Je weg hervinden door het overwinnen van zelftwijfel - Shaolin Master Shi Heng Yi [2023]

Je weg hervinden door het overwinnen van zelftwijfel – Shaolin Master Shi Heng Yi [2024]544 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
544 keer gelezen sinds

4.5
(2)

In deze reis door het leven voelen velen van ons zich soms verdwaald. Het kan moeilijk zijn om te navigeren door de complexiteit van het leven en de uitdagingen die het met zich meebrengt.

Maar er is een manier om je weg te vinden, en het begint allemaal met zelfbewustzijn. Door zelftwijfel te overwinnen en te leren van oude filosofieën zoals het taoïsme, kunnen we beginnen te begrijpen waar we naartoe gaan.

Het overstijgen van je comfortzone en het omarmen van onzekerheid zijn ook cruciale stappen in deze reis. In dit artikel zullen we deze concepten verkennen en je helpen je ware pad te vinden.

Je weg hervinden door het overwinnen van zelftwijfel  - Shaolin Master Shi Heng Yi [2023]

Hoe raakt iemand verdwaald? Het belang van zelfbewustzijn

Ik denk dat het nooit correct is om te generaliseren, omdat je nooit weet waar mensen vandaan komen en door wat voor soort omstandigheden en situaties ze al zijn gegaan. Dus er kunnen veel variabelen zijn die uiteindelijk leiden tot het feit waarom je misschien al op het pad bent geweest, maar er gebeurde iets tussenin, er doken obstakels op die je lieten stagneren, die je soms het pad lieten verliezen.

Taoïsme en Dao: De filosofische benadering van het leven

Als we teruggaan naar de oude opvattingen en oude filosofieën, vooral nu met betrekking tot het taoïsme, is er de term “Dao”, wat wordt vertaald als “de weg”. Maar deze weg wordt soms niet beschouwd als de weg die je zelf kiest om te bewandelen. Het is altijd een combinatie, naar mijn mening.

Het doel is om aan de ene kant te ontdekken wat er binnen jouw mogelijkheden ligt en tegelijkertijd wat jouw bestemming is, laten we het zo noemen. Er is iets aan de uitkomst van onze toekomst, de uitkomst van ons leven, afhankelijk van hoe je denkt, wat je denkt, hoe je praat, hoe je handelt en wat je doet en hoe je het doet. Dit heeft rechtstreeks te maken met je acties, met je persoonlijkheid, maar tegelijkertijd moet ik ook andere krachten noemen die ook ingrijpen en een enorme invloed hebben op de uitkomst van je inspanningen.

Het belang van resonantie met anderen op ons levenspad

Daarom is de hele benadering erop gericht om meer bewust van jezelf te worden. Dit is het antwoord om erachter te komen wat je eigenlijk heeft laten verdwalen, misschien heb je zelfs nooit beseft wat de weg is.

Daarom is het initiële punt om een stap terug te nemen, vooral om te beseffen waar je op dit moment mee omringd bent, dat de hele tijd van ‘s morgens tot’ s avonds misschien invloed heeft op je gedachten. Het is noodzakelijk om echt bewust te zijn, zijn de ideeën die je hebt over het leven, zijn de ideeën hoe je jezelf zou moeten ontwikkelen binnen dit leven, komen deze ideeën echt van jou of is het iets dat je gewoon van buitenaf hebt opgepikt?

Uitdagingen van de comfortzone: Het belang van grenzen overschrijden

Misschien, ja, misschien van de overheid, van de maatschappij, van de advertenties die je ziet en van veel mensen tegenwoordig, ik denk dat ze daardoor worden beïnvloed en het probleem hierbij is dat ze zich daar soms niet bewust van zijn. Dus op het moment dat je je bewuster wordt, waar je je meer bewust bent van wat er eigenlijk gaande is, is dit het initiële startpunt waar ik zou zeggen: dat opent kansen.

Omdat we alleen een probleem tegelijk kunnen oplossen, we kunnen alleen een probleem aanpakken als we weten waar het zich bevindt en als je nog steeds ergens buiten zoekt om iemand de schuld te geven, iemand de schuld te geven van een situatie of een organisatie of zelfs de regering of wat dan ook, zolang je naar buiten kijkt en zoekt naar een schuldige, zonder de vinger naar jezelf te wijzen, in onze opvatting, in onze manier van kijken naar de dingen, is dit de verkeerde aanpak.

Omgaan met onzekerheid: Het pad naar zelfontdekking

Het gevoel verdwaald te zijn, betekent dat er iets in jezelf is dat je voelt dat niet in de juiste staat is. Het zijn niet de mensen om je heen die zich verloren voelen, het is iets dat direct verbonden is met je innerlijk wezen. Dus als je innerlijke wezen iets nodig heeft om gerepareerd te worden, moet je het intern repareren, je moet het in jezelf repareren.

Natuurlijk kan het betekenen dat je innerlijke zelf nog steeds veelvuldig wordt getriggerd door externe omstandigheden, maar dat is precies de afhankelijkheid die we willen elimineren. Want zolang je innerlijke wezen zo sterk verbonden is met externe omstandigheden, zul je geen vrede vinden en zul je vooral niet de juiste manieren vinden om je eigen pad te vinden.

Van kennis naar ervaring: De transformatie van leren

Het is absoluut een uitdaging om door het leven te navigeren, vooral als je het gevoel hebt dat je het alleen moet doen. Het hebben van een ondersteunend netwerk – zoals nauwe vrienden, een broederschap, of een gemeenschap – kan van onschatbare waarde zijn. Er kunnen momenten zijn waarop je iemand ontmoet wiens gedrag of woorden resoneren met je eigen innerlijke frequentie, wat aangeeft dat er een gemeenschappelijke golflengte is. Dit gevoel van resonantie, dat je kunt herkennen als je bewust genoeg bent, kan een krachtige verbinding en begrip tussen mensen onthullen.

Het overwinnen van zelftwijfel: De kracht van positieve gedachten

Het is vergelijkbaar met waarom mensen verschillende smaken hebben als het gaat om muziek, waarom zijn er bepaalde beats die je graag hoort en die voelen als muziek in je oren, maar andere soorten nummers, die zijn moeilijk voor je, ze zijn misschien meer verstorend voor je.

Mijn theorie en begrip suggereren dat resonantie kan voortkomen uit iets dat je al in je draagt vanuit het verleden. Dit kan leiden tot een gevoel van herinnering, alsof je bepaalde ‘geluiden’ of frequenties al eerder hebt ervaren. Dus, wanneer je snel in resonantie komt met iets, kan het zijn dat je je een eerdere ervaring of plaats herinnert. Dit moment van herkenning kan het startpunt zijn om vanaf daar verder te gaan.

Bron: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken

Gerelateerde Artikelen

Persoonlijkheidstesten

Emotionele Intelligentie Test
Libido Test Voor Mannen
Doe de ADHD test