stress

Breek de negatieve cyclus van stress – Joe Dispenza in 2023536 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
536 keer gelezen sinds

0
(0)

Stress kan een enorme impact hebben op ons brein en onze emotionele en mentale gezondheid. Wanneer we onder spanning staan, schakelt ons primitieve zenuwstelsel automatisch over naar “vechten, vluchten of verstoppen” modus.

stress

Dit kan leiden tot een verlies aan controle en het gevoel dat ons brein alles in ons leven probeert te beheersen. Bovendien kan stress de hersenen activeren om in een hoge beta hersengolf frequentie te gaan, wat leidt tot een ongecoördineerd patroon van hersenactiviteit en ongecoördineerd gedrag.

Helaas kan het concentreren op het probleem dat de spanning veroorzaakt, ons brein alleen maar verder van balans brengen, aangezien de overanalyse ervan de hersenen in een nog hogere beta-staat drijft.

Gelukkig kunnen we ons brein ook helpen om de spanning te verminderen door onze focus te verbreden en te concentreren op niet-materiële dingen, wat kan leiden tot een afname van de analytische geest en een verschuiving naar een lagere, creatievere alpha-staat.

Hoe stress ons brein verstoort

Wanneer we gestrest zijn, schakelt ons primitieve zenuwstelsel in om ons te beschermen tegen bedreigingen of omstandigheden waarover we geen controle hebben.

Dit zenuwstelsel, ook wel het “vechten, vluchten of verstoppen”-systeem genoemd, activeert stresshormonen die ons brein in een hogere, ongecoördineerde brein golven brengen, bekend als hoog beta.

Dit kan leiden tot overmatige concentratie op het probleem, wat het brein verder uit balans kan brengen en leiden tot ongecoördineerde hersenactiviteit.

Studies hebben aangetoond dat wanneer we ons concentreren op het probleem en ons emotioneel laten meeslepen door stresshormonen, dit ons brein 100% van de tijd kan verergeren. Dit komt omdat de analytische overanalyse het brein verder in een hogere, denkende hoog beta-breingolf drijft.

Het belang van breincoherentie in tijden van spanning

In tijden van spanning is het belangrijk om te begrijpen hoe ons brein reageert op bedreigende of onvoorspelbare omstandigheden. Wanneer we onder spanning staan, activeert ons primitieve zenuwstelsel de “vechten of vluchten”-reactie. Dit kan leiden tot een gevoel van verlies van controle en kan ook onze hersenen doen proberen alles in ons leven te controleren.

Dit kan leiden tot een hogere brainwave-staat genaamd high beta, wat kan leiden tot een ongecoördineerd en onsamenhangend brein. Het is daarom belangrijk om te begrijpen hoe we ons brein kunnen beïnvloeden en breincoherentie kunnen bereiken in tijden van spanning, om zo een beter mentaal en emotioneel welzijn te behouden.

brown brain decor in selective-focus photography

Korte uitleg: breincoherentie

Breincoherentie is het synchroniseren van verschillende compartimenten van de hersenen die eerder gefragmenteerd waren. Dit gebeurt wanneer iemand hun aandacht verbreedt en zich richt op niets specifieks, in plaats van zich te concentreren op specifieke problemen of zaken die spanning veroorzaken.

Dit leidt tot een afname van de analytische geest en een toename van de creativiteit, wat kan helpen bij het zoeken naar oplossingen en het creëren van nieuwe manieren van doen. Breincoherentie kan ook leiden tot een afname van spanning en een toename van mentale en emotionele rust.

Het belang van breincoherentie in tijden van spanning

In tijden van spanning kan het brein ontregeld raken en incoherent gedrag vertonen. Dit kan leiden tot een verlies van focus, concentratieproblemen en een gebrek aan creativiteit. Het behouden van breincoherentie, oftewel het synchroniseren van de verschillende compartimenten van het brein, is daarom van groot belang in tijden van spanning.

Dit kan leiden tot een vermindering van stresshormonen, een verbeterde emotionele stabiliteit en een verhoogde creativiteit en problem-solving vaardigheden. Het behouden van breincoherentie kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan het omgaan met stressvolle situaties.

Wat doet breincoherentie tegen stressverschijnselen?

Breincoherentie kan helpen om spanning te verminderen door de aandacht te verruimen en te focussen op niets in het bijzonder. Dit kan leiden tot een afname van de analytische geest en een afname van de emotionele stresshormonen.

Het kan ook leiden tot een verschuiving naar een trager hersenritme, wat kan resulteren in het verdwijnen van de stem in ons hoofd en het vermogen om in beelden te denken, wat kan leiden tot creativiteit en het zoeken naar nieuwe oplossingen. In het algemeen kan breincoherentie helpen om de verschillende compartimenten van het brein te verenigen en te synchroniseren, wat kan leiden tot meer orde en stabiliteit in tijden van spanning.

Wat is de link tussen spanning en materiële focus?

Het is belangrijk om breincoherentie te behouden in tijden van spanning, omdat dit ons kan helpen om onze gedachten te ordenen en te focussen op iets anders dan het probleem waar we mee worden geconfronteerd. Het kan ons doen te veel laten fo­cussen op materiële dingen, wat kan leiden tot een gebrek aan creativiteit en oplossingsgerichtheid.

Door ons te richten op iets anders dan het probleem, zoals de ruimte om ons heen, kunnen we onze gedachten rust geven en ons brein tot rust laten komen. Dit kan ons helpen om in een creatievere en oplossingsgerichte staat te komen, wat ons kan helpen om beter om te gaan met spanning.

Hoe we kunnen we ons brein in een creatieve staat brengen?

In tijden van spanning is het belangrijk om ons brein in een coherente staat te brengen. Dit betekent dat de verschillende compartimenten van ons brein op elkaar afgestemd zijn en samenwerken in plaats van tegen elkaar. Wanneer we gestresst zijn, hebben we de neiging om onze focus te verkleinen en te concentreren op het probleem dat ons bezighoudt.

Dit kan echter leiden tot een verdere onbalans in ons brein en kan zelfs ons stressgevoel versterken. In plaats daarvan kunnen we onze focus verruimen door ons te richten op iets dat niet materieel is, zoals ruimte of niets. Dit kan helpen om onze analytische geest te vertragen en ons brein in een creatieve staat te brengen, wat kan helpen om oplossingen te vinden voor de problemen die ons hoge mate van spanning geven.

Hoe we ons brein in een creatieve staat kunnen brengen

Stress kan ervoor zorgen dat we ons brein in een hoge brainwave staat brengen, genaamd high beta, wat leidt tot een versnippering van onze hersenen en ons denken onsamenhangend maakt.

Door onze focus te verruimen en ons te richten op iets anders dan materiële zaken, kunnen we ons brein langzamerhand in een lagere brainwave staat brengen, wat kan leiden tot coherence en een creatieve staat.

In deze staat kan het innerlijke stemmetje dat ons vaak belemmert in onze creativiteit verdwijnen en kunnen we nieuwe manieren van denken en doen ontdekken.

Het belang van breincoherentie in tijden van spanning

Als we gestrest zijn, kan ons brein ongeordend gaan werken. Dit komt omdat we dan bepaalde zaken extra goed in de gaten houden. Door onze focus te verbreden en ons niet te richten op dingen die we kunnen zien of aanraken, kunnen we ons brein rustiger maken.

Als we dat doen, gaan onze hersenen trager werken en komen we in een creatieve staat terecht. Ook zullen de verschillende delen van ons brein beter met elkaar communiceren, wat we breincoherentie noemen. Dit is handig als we nieuwe oplossingen willen bedenken voor problemen.

The Officiele website van Dr Joe Dispenza

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231191 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023895 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023561 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023624 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211722 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 2021997 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021796 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021530 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211113 views