persoonlijke groei

Persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling – Tom Cambell984 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
984 keer gelezen sinds

0
(0)

Ontdek de kracht van persoonlijke groei en verander jezelf om de wereld om je heen te veranderen. Lees onze tips en inzichten voor een positief en bevredigend leven.

In de context van Tom Campbell’s My Big TOE (Theory of Everything) verwijst virtual reality naar de theorie dat de realiteit zoals we die ervaren een virtuele simulatie is, vergelijkbaar met een computersimulatie. Volgens Campbell is het universum een ​​virtueel informatie-systeem, dat bestaat uit bewustzijn, dat informatie genereert en verwerkt. Wij, als menselijke wezens, zijn onderdeel van dat bewustzijn en ervaren onze wereld via onze zintuigen en ons bewustzijn. Campbell stelt dat deze simulatie ons de kans geeft om te leren en te evolueren als individuen en als bewustzijn.

persoonlijke groei

De kracht van interpretatie

We zijn in feite mede-scheppers van deze realiteit en co-creëren deze op vele manieren. Een van die manieren is simpelweg de manier waarop we dingen interpreteren. Er gebeurt iets en we interpreteren wat er gebeurt. Andere mensen zien hetzelfde en interpreteren het op een andere manier. Dit betekent dat iedereen leeft in zijn eigen persoonlijke realiteit, gebaseerd op onze interpretatie. Op deze manier creëer je je eigen werkelijkheid door middel van interpretatie.

De kracht van interacties

Een andere manier waarop je je realiteit creëert, is via je interacties met anderen. Als je bijvoorbeeld vaak onaangename, moeilijke en bekrompen mensen tegenkomt, creëer je een wereld waarin mensen je zullen proberen te vermijden, je niet aardig vinden, je niet uitnodigen en je niet welkom heten, omdat je geen aardig persoon bent. En je creëert deze reactie op jezelf vanwege je keuzes en acties.

Je eigen werkelijkheid creëren

Een derde manier waarop je je eigen werkelijkheid creëert, is de manier waarop deze virtuele realiteit werkt. Je intentie wijzigt namelijk de toekomstige waarschijnlijkheid. Dit betekent dat jouw intentie de waarschijnlijkheid van wat er in de toekomst zal gebeuren, kan verhogen of verlagen. Je hebt het vermogen om de waarschijnlijkheid van de toekomst te wijzigen.

Het placebo-effect

Een van de manieren waarop we onze realiteit creëren, is via het placebo-effect. Als we iemand vertellen dat hij een nieuw medicijn moet nemen dat zijn kwalen zal verhelpen, zelfs als het medicijn eigenlijk niet werkt en slechts uit een zoute of suikerpil bestaat, kan dit nog steeds een positieve invloed hebben op zijn gezondheid.

Uit vele onderzoeken blijkt dat het placebo-effect niet alleen psychologisch is, maar ook een biologisch effect kan hebben. Het kan mensen genezen van verschillende aandoeningen, zoals zweren, astma, depressie en meer.

We zijn meer dan fysieke lichamen

We zijn bewustzijn en niet alleen fysieke lichamen. Onze intenties, overtuigingen, gedachten en emoties hebben allemaal een effect op ons fysieke lichaam en onze fysieke realiteit. Daarom gaat het bij het creëren van onze realiteit niet alleen om onze externe omstandigheden, maar ook om onze interne omstandigheden, zoals onze gezondheid, welzijn, geluk en gevoel van vervulling.

Als we begrijpen dat we onze realiteit de hele tijd creëren, bewust of onbewust, kunnen we controle krijgen over dit proces. We kunnen opzettelijk en bewust de realiteit gaan creëren die we willen ervaren.

De kracht van positieve intentie

Ik heb hier naar gekeken en als er een controlegroep is waarin je ze gewoon niets vertelt, maar ze wel een pil geeft en zegt “Ja, het gaat ons allemaal helpen”, dan blijkt uit onderzoek dat de groep mensen met een zeer positieve instelling betere gezondheidsresultaten laat zien dan de controlegroep. Dit staat bekend als het placebo-effect, en het is wetenschappelijk bewezen. Het is niet alleen zo dat mensen met een positieve instelling denken dat ze gezonder zijn dan ze eigenlijk zijn, ze zijn daadwerkelijk gezonder. Dit komt doordat positieve intenties de kans op een betere gezondheid vergroten en de kans op een slechtere gezondheid verkleinen.

Je intentie heeft dus kracht. Het kan de koers van je eigen leven en dat van de mensen om je heen veranderen. Het gaat niet alleen om hoopvol denken of positieve zelfpraat, het is een echt fenomeen dat is onderzocht en vastgelegd.

Toekomstige waarschijnlijkheid veranderen met positieve intentie

Wij hebben de kracht om toekomstige waarschijnlijkheden te veranderen met onze positieve intenties. Je kunt je geest gebruiken om de gezondheid te verbeteren, of bijna alles anders waarvan de uitkomst onzeker is. Maar omdat we het hebben over waarschijnlijkheden die veel onzekerheid met zich meebrengen, kunnen we deze alleen binnen de natuurlijke onzekerheid van het probleem veranderen. Als een probleem bijvoorbeeld een bepaalde kans heeft om te gebeuren, kunnen we die kans met onze intenties beïnvloeden.

Sommige mensen hebben hier van nature meer talent voor dan anderen. Sommige mensen zijn goed in het focussen van hun intenties en het manifesteren van hun verlangens, terwijl anderen hier meer moeite voor moeten doen.

Opzettelijk veranderen van waarschijnlijke toekomsten

Met opzet de waarschijnlijke toekomst veranderen betekent dat je de uitkomst van een situatie kunt beïnvloeden met jouw intentie. Hoewel de waarschijnlijkheid niet zeker is en misschien 0,6 versus 0,4 of 0,52 versus 0,48 is, is er veel onzekerheid. Dit maakt het gemakkelijker voor jou om het te beïnvloeden met jouw intentie. Als de kans groot is, bijvoorbeeld honderdduizend tegen één, dan kun je misschien die kans verlagen tot slechts duizend tegen één door middel van jouw intentie. Dit betekent dat je de waarschijnlijke toekomst verandert, maar het is nog steeds niet gegarandeerd dat het zal gebeuren, omdat het nog steeds duizend tegen één blijft. Het is belangrijk om te weten dat intentie alleen de waarschijnlijkheid verandert.

De drie manieren om jouw realiteit te veranderen

Er zijn drie manieren waarop je jouw realiteit kunt veranderen. Intentie moet vanuit het diepste deel van jouw wezen komen en niet alleen een intellectuele bedoeling zijn. Het moet kracht hebben en niet alleen maar een oppervlakkige wens zijn. De kracht van intentie komt voort uit verbinding, gevoelens en emoties, en betekenis. Intentie kan zowel voor zelfheling als voor het veroorzaken van pijn bij jezelf of anderen worden gebruikt.

De kracht van waarneming bij het vormgeven van jouw geluk

De manier waarop je de dingen waarneemt, kan jouw geluk vormgeven. Als je alles interpreteert als ellendig en ongelukkig en alleen de negatieve kant ziet, dan zal jouw leven vol ongeluk, ellende en moeilijkheden zijn. Maar als je naar dezelfde dingen kijkt en de positieve kant ervan inziet, dan zal je de neiging hebben om een gelukkiger, lichter, meer tevreden en vervuld persoon te zijn. Het is jouw keuze hoe je de dingen wilt zien.

Je moet leren dat ongeacht de keuzes die je maakt, het jouw eigen keuzes zijn. Je kunt niet de schuld geven aan anderen voor je woede door te zeggen: “Oh, die persoon heeft me boos gemaakt door iets te doen.” In werkelijkheid doet die persoon iets en kies jij ervoor om boos te worden. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes.

Er zijn andere manieren om te reageren, dus je hoeft niet per se boos te worden. Als je echter te veel ego, angst of overtuigingen hebt, zal je waarschijnlijk wel boos worden, omdat dat is wat iemand met veel angst, ego en overtuigingen doet.

Verbetering van je keuzes

Wanneer je die angst, ego en overtuiging kwijtraakt, zal je meer keuzes hebben die niets te maken hebben met boosheid. Deze keuzes zijn constructiever en zullen je relaties en verbindingen met anderen in je leven verbeteren.

Je eigen realiteit creëren

We hebben enige controle over onze eigen realiteit, maar andere mensen hebben ook de vrije wil om keuzes te maken, waardoor we worden beïnvloed. Je kunt niet alles controleren, alleen een deel ervan. Maar dat deel dat je kunt beheersen, is vrij krachtig als je leert hoe je je intenties op het juiste niveau kunt richten, je geest kunt leegmaken en ruis in je bewustzijn kunt verwijderen. Meditatie is meestal de manier om dit te doen en je hebt een heldere, pure en krachtige focus nodig.

Beperkingen overwinnen

Sommige dingen kun je niet overwinnen, zoals de keuzes van andere mensen en de regels waaraan de virtuele realiteit onderhevig is. Je kunt andere mensen niet dwingen om andere keuzes te maken en je kunt de regels niet veranderen. Als een steen bijvoorbeeld bergafwaarts rolt, kun je niet simpelweg je intentie gebruiken om te zeggen: “Stop, steen, rol bergop, ik wil dat je bergop rolt.” Dit werkt niet, want je probeert de regels waaronder de virtuele realiteit werkt te veranderen.

Dit zijn de spelregels

Zwaartekracht maakt deel uit van de virtual reality-spelregels, rotsen rollen bergafwaarts. Als ze uit zichzelf rollen, rollen ze bergafwaarts en niet bergopwaarts. Je kunt de spelregels dus niet veranderen; je kunt niet de manier veranderen waarop dingen op die manier gebeuren. Maar je kunt wel veel veranderen door simpelweg te groeien, je angst, ego en boonniveau te ontwikkelen, je liefde en zorgzaamheid te ontwikkelen en deze te gebruiken om anderen te helpen en samen te werken.

Je hele leven zal dan veranderen en een positieve, gelukkige en bevredigende ervaring worden. Dus het komt erop neer dat je enige controle hebt over de realiteit waarin je leeft en de grootste bijdrage die je kunt leveren aan deze realiteit, is door jezelf te veranderen.

Je eigen bijdrage aan deze wereld

Word volwassen, bevrijd jezelf van angst, ego en overtuigingen. Dat zal je bijdrage aan deze wereld maximaliseren, want door dat te doen, help je veel andere mensen met wie je contact hebt door hetzelfde te doen als voorbeeld. We zijn allemaal met elkaar verbonden. Dit bewustzijn is verweven. Elk bewustzijn zit in het net. Wat we doen en hoe we denken heeft invloed op andere mensen.

Bron: Youtube Video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231208 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023914 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023578 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023642 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211743 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211017 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021809 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021547 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211132 views