nadenkertje

1 Belangrijk Nadenkertje over liefhebben en accepteren

hidden hand

Mensen liefhebben en accepteren zoals ze zijn is de werkelijke betekenis van “Onvoorwaardelijke Liefde”.
Werken aan liefhebben en acceptatie is iets waar je veel tijd aan kwijt bent en het is een heel goed idee om hiermee een voorsprong op jezelf te krijgen.

Iemand liefhebben en accepteren zoals ze zijn, betekent niet dat onbeschoft gedrag geaccepteerd hoeft te worden, maar het betekent wel acceptatie van de persoon (ziel). Niet het gedrag van de ziel, want het gedrag is niet “wie ze zijn”, maar de ziel binnenin. DAT is wie ze zijn.

liefhebben en accepteren
Belangrijk Nadenkertje

De kwaliteit van je relatie is bij uitstek e perfecte spiegel voor het meten van de kwaliteit van wat je uitstraalt en waar je staat in je persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Of in andere woorden: Je relatie is ook iets wat jij “Creëert”. Je relatie is een soort “thermometer” van waar je staat in je persoonlijke (ziels)ontwikkeling.

Kijk je naar een persoon en concentreer je je vaak op de dingen die je niet leuk vind aan ze, die je veranderd zou willen zien?

Of kijk je naar de kwaliteiten die je WEL leuk vind en bewonderd?

Denk eraan dat alle gedachten, emoties, woorden en daden creërend zijn. Je krijgt namelijk altijd exact terug wat je uitzendt.

Dus als je de gedachte uitzend “Waarom is zij zo moeilijk om mee te leven?” of “Waarom gedraagt hij zich toch altijd zo?” is dat precies datgene wat je zult ervaren. Je ervaringen zijn namelijk altijd een reflectie van wat jij naar je spiegel uitzendt.

Vraag jezelf vervolgens af wat je nu precies aan het doen bent. Focus je op die vraag, want het antwoord is zo overduidelijk dat je het over het hoofd zou kunnen zien. En eigenlijk is dit precies wat de meeste mensen overkomt!

Haal eens het vraagteken weg uit de zin en in feite spreek je uit: “Ze is zo moeilijk om mee te leven” en “Hij gedraagt zich altijd zo”. Zie je wat je aan het doen bent? Je bevestigt je ervaring en creëert je nieuwe volgende werkelijkheid.

Onthoud goed: alle gedachten zijn creërend. Je hebt zojuist het onwenselijke gedrag in deze persoon opnieuw gecreëerd dat je zo graag wilde veranderen, simpelweg omdat je de Wet van Aantrekking niet op een positieve manier hebt gebruikt.

Neem de proef op de som  met het liefhebben en accepteren

Kies iemand uit je leven die je liefhebt, maar waar je soms moeilijk mee overweg kunt. Denk aan het gedrag van deze persoon en jouw negatieve gedachte die hierbij zijn gaan horen. Vraag jezelf vervolgens af of het gedrag van deze persoon overeenkomt met de gedachte die je over hem of haar hebt. Als je eerlijk bent tegen jezelf, kom je tot de conclusie dat je projectie en je gedachte een perfect koppel is.

  Manifesteer je eigen werkelijkheid | Rampage of invincibility - Esther Hicks

Ze zullen zich in de eerste plaats al zo gedragen hebben voordat je ontdekte dat je het niet leuk vond, maar we hebben allemaal weleens een mindere dag. Hoe meer je focust op dat gedrag wat je stoort, hoe meer je ervan krijgt. Zo is het Leven en het doet wat het doet, in overeenstemming met jouw verwachtingen naar hoe het voor je zal zijn. Ook tijdens het liefhebben en accepteren.

Alleen als je het bovenstaande herkent is er de mogelijkheid om hier iets aan te doen.

Volg je negatieve gedachten op het moment dat ze bij je opkomen. Letterlijk “jezelf betrappen” wanneer die negatieve gedachten bij je opdoemen. Dat is het moment dat je het perspectief van die gedachte moet gaan veranderen! Je zult zien dat niet alleen je gedachten een positievere vorm zullen aannemen, maar ook je gevoelens en emoties van vorm zullen gaan veranderen.

Het vastklampen aan negatieve gedachten en emoties zal alleen maar op een bevestigende manier haar werk doen in het manifesteren van jouw werkelijkheid (lees: jouw leven) met als gevolg dat alles zal blijven zoals het altijd is geweest.

Focus je in plaats daarvan op de dingen die je leuk vind aan die persoon.

Hoe je van zijn of haar lach houdt, het geluid van zijn of haar vrolijke lach, de manier waarop ze zus en zo leuk doen, hoe behulpzaam en liefdevol ze kunnen zijn.

Blijf deze positieve gedachte uitstralen. Houd vol wanneer je je nog moet losmaken van negatieve gedachte en blijf jezelf betrappen op de negatieve gedachten. Concentreer je zoveel mogelijk alleen op het positieve.

Bereid je dan voor op een bijna “magische” verandering van je situatie.

Wees op je hoede voor je gedachte en besteedt aandacht aan de kwaliteit ervan, want wat je denkt en voelt, is direct gerelateerd aan wat je om je heen ziet en wat het Leven jou laat zien.

Dit is het verschil tussen bewust en onbewust Creëren.

Dit is het verschil tussen bewust en onbewust Leven.

Youtube video

Ook lezen: