Hoe programmeer ik mijn onderbewustzijn om rijkdom aan te trekken?

5 Simpele stappen om je onderbewustzijn te herprogrammeren voor meer rijkdom236 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
236 keer gelezen sinds

0
(0)

Laat ik meteen zonder inleiding met de deur in huis vallen! Een van de eerste dingen die je voor elkaar moet zien te krijgen is om heel comfortabel te worden met het hele idee van rijkdom.

Hoe doe je dat eigenlijk? Ik zou zeggen maak meteen een vision bord of vision book of vision map en plak er afbeeldingen op van alle dingen die je zou willen bezitten.

Waar je je op focust, beweegt je mind naartoe.

Als je je focust op: ik kan het me niet veroorloven, ik kan het niet hebben, waar komt het geld vandaan, dan focus je op gebrek. En als je zegt: ik zal dat hebben, ik heb het al, dan focus je op overvloed.

Gebruik positieve taal

Dus stel je voor dat je een gloednieuwe laptop en telefoon wilt en je zegt: ik heb het geld niet, ik kan het niet krijgen, dan moet je dingen zeggen zoals: ik krijg dat, mijn naam staat er al op, ik zal dat hebben.

Het kan me drie maanden kosten om het te hebben, ik moet misschien geld opzij zetten of een creditcard nemen, maar ik krijg die telefoon.

Zeg niet: ik wil dat later hebben, want het onderbewustzijn leeft alleen in de tegenwoordige tijd. Dus gebruik de taal van gebrek en tekort niet: ik kan het geld niet bij elkaar krijgen, ik kan het niet betalen, ik weet niet waar het geld vandaan moet komen. Ik krijg het, ik zal het hebben, mijn naam staat er al op, of: dat wordt van mij.

1. & 2. Visualiseer rijkdom

Gebruik je verbeelding, stel je voor dat je achter die laptop zit, met die telefoon in je hand, achter het stuur in die auto. Gebruik al je zintuigen, de geur van het leer, het gevoel van het stuur, het geluid van de motor. 

Stap 1 en 2 zijn: gebruik je verbeelding om het je voor te stellen, gebruik een visiebord, een visieboek, stel het je levendig voor, voel, ruik, proef.

Vermijd negatieve taal

Maar tegelijkertijd, gebruik geen negatieve taal als je het geld niet bij elkaar kan krijgen, want niemand plukt zomaar geld uit de lucht. Uiteindelijk verwerven we een vaardigheid en leren we die te gelde te maken.

3. Wen aan geld

Punt 3 is om vertrouwd te raken met geld. Je houdt van wat vertrouwd is en houdt niet van wat onbekend is. Daarom zijn 70 procent van de loterijwinnaars na drie jaar compleet blut.

Omdat ze niet gewend zijn aan geld, zijn ze gewend aan tekort: ik krijg mijn loon, betaal de rekeningen, eten, verzekering en dan is alles op. Dus als ze veel geld krijgen, geven ze het gewoon uit totdat het op is.

Wat je dus het beste kunt doen, is heel veel biljetten kopiëren, print dat uit en knip het in de grootte van echte biljetten. En plak dat door het hele huis, stop je portemonnee vol met stapels nepgeld.

Stop het in laden in de keuken, overal. Stop het in je kussen, in je kledingkast, zodat elke keer als je een kast open doet, je badkamerkastje, er overal en nog meer geld is. Waarom zou je dat doen? Omdat je dan went aan veel geld in je directe omgeving.

4. Praat over geld

Punt 4 is om over rijkdom en overvloed te praten met iedereen. Praat met mensen, wees bij mensen die rijkdom hebben en merk op hoe op hun gemak ze ermee zijn en wordt zelf hetzelfde. 

Of die mensen, ze mompelen als je vraagt wat het kost om met hen te werken, ze willen je niet vertellen hoe duur het is. Je moet heel comfortabel worden met het noemen van bedragen.

Bijvoorbeeld: € 75 is de prijs voor een sessie met mij. Gebruik niet het woord kosten, maar investering. De prijs voor deze investering is…., in plaats van het geld te benoemen.

Maar tot je supercomfortabel bent met het noemen van bedragen, zullen je klanten dat aanvoelen. Word er dus heel comfortabel mee en trouwens, als je coach bent, therapeut of iets doet waarmee je mensen helpt, alles wat we kopen is de hoofdreden dat het ons beter laat voelen.

Als jij een product hebt dat de pijn van je klanten verlicht, ze zich beter laat voelen, ben je al in het voordeel, want alles wat we kopen, zelfs als we benzine betalen, denken we: ik voel me beter, mijn tank is weer vol, de rekening is betaald, ik heb mijn belasting betaald, ik voel me beter.

Maar als jij iets kunt creëren dat mensen goed over zichzelf laat voelen, is het makkelijker om het te verkopen. Verkopen is geen vies woord en praten over geld is ook geen vies woord.

Praat over rijkdom, niet armoede

Maar je moet deze blokkades overwinnen en heel comfortabel worden met je familie, vrienden, oefen met praten over geld. Mijn vader zei altijd: kijk die persoon, die weet de prijs van alles en de waarde van niets. Wees het tegenovergestelde van deze stelling. De waarde van alles en de prijs… ach!

5. Gebruik andere woorden

Punt 5 en je denkt misschien: dat gaat punt 4 tegenspreken, maar dat is niet zo. Gebruik andere woorden, praat over rijkdom, overvloed. Ik was alleenstaande ouder en zei tegen mijn dochter: schatje, we zijn zo rijk, we hebben zo veel. Want relatief gezien was dat ook zo.

We hadden een huis, open haard, warme zachte bedden, verwarming door het hele huis en een koelkast vol met eten. Je wilt expanderen en steeds denken: kijk eens wat ik allemaal heb, hoe ver ik ben gekomen, ik heb dit en dit en dit en ik kan meer hebben want ik expandeer richting rijkdom.

Je mind maakt zich maar om één ding druk

Zeg: ik ben rijk, ik heb een rijke mindset, ik word omringd door rijkdom, ik ben rijk, ik trek overvloed aan, overvloed komt naar me toe, ik heb steeds meer overvloed en ik ben rijk, ik ben een rijk persoon, ik heb een rijk leven.

Je ziet, je mind trekt die dingen niet echt in twijfel en als je zegt: ik ben compleet blut, ik ben straatarm, ik ben zo arm als een sloeber, ik heb niets, dan twijfelt je mind daar ook niet aan.

Je mind maakt zich niet druk om wat je zegt, maar om één ding: hoe kan ik waar maken wat je zegt? De taak van je gedachten is om je woorden waar te maken. Elk woord dat je zegt, is eigenlijk een blauwdruk waar je gedachten, lichaam en ziel constant aan werken om waar te maken.

Je moet een betere blauwdruk maken: het visiebord, de la met geld, comfortabel worden met praten over geld en de woorden overvloed, rijkdom en welvaart gebruiken helpen je waar je wilt zijn.

Volg dit advies en zet het om in actie. Ik beloof je, het werkt echt.

Link: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken