dat het nog beter kan worden.

We vragen je niet om je woorden te veranderen, omdat woorden op zichzelf niet zoveel uitmaken. Maar je woorden weerspiegelen wel hoe je je voelt, en daarom is het onze wens dat je gevoel verandert. Het is aan het veranderen. Je aantrekkingspunt (point of attraction) verandert. Het wordt steeds beter, en als je die verbetering erkent, vergroot je dat momentum.

Voor iedereen die Rock Bottom zit: Een gids voor het navigeren door grote levensuitdagingen - Esther Hicks

Weerstand en verbetering: het grote plaatje

Als je erkent wat er ontbreekt, vergroot je dat momentum. Het is echt zo eenvoudig. Onthoud dat je gedachten van groot belang zijn en wees niet te streng voor jezelf over je gedachten. Wij zijn dat zeker niet. Maar erken je gedachten. Erken dat jouw perceptie van dingen ertoe doet en doe dan je best om je perceptie op de meest positieve manier te sturen.

Wat voelt beter: “Ik heb wat verbetering opgemerkt” en “Ik heb een klein beetje verbetering opgemerkt”? Er is een verschil dat het waard is om op te merken als je te midden van je weerstand zegt: “Mijn verbetering komt niet snel genoeg en niet op genoeg manieren.” Want dat is dan wat je voelt.

De staat van verlangen

Het begrijpen van het dilemma dat je ervaart, is belangrijk. Je voelt je letterlijk uitgeput, alsof je opgebrand bent. Je hoofd is er niet bij en je voelt je doodmoe. Je lichaam wordt geplaagd door allerlei kwalen op dit moment. Je ervaart voortdurende pijn, 24 uur per dag. Je denkt dat dit het moment is waarop je gewoon wilt opgeven.

Laten we nu een verlangens-verklaring maken met betrekking tot dit probleem of deze situatie. Ik voel me verloren, totaal verloren, en ik weet niet wat ik moet doen. Dit is een groot project om aan te pakken, zo groot dat als je het probeert, het alleen maar erger lijkt te worden.

Het probleem aanpakken in kleinere stukjes

Het voelt alsof er geen uitweg is en zelfs eenvoudige oplossingen komen niet in je op. Het probleem lijkt zo groot te zijn dat het overweldigend is. Laten we het echter verkleinen, zodat het beter behapbaar wordt voor jou. Laten we ons richten op iets waarover je positief kunt praten, iets dat deel uitmaakt van het grotere probleem en dat mogelijk gemakkelijker op te lossen is.

We vragen je niet om dingen te noemen die al zijn opgelost. We vragen je om een ander aspect van het grotere probleem dat we misschien gemakkelijker kunnen aanpakken. Wat zijn andere aspecten van het grotere probleem die we kunnen identificeren en oplossen? Het overkoepelende probleem is dat je leven niet goed gaat, maar op welke specifieke manieren uit zich dat?

Voor iedereen die Rock Bottom zit: Een gids voor het navigeren door grote levensuitdagingen - Esther Hicks

Argument voor je beperking

Maar voordat we verdergaan, willen we nog iets met je delen. Een van de dingen die je vaak doet, en veel mensen doen dit, is dat je hartstochtelijk pleit voor je eigen beperkingen. Je bevindt je niet op de plek waar je wilt zijn, en er is een deel van jou dat weet dat je eigenlijk zou moeten kunnen zijn waar je wilt zijn. Dus als je niet op de gewenste plek bent, begrijpen we dat je misschien liever iemand anders de schuld wilt geven.

Het grotere probleem

Het lijkt erop dat je jezelf de schuld geeft omdat je niet op de gewenste plek bent. Je bent streng voor jezelf en berispt jezelf omdat je nog niet bent waar je wilt zijn. Oké, dat is het grotere probleem. Ik geef mezelf op de kop omdat ik niet ben waar ik wil zijn.

Maar we willen je vertellen dat je altijd in een staat zult zijn die iets minder is dan waar je echt wilt zijn. Omdat het leven zich voortdurend ontvouwt, komen er bijna net zo snel nieuwe ideeën bij je op als je de vorige kunt realiseren. De manifestatie ervan kost tijd, en daarom willen we dat je erkent dat hoewel de manifestatie van dingen niet onmiddellijk kan veranderen, de manier waarop je je over dingen voelt iets is waar je invloed op kunt uitoefenen.

De aanpassing van de geringe

Mijn verlangen blijkt belangrijk te zijn. Het heeft kracht en invloed. Het feit dat ik iets wil, betekent dat universele krachten aan het werk zijn om me te helpen. Ik moet van grote betekenis zijn. Er is veel niet-fysieke energie gericht op het ondersteunen van mijn reis naar waar ik wil zijn.

Ik zou mezelf wat meer erkenning moeten geven.

Ik verdien een moment van rust.

Het is belangrijk dat ik begin waardering te voelen voor de dingen die goed gaan. Misschien wil ik een of twee lijsten maken van de dingen die wel voor mij werken.

Het proces is aan de gang

Je merkt waarschijnlijk dat we het geleidelijk aan verzachten. Het voelt nu niet meer zo somber, toch? We begrijpen dat de werkelijke aanpassing veel kleiner is dan je misschien denkt. De reden waarom jij en veel andere mensen deze kleine aanpassingen niet zien, is omdat je alleen kijkt naar manifestaties en alleen de manifestaties opmerkt die nog niet hebben plaatsgevonden. Hierdoor herken je de voortgang die onderweg is niet.

Voor iedereen die Rock Bottom zit: Een gids voor het navigeren door grote levensuitdagingen - Esther Hicks

Receptieve modus

Zodra er een verlangen in je opkomt, zodra je in staat bent om iets te overwegen en te uiten wat je echt wilt, betekent dit dat deze vibratie zich in de vorm van een intentie heeft gemanifesteerd en het proces in gang is gezet. En het feit dat je het verlangen helder hebt ontvangen en er actief mee bezig bent, betekent dat het al aan het gebeuren is.

Gebeurtenissen sluiten niet af, ze openen zich juist. Maar het kan voelen alsof dingen om je heen sluiten wanneer je (te) veel vraagt om geopend te worden en je het niet toestaat. Dus het sluit niet af, het opent gewoon niet zo snel als je zou willen.

Stop met klagen

Als je jezelf in een comfortabele positie kunt plaatsen en erkennen dat dit zo dichtbij de ontvankelijke modus is als ik nu kan bereiken, en ik gewoon ga luisteren om te zien of ik in de ontvankelijke modus ben, zul je ons fluisteren in je oor horen. Met andere woorden, we bieden de hele dag door oplossingen aan.

Als je maar een beetje kunt ontspannen en stopt met klagen over wat niet werkt, en we bedoelen dit op de meest liefdevolle manier. Als je maar een beetje kunt ontspannen en stopt met de dialoog over wat niet werkt, zul je oplossingen horen over waar je bent die naar je toe komen.

Rijkdom: vraag en het is gegeven.
Winst, werk, welvaart en de Wet van Aantrekking

Klik voor prijs bij Bol

Een inspannende taak

Het is inspannend om opnieuw in een fysiek lichaam geboren te worden. Het vergt veel moeite. Met andere woorden, bij wedergeboorte moet je opnieuw leren lopen en ik zou opnieuw moeten komen.

Oh ja, je komt terug. Waarom? Omdat hier is waar al het plezier is. We weten dat je dat niet weet, maar hier is waar al het plezier is. Hier is waar het plezier is. Je moet gewoon het juiste feestje vinden.

Het is onze opdracht aan jou om iets te vinden om over na te denken dat niet negatief is. Iets waarvan, als je eraan denkt, je wat opluchting voelt. Het is een begin, maar niet zomaar een begin. Het is een nieuw begin!

Geraadpleegde Bronnen

Veelgestelde Vragen

Wat betekent ‘rock bottom’?

‘Rock bottom’ verwijst naar het diepste punt van wanhoop of ontmoediging in iemands leven, waar het lijkt alsof er weinig hoop of vreugde is.

Hoe kan ik weerstand loslaten?

Weerstand loslaten begint met acceptatie. Begrijp dat je niet-fysieke terugkeer niet de enige manier is om weerstand los te laten. Focus op positieve intenties en zoek manieren om in een ontvankelijke modus te komen.

Wat zijn enkele praktische manieren om weerstand los te laten?

Kleine aanpassingen maken in je perceptie, waardering tonen voor wat goed gaat, en jezelf toestaan om comfortabel te zijn, zijn enkele praktische manieren om weerstand los te laten.

Hoe kan ik vreugde en voldoening vinden in moeilijke tijden?

Door je te richten op positieve gedachten en intenties, en door dankbaarheid te tonen voor kleine verbeteringen, kun je vreugde en voldoening vinden, zelfs in moeilijke tijden.

Waarom is het belangrijk om je gedachten te sturen?

Je gedachten beïnvloeden je emoties en acties. Door je gedachten bewust te sturen naar positieve en constructieve richtingen, kun je je aantrekkingspunt verbeteren en positieve veranderingen in je leven teweegbrengen.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Spiritualiteit Test
Sigma man Test
Doe de ADHD test