Je bent een energetisch wezen in een energetische wereld

Van Energie tot Realiteit: Zo beïnvloedt het je leven309 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
309 keer gelezen sinds

0
(0)

In onze dagelijkse drukte vergeten we vaak de onzichtbare, maar onmiskenbare kracht die uiteindelijk onze werkelijkheid vormt – ENERGIE . En dan bedoelen we niet de energie van de NUON..

Onze gedachten, emoties, handelingen; ze zijn allemaal vormen van energie die trillen op unieke frequenties.

Deze energieën en trillingen zijn niet alleen abstracte concepten, ze zijn de bouwstenen van onze realiteit, de onzichtbare draden die ons leven weven.

In dit blog nemen we een duik in het diepe en verkennen we het ontzagwekkende potentieel dat sluimert in de wereld van energie en trillingen.

De essentie van energie en vibratie

Je bent niet alleen een fysiek wezen dat in een fysieke wereld leeft; je bent een entiteit bestaande uit energie, je bevindt je in een universum waar alles trilt en energie is. Jij hebt de mogelijkheid om energie te zenden en te ontvangen.

Een van de grootste uitdagingen voor jou is te begrijpen hoe je als een energetisch wezen kunt leven in een wereld waar alles uit energie bestaat.

Elk woord dat je spreekt en elke actie die je onderneemt, van de simpelste taken zoals ademen, lopen en eten tot de complexiteit van je emoties en gedachten, vereist energie.

De invloed van emoties en gedachten op energie

Deze emoties en gedachten, positief of negatief, dragen hun eigen energetische trillingen met zich mee. Deze kunnen je ervaringen vormgeven en invloed hebben op de wereld om je heen.

Door de beheersing van je trillingen kun je een wereld van eindeloos potentieel ontsluiten.

Beschouw jezelf als een zender van energie. Je zendt voortdurend signalen uit die het universum iets over jou vertellen. Deze signalen kunnen andere energetische entiteiten, gebeurtenissen en ervaringen aantrekken of afstoten.

Energetische zelf en fysieke realiteit

Als je energetische zelf boosheid en frustratie uitstraalt, zal je fysieke realiteit dat ook weerspiegelen. Van nature trek je zaken aan die overeenkomen met hoe je je voelt en wie je bent.

Wanneer je een energie van welvaart en overvloed uitstraalt, zal je leven dat weerspiegelen door meer welvaart en overvloed in je fysieke realiteit te brengen.

Op dezelfde manier zul je negatieve of onsamenhangende energieën afstoten en ervaringen vermijden die niet resoneren met jouw gemoedstoestand.

Het belang van vibraties afstemmen

Zodra je begrijpt dat je vibrerende zelf gelijksoortige zaken aantrekt, wordt het duidelijk dat, wil je een andere ervaring in je leven, je de signalen die je uitzendt moet veranderen.

Met andere woorden, als je verschillende omstandigheden of resultaten wilt aantrekken, moet je je gedachten, emoties en algemene energie aanpassen om overeen te komen met wat je wilt ervaren.

Door bewust de signalen die je uitzendt te veranderen, kun je een verschuiving creëren in de patronen en ervaringen die in je leven komen.

De kracht van je gedachten

Je bent krachtiger dan je ooit hebt beseft. Door te begrijpen hoe je de trillingen van je gewenste leven kunt uitzenden, kun je fundamenteel de manier veranderen waarop je de wereld ervaart en in lijn komen met je ideale leven.

Je gedachten zijn niet zomaar willekeurige mentale processen, ze dragen energie en trillingen met zich mee. Elke gedachte die je genereert, activeert een specifieke frequentie van trillingen in de neuronen van je brein.

Deze energetische activiteit creëert een krachtige kracht die zich afstemt op en corresponderende ervaringen aantrekt.

In wezen fungeren de energie en trillingen die worden uitgezonden door je gedachten als magneten die aantrekken en manifesteren waar je je op richt.

Het vormen van je werkelijkheid

Door dit principe te begrijpen, kun je bewust je gedachten richten op de resultaten die je wenst, en zo de kracht van je gedachten gebruiken om je werkelijkheid vorm te geven.

Je gedachten zijn de bouwstenen van je werkelijkheid. Er is een gezegde:

Let op je gedachten, ze worden woorden.

Let op je woorden, ze worden daden.

Let op je daden, ze worden gewoonten.

Let op je gewoonten, ze worden karakter.

Let op je karakter, het wordt je lot.

Je gedachten zijn de zaden die je toekomst manifesteren.

Energiebeheer en aandacht

Het is belangrijk om je bewust te zijn van hoe je je energie toewijst, omdat het je aandacht volgt. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen waar je je energie op richt.

Je hebt de vrijheid om te kiezen, en zelfs het maken van een beslissing vereist energie.

Albert Einstein zei ooit: “Alles is energie.” In feite vereist zelfs het lezen van deze tekst energie. De energie waarop we ons richten, vormt uiteindelijk onze werkelijkheid.

Begeleiden en beheren van energie

Jij bezit de kracht om deze energie te sturen en te beheren, te bepalen waar je deze concentreert en hoe je deze gebruikt. Door dit te doen, kun je je energie effectief kanaliseren naar je doelen en ambities. Het is belangrijk om te erkennen dat je de kracht hebt om je energie te beheersen.

Als je je down voelt, kun je je aandacht richten op iets dat je geest verheft. Je kunt ook invloed uitoefenen op je energie door tijd door te brengen met positieve mensen, deel te nemen aan activiteiten die je vreugde brengen en jezelf te omringen met bemoedigende boodschappen.

Het is ook cruciaal om stappen te ondernemen om je energie te beschermen, zoals het stellen van grenzen, het vermijden van negatieve situaties en relaties, en het beoefenen van zelfzorg.

Vertrouwen in de kracht van energie

Het universum werkt in jouw voordeel en brengt alles wat resoneert met jouw energie naar je toe. Vertrouwen hebben in de kracht van energie kan opmerkelijke transformaties in je leven teweegbrengen.

Door vertrouwen te stellen in energie, erken je je eigen verdienste om te ontvangen en de capaciteit om vrijgevig aan anderen te geven.

Begin te beseffen dat er meer is in het leven dan wat er op het eerste gezicht te zien is, en dat er een diepere laag van ervaring is die wacht om ontdekt te worden.

Afsluitende meditatie

Sluit je ogen en maak verbinding met je innerlijke zelf. Voel de energie door je heen stromen. Voel de liefde, de kracht en de helderheid.

Jij, als energie, hebt het vermogen om je werkelijkheid te creëren en je ambities te realiseren. Je bent bekwaam, waardig en geliefd.

Wijsheid en innerlijke vrede verrijken je wezen, terwijl helderheid je gedachten doordringt. Als je vertrouwt op het universum en in je eigen capaciteiten gelooft, wordt je energie zowel krachtig als rustig.

Vergeet niet dat je niet slechts een druppel in de oceaan bent, maar de hele oceaan in één druppel.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231236 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023947 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023601 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023666 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211773 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211042 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021829 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021571 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211157 views