Internetbehandeling alcoholisten

Internetbehandeling alcoholisten werkt519 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
519 keer gelezen sinds

0
(0)

Internetbehandeling alcoholisten werkt

Internetbehandeling alcoholisten

Op de site alcoholdebaas.nl melden zich mensen die de stap naar reguliere hulpverleners niet durven te zetten, omdat gehoord hebben dat Internetbehandeling alcoholisten werkt.

Dat concluderen vier onderzoekers van het NISPA, het Nijmegen Institute
for Scientist Practioners in Addiction, onderdeel van de Radboud Universiteit. Volgens de onderzoekers is het wel van belang dat de hulp ook anoniem verkregen kan worden. Problematisch drinken is nog steeds een taboe, aldus de onderzoekers. De drinkers kampen met gevoelens van schaamte en durven zich niet makkelijk te melden bij de verslavingszorg Internetbehandeling alcoholisten in hun woonplaats.

Begeleiding

Sinds de internetpagina alcoholdebaas.nl bestaat zijn daar heel wat mensen aangetroffen, die weten dat ze begeleiding nodig hebben, maar die daar niet mee voor de dag durven te komen. De Nijmeegse wetenschappers zijn blij dat de hulpverlening Internetbehandeling alcoholisten via internet sinds dit jaar volledig wordt vergoeddoor zorgverzekeraars. Zij vinden het echter jammer, dat de officiële site geen mogelijkheid biedt om anoniem om hulp te vragen.

Amerikaanse onderzoeksresultaten

Achtergrond en doelen: De meeste mensen met een stoornis in het gebruik van alcohol (AUD) worden nooit behandeld. Internetbehandeling alcoholisten zijn effectief in het verminderen van alcoholgebruik en zouden kunnen helpen om enkele van de belemmeringen weg te nemen die mensen ervan weerhouden behandeling te zoeken of te krijgen. Het doel van de huidige studie was een vergelijking te maken tussen internet-behandeling en face-to-face behandeling bij volwassen gebruikers met AUD.

Opzet: Gerandomiseerde gecontroleerde non-inferioriteitsstudie met een parallelontwerp, waarin via internet toegediende cognitieve gedragstherapie (ICBT) (n = 150) vergeleken werd met face-to-face CGT (n = 151), bij 3- en 6-maanden follow-ups.

Setting: Een gespecialiseerde kliniek voor mensen met AUD in Stockholm, Zweden. Deelnemers werden gerekruteerd tussen 8 december 2015 en 5 januari 2018.

Deelnemers: In totaal 301 patiënten [gemiddelde leeftijd 50 jaar, standaarddeviatie (SD) = 12,3] met AUD, van wie er 115 (38%) vrouw waren en 186 (62%) man.

Interventie en vergelijkingsmiddel: De deelnemers werden gerandomiseerd in blokken van 20 in een verhouding van 1 : 1 naar vijf modules van therapeut-geleide ICBT of naar vijf modules van face-to-face CGT, gegeven over een periode van 3 maanden.

Internetbehandeling alcoholisten behandelen met online therapie

Internetbehandeling alcoholisten

Bijna iedereen geniet af en toe van een biertje of een glas wijn om tot rust te komen na een lange, stressvolle dag. Drinken kan een mooie gelegenheid zijn om sociaal met anderen om te gaan, maar velen ontbreekt het aan zelfbeheersing om recreatief te drinken. Omdat ze weten dat Internetbehandeling alcoholisten werkt

Alcohol is een van de meest geconsumeerde stoffen in het land en is een van de meest misbruikte, ongeveer een op de 12 Amerikaanse volwassenen misbruikt alcohol of is er verslaafd aan.

Behandeling van alcoholmisbruik met online therapie

Deze verslaving overwinnen is ingewikkelder dan gewoon afkicken, en voor velen kan het levensbedreigend zijn. Internetbehandeling alcoholisten geeft de steun en begeleiding die ze nodig hebben om deze afhankelijkheid te verslaan en weer een normaal, nuchter leven te kunnen leiden.

Internetbehandeling alcoholisten normaal

Voor veel volwassenen kan regelmatig alcoholgebruik heel normaal zijn en niet op een of ander probleem wijzen. Die personen zijn in staat om recreatief te drinken zonder er ooit afhankelijk van te worden.

Het belangrijkste verschil tussen alcoholisme en alcoholmisbruik is dat, bij het laatste, diegenen in staat zijn een soort grens te stellen aan hun consumptie. Desondanks gaan ze nog steeds over tot zelfdestructief gedrag en brengen hun leven in gevaar zonder Internetbehandeling alcoholisten. Zij weten nog niet dat Internetbehandeling alcoholisten gewoon goed voor hun is.

Wanneer de verslavingen onbehandeld blijven, kan alcoholverslaving uitgroeien tot volwaardig alcoholisme. Daarom is het niet verstandig dat je meteen een online therapeut of counselor zoekt om mee af te spreken. Hoewel Internetbehandeling alcoholisten gewoon goed werkt.

Als jij of iemand die je kent aan alcoholverslaving zou kunnen lijden, let dan op deze tekenen:

  • Gebruik van alcohol in gevaarlijke situaties
  • In juridische dilemma’s verzeild raken als gevolg van je drinken
  • Drinken om stress of angst te verlichten
  • Taken en verantwoordelijkheden uitstellen
  • Drinkgewoonten die je persoonlijke relaties beïnvloeden

Alcoholisme

Verscheidene factoren kunnen bijdragen tot het ontstaan van alcoholisme. Daaronder zijn:

  • Genetica
  • Stress
  • Toename van tolerantie
  • Overmatige drinkgewoonten

Het is voor velen mogelijk zich over te geven aan hun alcoholische neigingen zonder zich ooit bewust te zijn van de effecten die de drug heeft op zowel hun fysiologie als hun persoonlijke relaties. Net als alcoholverslaving omvat alcoholisme alle zelfde symptomen. Op de site alcoholdebaas.nl melden zich mensen die de stap naar reguliere hulpverleners niet durven te zetten, omdat zij gehoord hebben dat Internetbehandeling alcoholisten werkt.

Het enige verschil is dat er bij alcoholisme ook een lichamelijke afhankelijkheid is – wat betekent dat de persoon die aan verslaving lijdt, terugtrekkingen en lichamelijke effecten ervaart als er geen alcohol geconsumeerd wordt. Ook hier weten we dat Internetbehandeling alcoholisten behulpzaam is.

Hieronder staan de symptomen die het meest bij alcoholisten voorkomen:

Verhoogde tolerantie: Je moet twee keer zoveel drinken om een milde roes te krijgen die vergelijkbaar is met wat je vroeger voelde. Als je met vrienden uitgaat, drink je beduidend meer dan zij zonder enige tekenen van dronkenschap te vertonen.

Minachting voor anderen: Misschien ging je vroeger elke week naar de sportschool, of hing je in het weekend met je gezin rond; nu is alcohol je voornaamste prioriteit. Je lijkt je belangstelling voor alle hobby’s te verliezen, en brengt je tijd liever drinkend door dan met iets anders.

Gebrek aan controle: Je houdt jezelf voor dat je zult stoppen, of dat je niet meer dan twee drankjes zult nemen, maar voor je het weet ben je al vijf drankjes diep, zonder enig teken van stoppen.
One Track Mind: Als je niet kunt drinken, ben je bezig met het plannen van de volgende keer dat je wel kunt. Zelfs door katers heen, drijft je geest naar de gedachte aan drinken.

Online Therapie Internetbehandeling alcoholisten

Herstellen van alcoholverslaving kan een van de moeilijkste dingen zijn die je doet, en vaak is daarvoor de hulp van een professional nodig. Face-to-face counseling kan tijdrovend, duur en intimiderend blijken te zijn, en veel mensen die hulp nodig hebben kunnen vanwege deze factoren afgeschrikt worden die hulp te zoeken. Internetbehandeling alcoholisten is een mooi alternatief als aanvulling.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken