nadenkertje

1 Belangrijk Nadenkertje over liefhebben en accepteren1257 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
1257 keer gelezen sinds

0
(0)

Mensen liefhebben en accepteren zoals ze zijn is de werkelijke betekenis van “Onvoorwaardelijke Liefde”.
Het kost tijd om te werken aan het liefhebben en accepteren van mensen, maar het is een investering die de moeite waard is.

Iemand liefhebben en accepteren zoals ze zijn, betekent niet dat onbeschoft gedrag geaccepteerd hoeft te worden, maar het betekent wel acceptatie van de persoon (innerlijk). Niet het gedrag van het innerlijk, want het gedrag is niet “wie ze zijn”, maar het innerlijk zelf. DAT is wie ze zijn.

liefhebben en accepteren

De kwaliteit van je relatie is bij uitstek de perfecte spiegel voor het meten van de kwaliteit van wat je uitstraalt en waar je staat in je persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Of in andere woorden: Je relatie is ook iets wat jij “Creëert”. Je relatie is een soort “thermometer” van waar je staat in je persoonlijke (ziels)ontwikkeling.

Kijk je naar een persoon en concentreer je je vaak op de dingen die je niet leuk vind aan ze, die je veranderd zou willen zien?

Of kijk je naar de kwaliteiten die je WEL leuk vind en bewonderd?

Denk eraan dat alle gedachten, emoties, woorden en daden creërend zijn. Je krijgt namelijk altijd exact terug wat je uitzendt.

Dus als je de gedachte uitzend “Waarom is zij zo moeilijk om mee te leven?” of “Waarom gedraagt hij zich toch altijd zo?” is dat precies datgene wat je zult ervaren. Je ervaringen zijn namelijk altijd een reflectie van wat jij naar je spiegel uitzendt.

Vraag jezelf vervolgens af wat je nu precies aan het doen bent. Focus je op die vraag, want het antwoord is zo overduidelijk dat je het over het hoofd zou kunnen zien. En eigenlijk is dit precies wat de meeste mensen overkomt!

Haal eens het vraagteken weg uit de zin en in feite spreek je uit: “Ze is zo moeilijk om mee te leven” en “Hij gedraagt zich altijd zo”. Zie je wat je aan het doen bent? Je bevestigt je ervaring en creëert je nieuwe volgende werkelijkheid.

Onthoud goed: alle gedachten zijn creërend. Je hebt zojuist het onwenselijke gedrag in deze persoon opnieuw gecreëerd dat je zo graag wilde veranderen, simpelweg omdat je de Wet van Aantrekking niet op een positieve manier hebt gebruikt.

Neem de proef op de som met het liefhebben en accepteren

Kies iemand uit je leven die je liefhebt, maar waar je soms moeilijk mee overweg kunt. Denk aan het gedrag van deze persoon en jouw negatieve gedachte die hierbij zijn gaan horen. Vraag jezelf vervolgens af of het gedrag van deze persoon overeenkomt met de gedachte die je over hem of haar hebt. Als je eerlijk bent tegen jezelf, kom je tot de conclusie dat je projectie en je gedachte een perfecte match zijn.

Ze zullen zich in de eerste plaats al zo gedragen hebben voordat je ontdekte dat je het niet leuk vond, maar we hebben allemaal weleens een mindere dag. Hoe meer je focust op dat gedrag wat je stoort, hoe meer je ervan krijgt. Zo is het leven en het doet wat het doet, in overeenstemming met jouw verwachtingen naar hoe het voor je zal zijn. Ook tijdens het liefhebben en accepteren.

Alleen als je het bovenstaande herkent en begrijpt, kun je beginnen met het proces om te veranderen wat je niet bevalt

Begin met een positieve gedachte, een positieve verwachting. Begin het beste in deze persoon te zien. Verander je visie naar wat je wel wilt en wat je leuk vindt aan deze persoon. Focus op de dingen die je leuk vindt en je zult er meer van krijgen!

Ben je klaar voor de volgende stap om iedereen lief te hebben en te accepteren? Dan is deze video voor jou:

Dit is het verschil tussen bewust en onbewust Creëren.

Dit is het verschil tussen bewust en onbewust Leven.

Youtube video

Ook lezen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken