9 Belangrijke Levenslessen Van Esther Hicks

9 Belangrijke Levenslessen Van Esther Hicks307 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
307 keer gelezen sinds

0
(0)

In dit blog bespreken we enkele belangrijke levenslessen die we kunnen leren van de bekende spirituele leraar Esther Hicks. Esther Hicks is de auteur van verschillende boeken over spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Ze geeft al decennia lang seminars over wat zij de “Wet van Aantrekking” noemt.

Deze wet houdt in dat onze gedachten en gevoelens onze realiteit creëren, letterlijk. In dit blog leggen we de belangrijkste punten uit haar lezingen uit in begrijpelijke taal.

1. Het belang van tevredenheid

Volgens Esther Hicks is tevredenheid de sleutel tot een gelukkig leven. Als we ons richten op tevredenheid, in plaats van op zaken als geld, bezittingen en status, zullen we automatisch aangetrokken worden tot meer geluk en overvloed.

Tevredenheid betekent dat we blij zijn met wat we op dit moment hebben, in plaats van constant meer te willen. Het is belangrijk om tijd door te brengen in het nu, want daar vinden we vrede en tevredenheid.

Als we ontevreden zijn, sluiten we de deur naar meer geluk en overvloed. Ontevredenheid trekt namelijk meer ontevredenheid aan. Daarom is het zo belangrijk om te focussen op dankbaarheid voor wat we nu al hebben.

9 Belangrijke Levenslessen Van Esther Hicks

2. Financiële balans bereiken

Een veelvoorkomend onderwerp in de seminars van Esther Hicks is hoe we financiële overvloed kunnen aantrekken. Ze legt uit dat we dit kunnen bereiken door financiële balans na te streven.

Financiële balans betekent dat we evenveel geld ontvangen als uitgeven. Dit bereiken we niet door ons zorgen te maken over geld of ons te depriveren. In plaats daarvan moeten we positieve intenties stellen, zoals “Ik ontvang nu overvloed” of “Geld stroomt gemakkelijk naar mij toe”.

Als we deze intenties combineren met dankbaarheid voor wat we nu hebben, zal het Universum ons helpen meer geld aan te trekken. We hoeven het niet allemaal zelf te forceren.

3. De kracht van positieve intenties

In de lezingen van Esther Hicks speelt het begrip “intenties” een belangrijke rol. Intenties zijn positieve, bevestigende uitspraken waarmee we aangeven wat we willen creëren in ons leven.

Voorbeelden van de juiste intenties zijn:

  • Ik ben gezond en gelukkig
  • Ik heb een baan die ik leuk vind en die me voldoening geeft
  • Mijn relaties zijn liefdevol en harmonieus

Volgens Esther Hicks hebben onze intenties een enorme creatieve kracht. Als we ze consequent herhalen en er echt in geloven, zal het Universum ze manifesteren. Het is belangrijk dat onze intenties positief geformuleerd zijn, dus gericht op wat we wél willen in plaats van op wat we niét willen.

9 Belangrijke Levenslessen Van Esther Hicks

4. Focus op wat je wel wilt, niet op wat je niet wilt

In de lezingen benadrukt Esther Hicks keer op keer dat we ons moeten focussen op wat we wél willen, in plaats van op wat we niét willen. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk blijkt het lastig. We hebben de neiging om juist te focussen op de dingen die we niét willen: ziekte, armoede, eenzaamheid, enzovoort.

Volgens de Wet van Aantrekking trekken we juist meer van wat we (onbewust) focussen aan. Als we bijvoorbeeld voortdurend bezig zijn met het voorkomen van ziekte, richten we onze aandacht op ziekte, waardoor we het per ongeluk aantrekken.

In plaats daarvan is het effectiever om positieve intenties te stellen zoals “Ik ben volledig gezond en sterk.” Of om ons te focussen op dingen waar we dankbaar voor zijn op gebied van gezondheid. Zo trekken we meer gezondheid aan in plaats van ziekte.

9 Belangrijke Levenslessen Van Esther Hicks

5. Leven in het nu

Een terugkerend thema in de seminars is het belang van leven in het nu. Volgens Esther Hicks brengen we te veel tijd door met piekeren over het verleden of ons zorgen maken over de toekomst. Hierdoor missen we het geluk en de schoonheid van het huidige moment.

In het nu zijn we het meest ontvankelijk voor de positieve energie van het Universum. Als onze aandacht in het verleden of de toekomst is, zijn we afgesloten van deze energie.

Esther Hicks raadt daarom aan om regelmatig helemaal te focussen op het huidige moment. Op onze ademhaling, op de geluiden om ons heen, op de kleuren die we zien. Zo komen we weer in contact met de vreugde van het leven zelf.

6. Loslaten en accepteren

Een ander belangrijk concept in de lezingen is loslaten en accepteren. Volgens Esther Hicks moeten we stoppen met vechten tegen de realiteit zoals die nu is. In plaats daarvan is het effectiever om de dingen te accepteren zoals ze zijn.

Dit betekent bijvoorbeeld dat we onszelf toestaan verdrietig of boos te zijn als we teleurgesteld zijn. We hoeven onze emoties niet te onderdrukken. Ze mogen er zijn.

Tegelijkertijd betekent accepteren dat we stoppen met vechten tegen de realiteit. In plaats daarvan laten we los en vertrouwen we erop dat alles zich ten goede zal keren. Deze acceptatie zorgt voor innerlijke rust en opent ons voor de positieve energie van het Universum.

7. Jezelf toestaan te ontvangen

Veel mensen hebben moeite om te ontvangen, bijvoorbeeld in de vorm van complimenten, cadeaus of geld. We voelen ons er ongemakkelijk bij of vinden dat we het niet verdienen.

Volgens Esther Hicks moeten we dit loslaten. Het Universum geeft ons graag alles wat we nodig hebben. We hoeven het alleen maar te accepteren en onszelf toe te staan te ontvangen.

Als we bijvoorbeeld positieve intenties stellen voor financiële overvloed, maar diep van binnen voelen dat we het niet verdienen, zal het lastig zijn om het te ontvangen. De intentie en het innerlijke geloof moeten in balans zijn.

Dus naast het stellen van intenties is het ook belangrijk om open te staan voor het ontvangen van alles wat we nodig hebben, in welke vorm dan ook. Dan kan het Universum ons helpen.

9 Belangrijke Levenslessen Van Esther Hicks

8. Leven met de stroom mee

Een metafoor die Esther Hicks vaak gebruikt is die van een rivier. Ons leven stroomt vanzelf, net als een rivier. We kunnen proberen om tegen de stroom in te zwemmen, maar dat kost enorm veel energie.

In plaats daarvan kunnen we proberen om zoveel mogelijk mét de stroom mee te zwemmen. Dit betekent dat we de dingen accepteren zoals ze zijn en meebewegen met de gebeurtenissen in ons leven.

Soms betekent dit dat we op onverwachte paden terechtkomen. In plaats van hiertegen te vechten, doen we er beter aan om het pad te volgen en te kijken waar het ons brengt. Vaak blijkt dit uiteindelijk de gemakkelijkste en meest vreugdevolle weg.

Dus in plaats van tegen de stroom in te zwemmen en ons af te vragen “Waarom gebeurt dit met mij?”, is het effectiever om mee te stromen en te denken “Ik ben benieuwd waar dit pad me zal brengen!”

9. Vertrouwen op het Universum

Het laatste belangrijke punt is vertrouwen. Esther Hicks benadrukt dat we moeten vertrouwen op de oneindige wijsheid van het Universum, in plaats van te denken dat we alles zelf moeten sturen.

Het Universum weet precies wat we nodig hebben, ook al zijn wij ons daar niet altijd van bewust. Als we vertrouwen hebben dat alles uiteindelijk goed komt, zal het Universum ons leiden naar de beste ervaringen en mogelijkheden.

Dit betekent niet dat we achterover kunnen leunen en niets hoeven te doen. We moeten wel positieve intenties blijven stellen en ons best doen. Maar vanuit een gemoedstoestand van vertrouwen, in plaats van angst en controle.

Als we het Universum vertrouwen en onszelf openstellen, zal het leven gaan stromen zoals het bedoeld is. En zullen we onze unieke bestemming bereiken, wat die ook moge zijn.

9 Belangrijke Levenslessen Van Esther Hicks

Conclusie over deze Belangrijke Levenslessen:

Dit waren enkele van de belangrijkste inzichten uit de lezingen van Esther Hicks. Haar boodschap is er een van liefde, vertrouwen en overgave aan de stroom van het leven. Als we deze principes toepassen, zullen we volgens Esther Hicks een diepere vervulling en geluk vinden.

Of we haar ideeën nu letterlijk nemen of als metafoor zien, ze bevatten een kern van waarheid. Tevredenheid komt voort uit dankbaarheid voor wat we hebben. Positief en liefdevol denken creëert een fijner leven. En door te vertrouwen in plaats van angstig te controleren, zullen we meer flow en gemak ervaren.

Dus laten we proberen wat vaker stil te staan bij de lessen van Esther Hicks, en toe te passen wat voor ons werkt. Zo kunnen we ons leven een beetje meer in harmonie brengen met onszelf en het Universum.

https://youtu.be/G8A_oQ3x78s

Link: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken