Als Het Onderbewustzijn Eenmaal Overtuigd Is, Worden Dromen Werkelijkheid.

Als Het Onderbewustzijn Eenmaal Overtuigd Is, Worden Dromen Werkelijkheid116 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
116 keer gelezen sinds

0
(0)

Er zijn twee manieren om iets te krijgen: door het te forceren of door het natuurlijk te laten gebeuren. De natuurlijke manier is meer spiritueel. Hier laat je de dingen gebeuren volgens de natuurlijke orde van het universum, in plaats van hard te werken en dingen te forceren om je doelen te bereiken.

Als je forceert, mis je de krachtige, maar vaak niet direct zichtbare krachten die meespelen. Dan is het alsof je tegen de stroom in zwemt, wat zwaar en lang kan duren en vaak mislukt. Denk aan iemand die probeert een relatie te forceren door constant achter iemand aan te gaan en daarbij zijn eigen normen en waarden opzij te zetten.

Meestal werkt dit niet. Het is als goed zijn in schilderen of een instrument bespelen, maar dan fouten maken als iemand toekijkt. Met andere woorden, als je te zelfbewust wordt, neemt je bewuste geest het over en verlies je de natuurlijke, onbewuste flow.

Als het onderbewustzijn eenmaal overtuigd is, worden dromen werkelijkheid.

Het Subtiele Spel van het Bewustzijn

Shakespeare zei ooit: “De hele wereld is een podium en alle mannen en vrouwen zijn slechts acteurs.” Dit idee laat zien hoe de aanwezigheid van toeschouwers onze natuurlijke talenten kan beïnvloeden en ons zelfbewust kan maken. Ons onderbewustzijn regelt normaal dingen zoals onze ademhaling zonder dat we erover na hoeven te denken. Stel je voor dat je je ademhaling de hele dag bewust zou moeten controleren; je zou snel merken hoeveel aandacht dat vergt. Dit geldt ook voor andere lichaamsfuncties.

Wetenschappers zien het onderbewustzijn als een set automatische reacties, een soort automatische piloot. Spiritueel gezien wordt het gezien als een goddelijk innerlijk programma, dat ons verbindt met iets dat verder gaat dan menselijke grenzen. Hoewel het onderbewustzijn veel kan bereiken, volgt het de leiding van ons bewuste brein.

Lees ook: Het Universum zegt altijd JA!

Het is bedoeld voor taken die buiten ons bewuste vermogen liggen, vaak de Deep Mind genoemd. De ware aard ervan blijft grotendeels een mysterie voor de wetenschap. Wanneer een wonder begrepen wordt, stopt het met een wonder zijn. Dit mysterie blijft dus bestaan, maar de kracht ervan is duidelijk.

Uit persoonlijke ervaringen blijkt dat hoe meer we vertrouwen op ons onderbewustzijn, hoe soepeler ons leven verloopt. Het ontwikkelen van positieve overtuigingen zoals ‘geld vindt mij altijd‘, ‘ik word gewaardeerd en bewonderd‘, en ‘ik ben veilig en beschermd‘, helpt om deze overtuigingen werkelijkheid te maken in ons leven.

Als het onderbewustzijn eenmaal overtuigd is, worden dromen werkelijkheid.

De Kracht van het Onderbewuste

Stel je voor dat je alles in je leven actief en bewust probeert te bereiken. Je zou jezelf kunnen vinden in de jacht op liefde, veel cv’s versturen voor werk, altijd op zoek naar geld en kansen, in een poging om de wetten van het universum naar je hand te zetten. Dit kan leiden tot uitputting. Veel mensen hebben deze vermoeiende zoektocht meegemaakt.

Het laat zien hoe we proberen de realiteit te manipuleren, wat kan leiden tot vermoeidheid en gezondheidsproblemen. Albert Einstein zei eens: “Het is waanzin om steeds hetzelfde te doen en verschillende resultaten te verwachten.” Dit beschrijft hoe nutteloos en vermoeiend het is om constant dingen onder controle te willen hebben, waardoor je zelfs in eerder succesvolle gebieden kunt worstelen.

Als het onderbewustzijn eenmaal overtuigd is, worden dromen werkelijkheid.

Het Potentieel van het Onderbewuste

Hoe minder we vertrouwen op ons onderbewustzijn, hoe meer we ons losmaken van de hogere krachten van het goddelijke universum, God of oneindige intelligentie, hoe je het ook wilt noemen. Ons bewuste brein begrijpt de complexiteit van het bestaan maar beperkt en baseert beslissingen op wat we al eerder hebben meegemaakt.

Hierdoor zien we vaak nieuwe mogelijkheden over het hoofd die buiten ons rationeel denken en bekende patronen vallen. Genezing, bijvoorbeeld, kan op onverwachte manieren plaatsvinden, soms op manieren die we ons nog niet eens kunnen voorstellen.

Denk aan iemand die financieel aan de grond zit. Hun bewuste geest is zo overweldigd dat het geen nieuwe, nuttige ideeën meer kan produceren. Het is alsof ze opgesloten zitten in een vogelkooi, waarbij hun bewuste brein denkt dat de kooi veel sterker is dan hij in werkelijkheid is, terwijl ontsnappen misschien wel makkelijk was geweest.

Als het onderbewustzijn eenmaal overtuigd is, worden dromen werkelijkheid.

Vertrouwen op het Onderbewustzijn

Het is belangrijk om op je onderbewustzijn te vertrouwen. Je moet je eigen manier van denken soms in twijfel trekken, omdat die de echte werkelijkheid kan verbergen. De realiteit is veel groter dan we ons kunnen voorstellen en is zo gemaakt om ons oneindige ervaringen te laten beleven.

Het advies is simpel: wanneer je iemand nieuw ontmoet of in welke situatie dan ook, denk niet te veel na. Laat dingen vanzelf gebeuren, alsof je op automatische piloot bent. Ga mee met de stroom en focus op het kiezen van ervaringen die je wilt beleven. Lao Tse zei het al: “Het leven is een reeks van natuurlijke en spontane veranderingen.

Verzet je er niet tegen; dat leidt alleen maar tot verdriet. Laat de realiteit gewoon zijn zoals die is. Laat dingen op hun eigen manier natuurlijk gebeuren.” Deze filosofie benadrukt hoe belangrijk het is om de natuurlijke loop van het leven en alle ervaringen die het met zich meebrengt, te accepteren.

Als het onderbewustzijn eenmaal overtuigd is, worden dromen werkelijkheid.

Het Leven Natuurlijk Omarmen

Voor een overvloedig leven, overtuig jezelf ervan dat je nu al een overvloedig leven leidt. Houd vast aan deze gedachte zonder te veel te focussen op de kleine details. Het is belangrijk om niet te veel na te denken, aangezien dit vaak tot mentale valkuilen leidt. Laat logisch redeneren even voor wat het is, kies ervaringen die je wilt beleven en vertrouw erop dat je onderbewustzijn deze voor je kan realiseren.

Het kost tijd om dit vertrouwen op te bouwen, dus begin met vertrouwen op je onderbewustzijn voor kleine dingen, zoals het aangaan van een gesprek met iemand nieuw. Laat je onderbewustzijn je communicatie sturen, help je bij het vinden van werk en breng je onverwachte blijdschap, zoals gratis maaltijden en cadeaus.

Vertrouw erop dat het aangename verrassingen kan brengen en je dagelijks leven makkelijker kan maken. Door je onderbewustzijn in lijn te brengen met de universele wetten, kun je aangenaam verrast worden door de resultaten.

Als het onderbewustzijn eenmaal overtuigd is, worden dromen werkelijkheid.

Een Verhaal over Vrijheid

Hier volgt een verhaal over de zoektocht naar vrijheid. Lang geleden had iemand de diepe wens om vrij te zijn, maar dit leek toen een onbereikbare droom. Ondanks vele pogingen lukte het hen niet deze droom waar te maken. Maar toen ze begonnen te vertrouwen op hun hogere zelf en dit de leiding lieten nemen in hun leven, begon alles te veranderen.

Ze startten met kleine dingen en bouwden zo geleidelijk vertrouwen op in dit hogere deel van zichzelf. Ze stonden toe dat dit hogere zelf hun levenspad bepaalde, en na verloop van tijd waren de veranderingen opmerkelijk. De persoon, die zich ooit gevangen en onzeker over de toekomst voelde, leefde uiteindelijk in de vrijheid waar ze altijd naar hadden verlangd.

Deze vrijheid kwam moeiteloos, op een manier die ze zich nooit hadden kunnen voorstellen. Deze ervaring is een uitnodiging aan anderen: laat je hogere zelf je levenspad leiden. Begin met kleine stappen, vertrouw op deze innerlijke wijsheid en zie hoe je leven zich op prachtige en onverwachte manieren ontvouwt.

Conclusie

  1. Vertrouwen op het onderbewustzijn is essentieel voor een overvloedig leven.
  2. Proberen de realiteit te manipuleren kan leiden tot uitputting en frustratie.
  3. Echte verandering en genezing kunnen op onverwachte manieren plaatsvinden.
  4. Positieve zelf-overtuigingen cultiveren helpt bij het manifesteren van gewenste uitkomsten.
  5. Luisteren naar en vertrouwen op het hogere zelf kan leiden tot onverwachte en vreugdevolle levenservaringen.

Link: YouTube video

Veelgestelde vragen

Hoe kan vertrouwen op het onderbewustzijn helpen bij het realiseren van dromen?

Door je onderbewustzijn te vertrouwen en overdenken te vermijden, kun je je meer afstemmen op je ware verlangens en mogelijkheden, wat leidt tot het realiseren van dromen en een overvloediger leven.

Wat is het belang van ‘het hogere zelf’ in dit proces?

Het hogere zelf is een dieper aspect van jezelf dat, als je het de leiding geeft, je leven op natuurlijke en verrassende manieren kan sturen, resulterend in meer vrijheid en voldoening.

Hoe kan men beginnen met het praktiseren van deze filosofie?

Begin met kleine stappen, zoals het aangaan van nieuwe gesprekken of het uitnodigen van je hogere zelf om je levenspad te sturen. Dit bouwt vertrouwen op en opent de deur naar meer verrukkelijke en onverwachte levenservaringen.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231202 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023907 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023573 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023635 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211737 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211012 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021805 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021540 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211126 views