De kracht van gedachten

De kracht van gedachten – Neville Goddard912 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
912 keer gelezen sinds

0
(0)

De kracht van gedachten is ongekend. Wist je dat wat je denkt en voelt, invloed heeft op de werkelijkheid om je heen?

Onze emoties en gevoelens zijn krachtig genoeg om onze realiteit te actualiseren. Ontdek hoe jij deze kracht zelf kunt gebruiken.

De kracht van gedachten

Verhouding tussen onderbewustzijn en bewustzijn

Het onderbewustzijn is de bron van al onze gedachten en gevoelens, en het bewustzijn is het gedeelte waarvan we ons bewust zijn en op actief niveau mee bezig zijn. Het onderbewustzijn is dus de oorzaak en het bewustzijn is het effect.

Het bewustzijn heeft de taak om de ideeën en gevoelens van het onderbewustzijn te vertalen naar betekenisvolle ervaringen en interacties. Dit gebeurt door middel van de zintuigen, gedachten en emoties.

Onze resultaten en ervaringen zijn een direct resultaat van onze bewuste gedachten en overtuigingen. Ze zijn een uitdrukking van wat er in ons onderbewustzijn aanwezig is en hoe ons bewustzijn daarop reageert.

Macht over de schepping van je eigen realiteit

Onze gedachten, emoties en keuzes hebben een enorme impact op onze realiteit en onze ervaringen in het leven.

Onze gedachten en emoties creëren onze interne wereld en bepalen hoe we reageren op situaties en omstandigheden. Onze keuzes bepalen onze acties en bepalen de richting die we in ons leven opgaan.

Onze overtuigingen en gedachten patronen beïnvloeden ons onderbewustzijn en creëren daarmee onze realiteit.

Wat we geloven over onszelf, anderen en de wereld om ons heen, bepaalt hoe we ons leven ervaren en de uitkomsten die we bereiken.

Door kennis te vergaren over bewustzijn en onderbewustzijn en hoe deze onze realiteit beïnvloeden, kunnen we meer controle krijgen over onze ervaringen en de richting die we in ons leven willen uitgaan.

Dit biedt antwoorden op veel van de vragen die we hebben over het leven en geeft ons de kans om onze realiteit te creëren zoals we die willen.

Het mechanisme van de schepping van je eigen realiteit

Naval Goddard beschrijft het onderbewustzijn als de krachtige en onuitputtelijke bron die onze realiteit schept en vorm geeft. Het onderbewustzijn staat aan de basis van al onze gedachten, emoties en acties.

Volgens Goddard speelt het onderbewustzijn de rol van de “vrouwelijke” of baarmoeder van schepping. Het is de bron waaruit onze gedachten, emoties en interacties voortkomen.

Het onderbewustzijn is het veld waarin onze ideeën en verlangens groeien en uiteindelijk tot uitdrukking komen.

Onze mentale toestanden en gevoelens hebben altijd invloed op onze wereld en onze interacties.

Onze gedachten, emoties en acties zijn altijd in interactie met het veld van het onderbewustzijn, waardoor we onze realiteit continu vormgeven en opnieuw creëren.

Directie en controle

Onze gedachten, emoties en mentale beelden hebben een enorme invloed op onze realiteit. Ze bepalen hoe we ons voelen, wat we waarnemen en hoe we met anderen communiceren.

Om de kracht van onze gedachten en emoties volledig te benutten, is het belangrijk om ze te richten en in evenwicht te houden.

Dit betekent dat we onze aandacht moeten vestigen op positieve gedachten en emoties, en ons af moeten wenden van negatieve gedachten en emoties.

Intensiteit speelt een belangrijke rol in de manifestatie van onze gedachten en emoties. Hoe krachtiger onze gedachten en emoties zijn, des te sneller en krachtiger ze zich in onze realiteit manifesteren.

Het belang van vastberadenheid en focus

Vastberadenheid en focus zijn belangrijke elementen voor het bereiken van onze doelen en het manifesteren van onze gedachten.

Als we vastberaden en gefocust zijn op wat we willen bereiken, dan sturen we ons onderbewustzijn in die richting en dienen we als scheppers van onze eigen realiteit.

Onze gedachten en emoties worden sterk beïnvloed door onze focus en vastberadenheid en hebben daardoor een grote impact op de manier waarop we onze omgeving waarnemen en ervaren.

Daarom is het belangrijk om vastberaden en gefocust te blijven op onze doelen en positieve gedachten, zodat we ons onderbewustzijn in de juiste richting sturen en onze gedachten en emoties in lijn zijn met wat we willen creëren.

Als we ons afleiden of onzeker zijn over onze doelen, dan verzwakken we onze vastberadenheid en focus en worden onze gedachten en emoties willekeurig en on-gefocust, waardoor het moeilijker wordt om onze gewenste resultaten te bereiken.

Loslaten van de fysieke realiteit

Bewustzijn van onze focus Het is belangrijk om ons bewust te zijn van onze focus omdat het onze mentale toestanden en gevoelens beïnvloedt.

Onze aandacht richten op positieve dingen helpt om positieve emoties te creëren en een positieve mentale toestand te handhaven.

Aan de andere kant, als we onze focus op negatieve zaken richten, zullen we waarschijnlijk negatieve emoties en een negatieve mentale toestand ervaren.

Cultiveren en versterken van mentale toestanden Onze mentale toestanden moeten worden gecultiveerd en versterkt door dagelijks bewust te werken aan onze emoties en gedachten.

Dit omvat het beoefenen van meditatie, affirmaties en visualisatie, evenals het leren om negatieve emoties en gedachten te omarmen en ze te transformeren in positieve.

Door onze mentale toestanden te cultiveren en te versterken, kunnen we ons concentreren op positieve gedachten en onze emoties in evenwicht houden.

De kracht van gedachten

Fysieke realiteit als feedback

De fysieke realiteit is slechts een feedback van onze mentale toestanden en gevoelens. Onze emoties en gedachten creëren onze realiteit en bepalen hoe we onze omgeving waarnemen en hoe we ermee omgaan.

Als we onze mentale toestanden en emoties beheersen, kunnen we een positievere realiteit creëren.

Stappen voor een betere levensstijl met de kracht van gedachten

Controle over onze gevoelens

Het is belangrijk om controle te hebben over onze emoties en gevoelens om een positieve levensstijl te creëren.

Dit kan worden bereikt door dagelijks bewust te werken aan onze emoties en gedachten en door technieken te beoefenen zoals meditatie, affirmaties en visualisatie.

Focus op onze mentale toestanden

Onze mentale toestanden beïnvloeden hoe we onze omgeving waarnemen en hoe we ermee omgaan. Het is daarom belangrijk om onze mentale toestanden en emoties te cultiveren en te versterken door onze focus op positieve dingen te richten.

Begrijpen dat gebeurtenissen een resultaat zijn van onze emoties en gevoelens

Het is belangrijk om te begrijpen dat gebeurtenissen in ons leven een resultaat zijn van onze emoties en gevoelens. Onze gedachten en emoties hebben de neiging om de fysieke realiteit te creëren die we waarnemen.

Als we ons bewust zijn van onze mentale toestanden en leren ze te beheersen, kunnen we onze levensstijl verbeteren en een meer positieve ervaring creëren.

Om dit te bereiken, is het noodzakelijk om controle over onze gevoelens te krijgen. Dit kan door het beoefenen van mindfulness en meditatie of door het uitvoeren van dagelijkse praktijken die ons helpen ons bewustzijn te verhogen en onze emoties te reguleren.

Daarnaast is het belangrijk om onze focus te richten op onze mentale toestanden en te leren hoe we ze kunnen versterken en cultiveren.

Dit kan door te werken aan een positieve mindset, door het oefenen van affirmaties en visualisaties en door het omringen van onszelf met positieve mensen en energieën.

Begrijpen dat gebeurtenissen een resultaat zijn van onze emoties en gevoelens betekent ook loslaten van de fysieke realiteit en erkennen dat deze slechts een feedback is.

Dit maakt het mogelijk om een dieper bewustzijn te ontwikkelen en onze mentale toestanden te gebruiken om de realiteit te creëren die we willen ervaren.

Door deze stappen te nemen, kunnen we onze levensstijl verbeteren en een meer vervullend en bevredigend leven creëren.

Conclusie

Samenvatting van de belangrijkste punten In dit artikel is besproken hoe onze gedachten, emoties en mentale beelden een belangrijke rol spelen in de schepping van onze realiteit.

Het mechanisme van schepping wordt gezien als een proces waarbij ons onderbewustzijn, of de baarmoeder van schepping, onze mentale toestanden actualiseert in onze fysieke realiteit. Door onze focus en emoties bewust te richten en in evenwicht te houden, kunnen we meer controle krijgen over onze levenservaring.

F.A.Q.

Wat is het doel van bewustzijn en onderbewustzijn in het scheppingsproces?

Het doel is om te begrijpen hoe onze mentale toestanden en emoties een directe invloed hebben op onze werkelijkheid en hoe we deze kunnen beheersen en richten om ons leven te verbeteren.

Waarom is het belangrijk om controle te hebben over onze gevoelens en emoties?

Omdat onze emoties en gevoelens de kern van onze realiteit bepalen en daarom onze focus en mentale toestanden moeten we bewust in evenwicht houden.

Wat is het belang van begrijpen dat gebeurtenissen een resultaat zijn van onze emoties en gevoelens?

Het is belangrijk omdat het ons helpt onze emoties en gevoelens beter te beheersen en deze te richten naar onze doelen en verlangens, in plaats van te reageren op gebeurtenissen.

https://www.youtube.com/watch?v=JE_Aoi5cpjs

Bron: Youtube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views