Een beetje twijfel zal jouw Bewuste Manifestatie nooit in de weg lopen - Neville Goddard

Een Beetje Twijfel Zal Jouw Bewuste Manifestatie Nooit In De Weg Lopen – Neville Goddard103 keer gelezen sinds
12
minuten leestijd
12
minuten leestijd
103 keer gelezen sinds

0
(0)

Velen van ons zoeken spiritualiteit wanneer we moeilijke tijden doormaken en antwoorden willen op ogenschijnlijk onbereikbare doelen. Volgens Neville Goddard ligt de kracht om te bereiken binnenin ieder van ons, en we zijn allemaal verbonden door dezelfde bewustzijn. Onze gedachten beperken echter vaak ons vermogen om onze verlangens te manifesteren.

Alvast 5 van de belangrijkste punten

 1. Innerlijke Kracht: We hebben allemaal een innerlijke kracht in ons bezit om onze verlangens te manifesteren, en deze kracht zit in ons.

 2. Beperkingen van de Geest: Hoewel onze geest een rol speelt, moeten we begrijpen dat onze gedachten en twijfels meestal geen echte belemmeringen vormen voor het bereiken van onze doelen.

 3. Vertrouwen en Geduld: Vertrouwen hebben in het universum en geduldig zijn, zelfs in het gezicht van obstakels, zijn cruciaal om onze verlangens te realiseren.

 4. Loslaten en Dankbaarheid: Het is belangrijk om los te laten van sterke gehechtheden aan specifieke uitkomsten en dankbaarheid te uiten voor wat we al hebben. Dit helpt om overvloed en kansen aan te trekken.

 5. Ware Kracht: Het inzicht dat onze ware kracht verder reikt dan onze gedachten en beperkingen is een sleutel tot succes in bewuste manifestatie.

De rol van onbewuste manifestatie

Vandaag zullen we de rol van de geest in bewuste manifestatie onderzoeken en hoe we kunnen ontsnappen aan zijn beperkingen. Bewuste manifestatie is een populair onderwerp geworden voor degenen die spirituele groei zoeken, vooral voor degenen die uitdagende omstandigheden hebben meegemaakt. Neville Goddard’s leer heeft veel aandacht gekregen op dit gebied.

Of het nu gaat om een baan, een geliefde, of een vervullend leven, velen van ons bevinden zich in een staat van wanhoop, op zoek naar antwoorden en zich tot spiritualiteit wenden. Goddard gelooft dat de kracht binnenin ons is. Wij zijn goddelijke wezens en deze kracht bevindt zich in ieder van ons.

Wij maken onze eigen realiteit

Hoewel we onszelf vaak zien als afzonderlijke goddelijke entiteiten, maken we allemaal deel uit van hetzelfde bewustzijn dat alles omvat. Sommigen noemen dit bewustzijn God, het universum of de bron, ongeacht het label, dit bewustzijn brengt leven in de realiteit die we waarnemen door onze menselijke zintuigen. Als bewuste wezens zijn wij de scheppers van onze eigen realiteit.

Wij zijn bewustzijn dat zichzelf ervaart, en er is geen scheiding omdat we allemaal verbonden zijn. Hiermee bedoelen we de goddelijke entiteit binnenin ons, niet het fysieke lichaam, persoonlijkheid, hobby’s of angsten waarmee we ons kunnen identificeren. Het is begrijpelijk dat zelfs nadat we het concept van onze innerlijke kracht hebben erkend, we vaak vasthouden aan lang gevestigde overtuigingen die draaien om scheiding, tijd en schaarste.

Bewuste Manifestatie

Onze overtuigingen houden ons hier

Deze illusies beïnvloeden nog steeds aanzienlijk hoe we de wereld om ons heen waarnemen. We interpreteren onze innerlijke kracht vaak door de lens van deze illusies. We gaan van onbewust zijn van onze kracht naar het zien ervan als iets wat we onder bepaalde voorwaarden kunnen bereiken en waar we hard voor moeten werken.

We twijfelen, ontkennen, reageren en gaan van geloven naar het verliezen van geloof. Maar gedurende dit alles blijven we bewuste wezens. Het kan moeilijk zijn om deze illusies gemakkelijk los te laten, omdat we tientallen jaren aan deze overtuigingen hebben vastgehouden.

Logica en lineariteit in het spel van Bewuste Manifestatie

Daarom nodig ik iedereen uit om de menselijke geest opnieuw te onderzoeken in het licht van de wet van veronderstelling en Neville Goddard’s leer. Velen beweren dat het door onze geest is dat we onze goddelijkheid observeren, maar dat is een misvatting. Volgens Neville is de geest het rijk van perceptie.

Het is waar logica en lineariteit zich bevinden, en het is de thuisbasis van onze zintuigen en hoe we ze verwerken. Maar de kracht binnenin ons gaat veel verder dan de geest en de zintuigen. Laten we een dieper begrip krijgen van wat de geest werkelijk is.

De geest is de plaats waar logica en lineariteit zich bevinden. Het is waar we onze trauma’s en overtuigingen opslaan die we hebben aangenomen op basis van onze levenservaringen. We geloven vaak dat gebrek altijd voor vervulling komt, omdat het overeenkomt met wat we hebben waargenomen.

We denken dat we iets alleen kunnen begrijpen als we het stap voor stap zien gebeuren. Deze mentaliteit is natuurlijk omdat onze zintuigen een cruciale rol spelen bij het waarnemen van de wereld om ons heen. Maar we hebben moeite om de bron van onze waarnemingen te identificeren, en dit is waar de geest in het spel komt.

Bewuste Manifestatie

De rol van bewuste manifestatie

Terwijl we onze manifestatie-reis beginnen, voelen we ons vaak wanhopig en proberen we elke gedachte die in onze geest opkomt, te controleren. We schrijven eindeloze pagina’s woorden in de hoop dat onze verlangens zich zullen manifesteren. We argumenteren, staren naar afwijzingsbrieven, smeken, huilen, schreeuwen en vechten.

Wanneer we het concept van bewuste manifestatie ontdekken, richten we ons onmiddellijk op onze geest om het te begrijpen. Maar onze geest heeft beperkingen als het gaat om logica en reden, waar we aan gewend zijn geraakt om onze ervaringen te filteren. We proberen een onbeperkt concept te begrijpen binnen een beperkt kader, wat het moeilijk, inspannend en verwarrend maakt.

Door sterk te vertrouwen op onze logische geest geloven we onbedoeld dat het bereiken van wat we wensen hard werken vereist, zelfs nadat we ons hebben gerealiseerd dat alles onbegrensd is. We laten onszelf dicteren door beperkingen en proberen iets te begrijpen door het tegenovergestelde als referentiepunt te gebruiken. Maar dat is niet het geval.

Een beetje twijfel zal jouw Bewuste Manifestatie nooit in de weg lopen - Neville Goddard

Wij zijn onlosmakelijk met het universum verbonden

We hoeven geen enkele inspanning te leveren om te krijgen wat we willen. Als we merken dat we inspanningen leveren of een gevoel van behoefte ervaren, betekent dit dat we het concept van bewuste manifestatie nog niet volledig hebben begrepen. Volgens Neville Goddard is het universum één geheel, inclusief ons en alles wat we ons kunnen voorstellen.

Alles maakt deel uit van ons zoals wij deel uitmaken van het universum. Ik heb dit meerdere keren herhaald om te benadrukken hoe belangrijk het is om te erkennen dat onze gedachten en gevoelens ons niet belemmeren om te krijgen wat we willen. Dit is niet bedoeld om de geest te veroordelen of te suggereren dat we nooit meer gedachten moeten hebben.

Onze geest lijkt onze dirigent te zijn

Het is bedoeld om ons gerust te stellen dat alle twijfels, angsten en vragen die onze geest tevoorschijn brengt, geen invloed hebben op het al dan niet bereiken van onze verlangens. Ze veroorzaken geen vertraging in de manifestatie van onze verlangens, en onze negatieve gedachten zullen niet wegnemen wat we verlangen. Het is essentieel om te benadrukken wat de geest vertegenwoordigt in het proces van bewuste manifestatie.

De geest speelt een cruciale rol bij het manifesteren van onze verlangens en het verbinden met het goddelijke. Het fungeert als een gereedschap om te begrijpen wat we echt willen en om het in onze realiteit te projecteren. Dit is een prachtig aspect van ons bestaan, want zonder onze geest zouden we de vreugde van onze prestaties of zelfs de pijn van onze uitdagingen niet kunnen ervaren.

Een beetje twijfel zal jouw Bewuste Manifestatie nooit in de weg lopen - Neville Goddard

Omstandigheden doen er niet toe

Het is echter belangrijk om te erkennen dat onze geest beperkingen heeft als het gaat om het begrijpen van het goddelijke. We zijn niet slechts onze geest of de dualiteiten die ze creëert. Als we eenmaal beseffen dat we voorbij de zelfopgelegde beperkingen zijn, storen de dingen die we waarnemen ons niet meer, omdat we begrijpen dat ze een hoger doel dienen.

Als we situaties tegenkomen die volledig in strijd lijken te zijn met wat we wensen of als we een gebrek ervaren, is dat de manier waarop onze geest probeert betekenis te geven aan onze waarnemingen. Maar het goddelijke werkt niet op die manier. Het goddelijke omvat al onze ware verlangens en aspiraties in het leven, dus alle omstandigheden die tegenstrijdig lijken, zijn onbeduidend omdat onze hogere zelf ze beschouwt als kleine obstakels op onze reis.

De tegenstrijdigheden van het leven

Stel je voor dat je in een auto rijdt en plotseling een kleine schok ervaart of een stoplicht tegenkomt. Je raakt niet meteen wanhopig of roept in pijn omdat je gelooft dat deze gebeurtenissen je niet zullen weerhouden van je bestemming. Op dezelfde manier beschouwen onze hogere zelfs eventuele tegenslagen of gebrek aan voortgang als kleine hobbels op de weg.

We mogen de pijn voelen van wat we waarnemen, en het is natuurlijk dat angsten en twijfels opkomen. Deze emoties stellen ons in staat om het goede in ons leven te waarderen. We kunnen liefde niet volledig begrijpen zonder pijn te begrijpen, en we kunnen niet waarderen dat we iets hebben zonder het gemis ervan te erkennen.

Een beetje twijfel zal jouw Bewuste Manifestatie nooit in de weg lopen - Neville Goddard

Tegenslagen zijn geen straf van een hogere kracht

Het is echter cruciaal om te onthouden dat dit allemaal waarnemingen zijn die zich voordoen in de geest, en onze ware kracht gaat daar verder dan. Als menselijke wezens ervaren we vaak momenten van wankel geloof en twijfel, vooral wanneer dingen niet verlopen zoals gepland. Het is tijdens deze momenten dat we kalm moeten blijven en onszelf eraan moeten herinneren dat de pijn die we voelen geen straf is van een hogere kracht of het gevolg van pech.

In plaats daarvan is het een integraal onderdeel van onze persoonlijke reis. We moeten erkennen dat het goddelijke al alles wat we verlangen heeft geaccepteerd, en het is slechts een kwestie van tijd voordat we het ontvangen. Dit geschenk is speciaal voor ons gemaakt en kan niet worden afgenomen door iets of iemand in deze wereld.

De perfecte afstemming van onze gebeurtenissen

Soms kunnen we het gevoel hebben dat onze geest tegen ons werkt en onze verlangens saboteert. Dit is echter verre van de waarheid. Negatieve gedachten zijn niet verantwoordelijk voor het verpesten van onze manifestaties omdat ze al binnen het goddelijke bestaan en het goddelijke bestaat binnenin ons.

Daarom kunnen we nooit verliezen wat al een deel van ons is. We zijn allesomvattend, en dit feit erkennen is de sleutel tot het ontsluiten van ons ware potentieel en het bereiken van al onze verlangens. Wanneer we ons herinneren dat onze verlangens voortdurend ontvouwen, beginnen we de prachtige afstemming van gebeurtenissen in ons leven te zien.

Een beetje twijfel zal jouw Bewuste Manifestatie nooit in de weg lopen - Neville Goddard

Geduld en vertrouwen in het universum

Deze realisatie versterkt ons geloof in de reis, hoe uitdagend deze ook mag lijken. Het universum heeft een manier om ons precies te bieden wat we nodig hebben op het juiste moment, en we moeten erop vertrouwen dat het altijd in ons voordeel werkt, zelfs wanneer we worden geconfronteerd met ogenschijnlijk onoverkomelijke omstandigheden die ons pad blokkeren. Geduld en vertrouwen in de timing van het universum zijn essentieel tijdens het nastreven van onze verlangens.

We moeten bereid zijn obstakels en uitdagingen onderweg tegen te komen. Deze uitdagingen zijn er niet om ons te ontmoedigen, maar om ons geloof en vastberadenheid te testen. In deze momenten is het cruciaal om onszelf te herinneren aan de kracht die binnenin ons ligt.

Het belang van een optimistische kijk op de toekomst

We hebben het vermogen om elk obstakel dat op onze weg komt te overwinnen, en we moeten vertrouwen hebben in onze eigen capaciteiten en innerlijke kracht. Het is gemakkelijk om onze doelen uit het oog te verliezen en overmand te worden door angst en twijfel wanneer we worden geconfronteerd met uitdagingen. We moeten ons echter herinneren dat angst en twijfel illusies zijn die in onze geest zijn gecreëerd.

Het is belangrijk om je te richten op het heden en een optimistische kijk op de toekomst te behouden. Onze gedachten hebben een krachtige invloed op onze realiteit, en door je te richten op positiviteit en overvloed trekken we meer van hetzelfde in ons leven aan. Bovendien moeten we leren loslaten van eventuele gehechtheid aan onze verlangens.

Hoewel het essentieel is om duidelijke bedoelingen en doelen te hebben, kan te veel gehechtheid aan specifieke resultaten ons manifestatieproces belemmeren. Wanneer we onze gehechtheden loslaten, laten we het universum zijn magie doen en ons brengen wat we echt nodig hebben. Loslaten betekent niet dat we onze verlangens opgeven, het betekent vertrouwen hebben dat het universum ze op de best mogelijke manier naar ons toe zal brengen.

Een beetje twijfel zal jouw Bewuste Manifestatie nooit in de weg lopen - Neville Goddard

Tel altijd je zegeningen

Langs onze reis is het ook belangrijk om dankbaarheid te uiten voor alles wat we al hebben. Dankbaarheid is een krachtig hulpmiddel dat onze focus verplaatst van wat we missen naar wat we hebben. Door onze zegeningen te waarderen en dankbaarheid te uiten, trekken we meer overvloed in ons leven aan en openen we onszelf voor nieuwe kansen en ervaringen.

De momenten van wankel geloof en twijfel maken integraal deel uit van onze reis. In die momenten moeten we stil zijn en onszelf eraan herinneren dat de pijn die we ervaren geen straf is, maar een geschenk van het goddelijke. Onze verlangens ontvouwen zich voortdurend, en niets kan ze ooit van ons afnemen.

Vertrouwen hebben in het universum en geduldig zijn zijn de sleutels tot het ontsluiten van ons ware potentieel en het bereiken van al onze verlangens. Het is de moeite waard op te merken dat hoewel we een analyse geven van de ideeën van Neville Goddard, dit niet betekent dat we het met alles eens zijn wat hij zei of geloofde. Iedere persoon vormt zijn eigen mening.

Neville Goddard | Neville goddard, Neville goddard quotes, Law of attraction quotes

Over Neville Goddard

We analyseren en bespreken zijn ideeën en methoden om een alomvattend begrip van zijn benadering en algemene concepten te krijgen. Neville Goddard was een geweldige leraar die miljoenen mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd. Nederlandstalige boeken geschreven door Neville Goddard vind je hier

Conclusie

 • We hebben allemaal de kracht om onze verlangens te manifesteren.
 • Onze geest speelt een rol, maar twijfels belemmeren ons niet of nauwelijks.
 • Vertrouw op het universum, heb geduld en laat los.
 • Dankbaarheid en positieve focus trekken overvloed aan.
 • Onze ware kracht gaat verder dan onze alleen gedachten.

Link: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231210 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023915 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023578 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023643 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211744 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211019 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021809 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021547 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211133 views