Image

Eigen verantwoordelijkheid nemen635 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
635 keer gelezen sinds

0
(0)

eigen verantwoordelijkheidLieve lezers. Het borrelt in mijn handen, in mijn hele zijn, ik moet schrijven want de alarmklokken luiden. Het is nu Vluchten of je eigen verantwoordelijkheid nemen In mijn praktijk kom ik verschijnselen tegen die hevig zijn en die ik herken, angst, boosheid, pijn, vluchten, paniek, doodswens, onmacht, verslavingen, scheidingen, frustraties etc. die overweldigend zijn.

Alarmklokken

Op dat moment word ik wakker geschud, hoor ik de alarmklokken luiden, ja.. er is iets aan de hand op Moeder Aarde en in het universum en de mensheid wordt overweldigd met emoties die te veel lijken te worden. Het leek onschuldig, maar nu merk ik dat het grotere vormen gaat aannemen, de roep om hulp. En dan klim ik achter de pc en ga voelen en schrijven.

We weten allen dat vluchten niet meer kan, we hebben met onze gedachten, daden en uitspraken dit allemaal uitgezet aan het universum. En we weten dat dit op ons bordje komt. Of het nu angst betreft, of welke emotie dan ook. Ik heb uitgezet dat ik in dit leven voor ascentie ga, dus ik mag rekenen op heel veel cadeautjes en die krijg ik ook.

Ik geef me nu zelf een schouderklopje want ik wil me graag verdedigen als ik me aangevallen voel. Op dit moment zijn er heel veel aanvallen en ik blijf rustig, doe mijn innerlijke werk, lees, mediteer, luister muziek, schrijf en sta mensen te woord die me consulteren.

Eigen verantwoordelijkheid nemen

De een zal het vluchten noemen, de ander verantwoordelijkheid nemen voor mezelf, het is maar hoe je het bekijkt. Weet dat je nooit kunt vluchten voor jezelf.. wel tijdelijk door je te storten op werk, verslavende middelen, seks etc., maar uiteindelijk weten we allen dat dit niet de oplossing is want het object van frustratie blijft bestaan. De beruchte kater!

Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf is objectief kijken en voelen wat er aan de hand is, zonder afgeleid te worden van allerlei toestanden om je heen. Dus je moet je terugtrekken en in stilte zijn om dit te genezen.

Een mooi boek is “Voorkom frustraties” van Roy Martina, kan ik absoluut aanbevelen.
Als iets je frustreert, kwetst, angstig maakt, is dat een duidelijk teken dat er iets aan de hand is binnen in jezelf. Ongeacht de oorzaak is er iets wat wakker geschud wordt binnen in jezelf en aandacht vraagt, wees degene dankbaar die je dit heeft laten voelen.

Stap niet in de valkuil dat je je aangevallen voelt

Stap niet in de valkuil dat je je aangevallen voelt want dat veroorzaakt strijd terwijl we in dergelijke gevallen juist graag gerustgesteld willen worden. Actie, reactie is een natuurlijke wijze van reageren. Voel je je aangevallen en stap je meteen in de verdediging en sluit je je af, dan vlucht je voor jezelf.. de ander toonde je alleen iets wat genezen mag. Strijd zorgt ervoor dat je je onveilig voelt en je wilt vluchten naar een veilige plek, ook heel natuurlijk, maar het levert een averechts resultaat op.

Als je op zulke moment de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen emoties, dan is er niks aan de hand. Geef aan dat je geraakt bent, dat je je angstig, verdrietig, boos etc. voelt en blijf in liefde naar de ander toe. Hij of zij kan er ook niks aan doen dat je overweldigd bent door emoties, oude pijn. En wil je op dat moment in stilte en alleen zijn om je innerlijk werk te doen, dan is dat een mooi cadeautje voor jezelf, dat is houden van jezelf. Voelt de ander zich afgewezen, dan mag deze persoon daar aan werken, dat is zijn cadeautje uit deze levensles.

We noemen dit “alles wat niet liefde is, wordt getransformeerd in liefde”, of we dat leuk vinden of niet, de nieuwe tijd laat niet toe wat “niet liefde is”. We kunnen er ons beter aan overgeven want heel snel volgt te nieuwe les als we niet willen leren.

En zo gaan we verder in de evolutie van onze ziel, soms overweldigend, soms heel rustig, maar meestal liefdevol. Dit was een heftig jaar, het voelt alsof alles op zijn kop staat. Ik lees zelf geen krant meer, kijk geen nieuws meer want ik moet eerst de dingen in mezelf transformeren om niet mee te gaan in het wereldleed. Je wordt absoluut niet vrolijk van alles wat voorgeschoteld wordt. Het is niet de kop in het zand steken, maar een oud gezegde luidt; “verbeter de wereld, begin bij jezelf”. En dat klopt.

Hoe kan ik iemand anders helpen, als ik mezelf niet kan helpen?

Hoe kan ik iemand anders helpen, als ik mezelf niet kan helpen? Hoe kan ik houden van iemand, als ik niet van mezelf kan houden? Allemaal uitspraken die je leert als je begint met bewustwording.

De mensen om ons heen zijn er om onze ziel te laten evolueren, we hebben hen nodig op ons pad om samen te expanderen. Vlucht je weg, zeg je nee tegen mensen, dan zeg je nee tegen je groei en ascentie. Weet dat de mensen die het kortste bij je staan, je de mooiste cadeautjes geven in dit proces van genezing.

En wil je toch vluchten, dan heb je een vrije keuze daarin. Uiteindelijk zul je toch dit gedrag moeten transformeren naar het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Dat is dualiteit ervaren, je moet beide kanten van het muntje kennen om een keuze te maken. Het is altijd goed..
Zoals we weten zijn er vele wegen die naar Rome leiden, een korte weg, een weg met heel veel bochten en hobbels en noem maar op.. Je bent je eigen stuurman en mag zelf bepalen hoe de reis verloopt. Ik wens jullie allen een behouden vaart toe.

Ik wens iedereen heel veel licht, liefde, kracht en vooral moed toe.
Marjo

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231208 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023914 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023578 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023642 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211743 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211017 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021809 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021547 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211132 views