Transcendente Meditatie

Transcendente Meditatie als effectief middel tegen hoge bloeddruk2591 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
2591 keer gelezen sinds

0
(0)

Transcendente MeditatieAmerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat Transcendente Meditatie niet alleen heel effectief is tegen stress, maar ook helpt bij het reguleren van hoge bloeddruk.

Volgens het artikel dat is gepubliceerd is in de American Journal of Hypertension is gebleken dat Transcendente Meditatie een effectieve behandeling biedt bij een te hoge bloeddruk zonder de vervelende bijwerkingen van antidepressiva.

Ontdekt is dat TM (Transcendente Meditatie) in verband is gebracht met een vermindering van 4,7 en 3,2 millimeter  in de systolisch (het moment van hartslag waarbij de bloeddruk het hoogst is) en diastolisch. (het moment waarbij er even geen pompdruk is tussen de hartslagen)

Onderzoekers van de University of Kentucky dat het effect van TM verder reikt dan gewoon mediteren, ontspanning oefeningen, biofeedback en stress management.

Transcendente Meditatie is een simpele methode van diepe ontspanning die iedere dag 15-20 minuten duurt en het best zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gedaan kan worden.

Bloeddruk meten is een standaardprocedure bij elk doktersbezoek, maar wat betekent het eigenlijk en waarom is het zo belangrijk?

In dit artikel zullen we bloeddruk in detail bespreken en verschillende manieren onderzoeken om hoge bloeddruk te verminderen.

Wat is bloeddruk?

Bloeddruk is de druk die het bloed uitoefent op de wanden van de bloedvaten terwijl het door het lichaam stroomt. Het wordt uitgedrukt in twee cijfers, bijvoorbeeld 120/80 mmHg.

Het eerste cijfer, de systolische bloeddruk, meet de druk tijdens het samentrekken van het hart, terwijl het tweede cijfer, de diastolische bloeddruk, meet de druk tijdens het ontspannen van het hart.

Hoe werkt het hart en hoe beïnvloedt het de bloeddruk?

Het hart fungeert als een pomp en stuurt het bloed door het lichaam. Elke keer dat het hart samentrekt, wordt er bloed door de slagaders geduwd, wat resulteert in een toename van de druk in de bloedvaten.

Wanneer het hart ontspant, neemt de druk in de bloedvaten af. Het meten van de bloeddruk geeft artsen een idee van de werking van het hart en de conditie van de bloedvaten.

Wat is hoge bloeddruk en waarom is het gevaarlijk?

Hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genoemd, is een aandoening waarbij de bloeddruk chronisch verhoogd is. Dit kan leiden tot beschadiging van de bloedvaten, waardoor het risico op hartaanvallen, beroertes en andere gezondheidsproblemen toeneemt.

Hoe kan hoge bloeddruk worden behandeld? Naast medicatie zijn er verschillende manieren om hoge bloeddruk te verminderen, waaronder veranderingen in levensstijl.

Dit omvat het verminderen van stress, oefeningen, en het eten van een gezonde voeding. Een gezonde voeding betekent vooral minder zout en suiker consumeren.

De DASH-dieet is een aanbevolen dieet dat gericht is op het eten van meer fruit, groenten en plantaardige eiwitten, en minder dierlijke eiwitten en zuivelproducten.

Natuurlijke manieren om de bloeddruk te verlagen met meditatie

Meditatie kan ook helpen om de bloeddruk te verlagen door stress te verminderen. Tal van onderzoeken hebben de effectiviteit van meditatie aangetoond, vooral de Transcendente Meditatie techniek.

Bovendien kan het verminderen van de consumptie van zout en suiker, samen met regelmatige lichaamsbeweging en een gezonde voeding, de bloeddruk helpen verlagen.

Conclusie: Bloeddruk is een belangrijke indicator van de gezondheid van het hart en de bloedvaten. Hoge bloeddruk kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, dus het is belangrijk om het regelmatig te controleren en manieren te vinden om het te verlagen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om hoge bloeddruk te behandelen, waaronder veranderingen in levensstijl en medicatie. Het is essentieel om regelmatig de bloeddruk te laten controleren en gezonde keuzes te maken om de algehele gezondheid te bevorderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verlagen van de bloeddruk geen gemakkelijke taak is en dat er geen quick-fix oplossing is. Het vereist toewijding en discipline om gezonde gewoontes te creëren en te onderhouden.

Maar met de juiste aanpak en begeleiding van een arts of gezondheidsdeskundige, is het mogelijk om de bloeddruk te verlagen en de algehele gezondheid te verbeteren.

Daarom raden we aan om deze informatie te delen met vrienden en familie en hen te inspireren om hun bloeddruk te laten controleren en te werken aan het verbeteren van hun gezondheid.

Door samen te werken en elkaar te motiveren, kunnen we een gezondere en gelukkigere samenleving opbouwen.

Meer lezen over Transcendente Meditatie?

Bron: American Journal of Hypertension

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231201 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023906 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023572 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023634 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211736 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211011 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021804 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021540 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211125 views