De financiele koers van je leven wijzigen - dr. Joe Dispenza

De financiele koers van je leven wijzigen – dr. Joe Dispenza

Onze houding ten opzichte van geld wordt sterk beïnvloed door onze ervaringen. Dit geldt voor hoe we denken over onze ouders, telefoon, computer, woonplaats en zelfs onze toekomstplannen. Onze hersenen vormen zich naar wat we om ons heen zien en kennen.

De financiele koers van je leven wijzigen - dr. Joe Dispenza

Als kinderen zijn we zeer open voor nieuwe informatie. We nemen alles vaak voor waar aan zonder erover na te denken, omdat we nog niet goed kunnen analyseren. Dit kan ons idee over geld beïnvloeden, omdat het gebaseerd is op wat we hebben gehoord of ervaren.

Geloofsovertuigingen en tekorten

Onze geloofsovertuigingen komen vaak voort uit ervaringen uit het verleden. Als we bijvoorbeeld ooit geld hebben verloren, kan dat ons een gevoel van tekort geven. We voelen dan dat we iets missen dat we graag willen hebben.

We hopen vaak dat iets buiten onszelf dit tekort zal opvullen. Misschien wachten we op het winnen van de loterij, of op de perfecte partner. Maar omdat dit afhankelijk is van externe factoren, blijven we dus altijd op iets wachten om ons compleet te voelen.

Een andere manier: creëren vanuit welbevinden

Is er een betere manier? Joe Dispenza denkt van wel.

De financiele koers van je leven wijzigen - dr. Joe Dispenza-2

Volgens hem kunnen we een beter leven creëren vanuit welbevinden. Hierbij richten we ons niet op de tastbare wereld, maar op een onzichtbaar energieveld dat alles met elkaar verbindt.

Om dit veld te bereiken, moeten we onze aandacht verschuiven van onze dagelijkse beslommeringen naar het onbekende. Als we dit goed doen, kunnen onze hersenen beter samenwerken en wordt ons denken meer als één geheel.

De kracht van doel en aandacht

Om vanuit dit energieveld te creëren, hebben we een sterk doel nodig en moeten we ons concentreren op mogelijkheden in plaats van op tastbare dingen. Zo kunnen we een sterk signaal uitzenden naar dit veld. Dit is het ‘versturen’ van onze intentie.

We hebben ook een open hart nodig. Het hart heeft een soort van magnetisch veld dat helpt om hetgeen we verlangen naar ons toe te trekken. Dit is het ‘ontvangen’ van onze intentie. (Wet van Aantrekking)

Het belang van de juiste gevoelens

Om onze doelen te bereiken, moeten we ons al voelen alsof we het gewenste al hebben. In plaats van te wachten tot iets ons volledig maakt, moeten we ons al volledig voelen. Dit betekent dat we al gevoelens van overvloed, waardering, liefde, dankbaarheid en verwondering moeten hebben, nog voordat we krijgen wat we willen.

We moeten onze focus verleggen van onze dagelijkse realiteit naar andere mogelijkheden. Dit vraagt oefening en discipline, omdat veel mensen gewend zijn aan leven met tekorten en afhankelijkheid. Maar als we dit kunnen doen, is er een grote kans dat we de kloof tussen onze gedachten en onze ervaringen kunnen verkleinen. We kunnen dan onverwachte kansen aantrekken.

Samengevat, denken vanuit welbevinden in plaats van tekort is mogelijk, maar het vraagt oefening en bewustzijn. We moeten ons bewust zijn van het energieveld en leren ons te richten op ruimte en energie in plaats van op materie. We moeten samenhang in ons denken en ons hart creëren, en de juiste gevoelens aanleren voordat we de gewenste ervaring hebben.

Bron: YouTube video