Gedachten

Hoe krachtig zijn onze gedachten – Dr. Emoto

Wetenschap vertelt ons dat alles energie is, onze gedachten, emoties, dus ook wij mensen. De frequentie die je uitzend door je gedachten en emoties, of ze nu bewust of onderbewust uitgezonden worden, creëren de werkelijkheid. Veel mensen focussen zich op wat ze niet willen, en het geen ze creëren is dus ook wat ze juist niet willen.

Waarom? Omdat de focus op onze gedachten ligt.

Onze gedachten, maar vooral de daaraan gekoppelde emotie is een bijzonder krachtige energie. Om deze energie fysiek te testen bestaat er een bijzonder leerzaam experiment, ontdekt door Dr. Masaru Emoto, een Japanse wetenschapper, bekend van het boek “de verborgen boodschap van water”. Hij meent te hebben aangetoond dat water op gedachten, gevoelens en woorden kan reageren.

Dr. Emoto

Door gebruik te maken van hoge resolutie fotografie onthulde Dr. Emoto hoe de kristallen die in bevroren water gevormd werden veranderen wanneer men bepaalde gedachten op hen concentreert.

Hij ontdekte dat water, dat aan liefdevolle woorden was blootgesteld schitterende ingewikkelde patronen laat zien, maar dat water dat beïnvloed was door negatieve woorden incomplete en asymmetrische vormen ontwikkelt. Energie is dus trilling en trilling is leven.

Dr. Emoto deed zijn onderzoek ook met rijst, genaamd het rijstexperiment.

Dit experiment laat goed zien hoe productief onze gedachten zijn en hoe energie werkt. Door dit experiment zelf toe te passen, besef je hoe de kracht van gedachten en emoties werken.

Dit experiment, die niet wetenschappelijk bewezen is, is al diverse keren toegepast en iedere keer met succes. Het rijstexperiment gaat als volgt.

Verdeel gekookte witte rijst over twee identieke lege, schone, glazen potjes die voorzien zijn van een deksel. De rijst moet wel eerst goed afgekoeld zijn en de potjes uitgekookt met soda.

Plak op één van de potjes een papiertje met daarop liefdevolle woorden, bijvoorbeeld “dank je wel, mooie rijst, ik hou van jou”. Op het andere potje plak je een tekst met alleen maar negatieve en kwetsende woorden, bijvoorbeeld “idioot, stomme rijst, ik haat je”.

De twee potjes zet je op een gelijkwaardige plek neer, met 1 meter tussenruimte, en je spreekt een paar keer per dag, bijvoorbeeld als je ’s ochtends wakker wordt en ’s avonds voor het naar bed gaan, je liefde uit naar het potje met de tekst “dank je wel”. Spreek je dankbaarheid en liefde uit naar de rijst.

Het andere potje spreek je dagelijks een aantal keren kwetsend toe, met de woorden “idioot, stomme rijst, ik haat jou”. Belangrijk is om de volledige onderliggende emotie, behorend bij het woord, te laten stromen.

Dus werkelijk boze energie of liefdevolle energie naar de potjes sturen en niet doen alsof terwijl je eigenlijk denkt “deze flauwekul gaat nooit lukken”. Doe dit minstens drie weken lang.

De resultaten zijn verbluffend. Na drie weken is de rijst in het liefdevolle potje gewoon wit van kleur gebleven en ruikt lekker.

De rijst in het negatieve potje daarentegen zal verkleuren naar bruin/zwarte rijst en ruikt vies en bedorven. Er zijn mensen die dit experiment nog verder uitgebreid hebben met een derde potje.

Dit potje hebben ze volledig genegeerd, geen aandacht gegeven, en absoluut geen woord tegen gezegd. Dit derde potje bleek rijst te bevatten die nog een sterkere vieze geur gaf dan het negatieve potje rijst en was ook nog sterker verkleurd.

Het doel van dit experiment is om aan te tonen dat positieve of negatieve gedachten (= energie) aantoonbare gevolgen heeft. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als we negatieve gedachten hebben in ons eigen systeem?

Met de wereld? Hebben onze gedachten dan een dergelijke krachtige uitwerking.

Het antwoord daarop is “ja”. Elke gedachte die we hebben is een tastbare energie met het vermogen dingen te veranderen.

Een gedachte is dus niet zomaar een ding, een gedachte is een ding dat andere dingen kan veranderen.

 

Ook lezen: