Esther Hicks

Krijg inzicht in je manifestaties – Esther Hicks802 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
802 keer gelezen sinds

0
(0)

Anna: Ik ben benieuwd naar de invloed van wat we lezen op onze mentale en emotionele toestand. Is er een manier om te begrijpen hoe verschillende soorten literatuur ons beïnvloeden?

Esther Hicks: Het is belangrijk om selectief te zijn in wat we lezen, omdat het onze stemming en gevoelens kan beïnvloeden. Het is verstandig om eerst te bedenken welke emotie we willen voelen en dan te zoeken naar boeken die daarbij passen. In plaats van te zoeken naar boeken die ons inspireren, moeten we onze emotionele toestand verhogen en zoeken naar boeken die ons daarbij helpen.

Als we ons in een slechte stemming bevinden, kan het lezen van gewelddadige of trieste boeken ons even helpen, maar we moeten ons streven om onszelf op te tillen naar een hoger emotioneel niveau. Op een gegeven moment zullen we merken dat er weinig boeken zijn die ons daadwerkelijk kunnen helpen. In plaats daarvan moeten we leren om ons eigen geluk te creëren door bijvoorbeeld het waarderen van een prachtige zonsondergang of het genieten van een mooie ochtend.

En onthoud dat het niet alleen gaat om boeken, maar ook om de media die we consumeren in het algemeen. Kijk naar de film die je kiest om te bekijken, of de muziek die je luistert. Het is belangrijk om ons te omringen met dingen die ons inspireren en opbeuren in plaats van ons te verzwakken.

En als je je realiseert dat je je in een slechte staat van emotie bevindt, stop dan met wat je doet en concentreer je op iets dat je een goed gevoel geeft, zoals meditatie of wandelen in de natuur. Het is belangrijk om ons te concentreren op dat wat ons helpt om ons gewenste emotionele staat te bereiken.

Anna: Dank je Esther, dat is een goede raad. Hoe kunnen we onszelf trainen om onze emotionele staat te verhogen, zodat we ons aangetrokken voelen tot positieve boeken, films en muziek?

Esther Hicks: Een goede manier om te beginnen is door je gedachten te observeren en je gevoelens te analyseren. Vraag jezelf af waarom je je op een bepaalde manier voelt. Als je je bijvoorbeeld boos voelt, vraag je jezelf af waarom je boos bent.

Is er iets wat je kunt doen om de situatie te veranderen of kun je je boosheid accepteren en het loslaten? Door te begrijpen waar je emoties vandaan komen, kun je leren hoe je je emotionele staat kunt veranderen. Ook meditatie en affirmaties kunnen helpen om ons te concentreren op positieve gedachten en een positievere emotionele staat te bereiken.

Anna: Dank je Esther, dat is nuttige informatie. Hoe kunnen we onze focus houden op positieve gedachten en emoties in onze dagelijkse leven?

Esther Hicks: Het is belangrijk om jezelf af en toe te herinneren aan je doelen en waarom je ze wilt bereiken. Houd een dagboek bij waar je je gedachten en emoties kunt opschrijven en kijk terug op hoe je je voelde op bepaalde momenten. Dit kan je helpen om patronen te herkennen en te begrijpen waar je emoties vandaan komen.

Het is ook nuttig om af en toe even stil te staan bij wat je dankbaar bent voor in je leven. Dit kan helpen om je aandacht te verleggen van negatieve gedachten naar positieve gedachten. Ook het oefenen van mindfulness en het beoefenen van regelmatig meditatie kan je helpen om je gedachten en emoties in balans te houden.

Anna: Dank je Esther, dat zijn zinvolle tips. Kan je ons nog meer vertellen over hoe we onze emotionele staat kunnen verhogen in ons dagelijks leven?

Esther Hicks: Ja, er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen om je emotionele staat te verhogen. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en wat voor de een werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Dus, wees bereid om te experimenteren en te proberen wat voor jou werkt.

Een paar dingen die kunnen helpen zijn:

  • oefenen met positieve affirmaties
  • omring jezelf met positieve mensen
  • doe dingen die je leuk vindt
  • maak tijd voor jezelf
  • oefenen van yoga
  • tai chi

Ook andere vormen van lichaamsbeweging kunnen helpen om je emotionele staat te verhogen. Het is ook belangrijk om gezonde keuzes te maken in je dieet en regelmatig te slapen. Al deze dingen kunnen samenwerken om je emotionele welzijn te verbeteren.

Anna: Dank je Esther, dat zijn veel nuttige tips. Kan je ons iets meer vertellen over hoe we onze emotionele staat kunnen verhogen in moeilijke tijden of tijdens stressvolle situaties?

Esther Hicks: Ja, dat is een goede vraag. Het is belangrijk om te onthouden dat stressvolle situaties onvermijdelijk zijn in het leven, maar hoe we ermee omgaan is aan ons. Een belangrijk ding om te onthouden is dat stress vaak voortkomt uit onze gedachten en perceptie van de situatie. Dus, een goede manier om te gaan met stress is door te leren hoe je je gedachten kunt beheersen en je perspectief te veranderen.

Probeer positieve affirmaties te gebruiken, visualisatie oefeningen of ademhalingstechnieken om je emotionele staat te verhogen. Ook het maken van tijd voor jezelf, ontspanning en regelmatige beweging kan helpen om stress te verminderen.

Het is ook belangrijk om je emoties uit te drukken in plaats van ze te onderdrukken. Dit kan door te praten met een vriend, familielid of therapeut, of door een creatieve uitlaatklep te vinden zoals schilderen of schrijven. Het is ook nuttig om te leren hoe je met stressvolle situaties om kunt gaan door ze te accepteren in plaats van te vechten tegen hen. Dit kan door het stellen van realistische doelen, prioriteiten stellen en leren hoe je nee kunt zeggen.

Het belangrijkste is dat we leren hoe we ons emotionele staat kunnen beïnvloeden, in plaats van dat we ons laten beïnvloeden door onze omgeving. Door te oefenen en te leren hoe we onze emotionele staat kunnen verhogen, kunnen we stressvolle situaties beter aan en kunnen we ons gelukkiger en meer in balans voelen in ons dagelijks leven.

Anna: Dank je Esther, dat is veel waardevolle informatie. Hoe kunnen we zorgen dat we deze vaardigheden behouden en toepassen in ons dagelijks leven?

Esther Hicks: Het is belangrijk om te realiseren dat het leren hoe je je emotionele staat kunt verhogen een continue proces is. Het is niet iets dat je een keer leert en dan klaar bent. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen en de vaardigheden die we hebben geleerd toe te passen in ons dagelijks leven. Het is nuttig om een dagboek bij te houden waarin je bijhoudt hoe je je voelt en welke technieken je hebt gebruikt om je emotionele staat te verhogen.

Dit kan je helpen om te zien wat werkt en waar je verbeteringen kunt aanbrengen. Het is ook nuttig om omringd te zijn met mensen die ons steunen en ons aanmoedigen om deze vaardigheden toe te passen. Het is ook belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf te maken en te oefenen met meditatie, ademhalingstechnieken, yoga of andere vormen van ontspanning. Zo kan je je emotionele staat verhogen en jezelf in balans houden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat we soms terugvallen in oude gewoonten en dat dit normaal is. Het belangrijkste is om te blijven oefenen en te blijven werken aan het verhogen van onze emotionele staat. Door te blijven werken aan ons emotioneel welzijn, kunnen we onszelf in staat stellen om beter om te gaan met stressvolle situaties en ons gelukkiger en meer in balans te voelen in ons dagelijks leven.

Anna: Dank je Esther, dat is een geweldige afsluiting. Het klinkt alsof het verhogen van onze emotionele staat iets is waar we ons leven lang aan kunnen werken en dat er geen eindpunt is.

Esther Hicks: Ja, dat klopt. Het verhogen van onze emotionele staat is een levenslange reis die nooit eindigt. Het is een proces van zelfontdekking en groei. Door te blijven leren, oefenen en onszelf te blijven uitdagen, kunnen we ons emotioneel welzijn verbeteren en ons leven verrijken.

Het is belangrijk om te onthouden dat we geen controle hebben over de gebeurtenissen in ons leven, maar wel over hoe we ermee omgaan. Door ons emotioneel welzijn te verhogen, kunnen we ons in staat stellen om beter om te gaan met de ups en downs van het leven en ons gelukkiger en meer in balans te voelen.

Anna: Dank je Esther, dit is een geweldige les. Hoe kunnen we deze informatie toepassen in onze dagelijkse praktijk?

Esther Hicks: Het is belangrijk om te beginnen met kleine stappen. Kies een techniek die je aanspreekt, zoals positieve affirmaties, visualisatie of ademhalingstechnieken en oefen deze elke dag. Probeer ook om tijd voor jezelf te maken, omring jezelf met positieve mensen en maak gezonde keuzes in je dieet en slaap routine. Ook het bijhouden van een dagboek kan nuttig zijn om te zien wat voor jou werkt en waar je verbeteringen kunt aanbrengen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het verhogen van onze emotionele staat een proces is, dus wees geduldig met jezelf en wees niet te hard voor jezelf als je terugvalt in oude gewoonten. Blijf oefenen en blijf werken aan je emotioneel welzijn, want het is de investering waard in de lange termijn.

Anna: Bedankt Esther, ik zal zeker deze tips toepassen in mijn dagelijks leven. Is er nog iets dat je wilt toevoegen voordat we afsluiten?

Esther Hicks: Ik ben blij dat ik je dit heb kunnen bijbrengen. Het is belangrijk om te onthouden dat het verhogen van onze emotionele staat niet alleen goed is voor ons persoonlijk welzijn, maar ook voor onze relaties en onze omgeving. Wanneer we ons emotioneel in balans voelen, zijn we in staat om beter te communiceren, betere beslissingen te nemen en een positieve impact te hebben op de mensen om ons heen. Dus, laat het verhogen van onze emotionele staat een prioriteit zijn in ons leven.

Anna: Ja, ik zie het nu in hoe dit zo’n groot verschil kan maken in ons leven en in de levens van de mensen om ons heen. Bedankt voor uw tijd en uw inzichten, Esther. Dit was een geweldige sessie.

Esther Hicks: Ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen. Herinner je dat het verhogen van onze emotionele staat een continu proces is en dat we altijd kunnen blijven leren en groeien. Blijf oefenen en wees lief voor jezelf. Succes in je reis.

Meer van Esther Hicks

https://www.youtube.com/watch?v=zv9BAAIdf-I

Bron: Youtube video

Ook lezen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231191 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023895 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023561 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023623 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211722 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 2021997 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021796 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021530 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211113 views