De kracht van jouw woorden: Hoe je ze bewust EN in je voordeel kunt gebruiken

Hoe je woorden bewust EN in je voordeel kunt gebruiken454 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
454 keer gelezen sinds

0
(0)

Wat je zegt zijn niet zomaar woorden; ze hebben een diepgaande invloed die blijft hangen en galmen na, nog lang nadat je het hebt uitgesproken. We besteden zeer zeker te weinig aandacht aan onze woorden, want ze hebben eigenlijk enorm veel betekenis. De woorden die je regelmatig uitspreekt, bepalen je gemoedstoestand en weerspiegelen wie je van binnen bent. Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar onbewust zijn we vaak onzorgvuldig met onze woorden.

De kracht van jouw woorden: Hoe je ze bewust EN in je voordeel kunt gebruiken

De Kracht van Je Woorden Begrijpen

Als je de hele dag negatieve dingen zegt, zoals “Ik ben arm” of “Ik kan het niet”, dan zend je die energie uit naar de wereld om je heen. Je voedt je onderbewustzijn met deze gedachten, en je onderbewustzijn voert ze uit, zonder onderscheid te maken tussen goed en slecht. Dus wat je zegt, wordt uiteindelijk jouw realiteit.

Dit wordt ook wel de “Wet van Aanname” (Law of Assumption) genoemd, waar Neville Goddard over spreekt. Onze woorden onthullen onze diepgewortelde aannames, en deze aannames manifesteren zich in ons leven. Als je de hele dag negatieve aannames uit, let maar eens op, je zult zien hoe ze zich weerspiegelen in jouw wereld.

De kracht van jouw woorden: Hoe je ze bewust EN in je voordeel kunt gebruiken

De Invloed van Bewuste Woorden

Een wijze leraar, Florence Scovel Shinn, zei eens: “Het leven is als een boemerang. Onze gedachten, verlangens en woorden komen vroeg of laat met grote precisie naar ons terug.” Dus als je de hele dag zwakte en negativiteit uitstraalt, zul je zwakte en negativiteit ervaren. Ons onderbewustzijn heeft geen oordeel, het voert gewoon uit wat we geloven en zeggen.

Dus als je zegt dat je niet langer ongelukkig wilt zijn, maar je blijft jezelf herhalen dat je ongelukkig bent, dan zal je onderbewustzijn dat geloven en manifesteren. Het is zoals Neville Goddard zei: “Je manifesteert wat je bent, niet wat je wilt.” Dus in plaats van te zeggen “Ik wil niet langer ongelukkig zijn”, zeg liever “Ik ben dankbaar en gelukkig, en ik voel me geweldig.” Je verkondigt dat je nu gelukkig bent, en dat maakt een groot verschil in hoe je je voelt. Uiteindelijk bepaalt hoe je je voelt jouw realiteit.

Lees ook: Het Universum zegt altijd JA!

Woorden van Overvloed en Dankbaarheid

Je kunt de hele dag praten over rijkdom en succes, maar het heeft geen effect, tenzij je diep van binnen ook een gevoel van overvloed hebt. Wees dankbaar voor wat je hebt en voel je rijkdom, neem de mindset aan van overvloed. Je zult merken dat je anders gaat spreken en minder behoefte hebt om te klagen. In plaats daarvan wil je nog meer dankbaarheid uiten.

Let dus goed op wat je zegt en welke woorden je emotioneel verbindt. Je zult ontdekken wat je werkelijk gelooft en hoe dit zich manifesteert in je leven. En je zult er niet eens meer grapjes over willen maken, zoals Florence Scovel Shinn beschrijft in haar boek “The Game of Life and How to Play It”. Het onderbewustzijn heeft geen gevoel voor humor, en het is verbazingwekkend hoe we onszelf met grapjes ongelukkig kunnen maken.

Zelfspot is niet leuk als je de diepere betekenis ervan begrijpt. Geen enkel woord dat je diep van binnen voelt, keert zonder effect naar je terug. Het zal vroeg of laat tot uiting komen, op de een of andere manier. Daarom is klagen zo schadelijk in het licht van deze waarheid.

Als je klaagt, geef je eigenlijk energie aan datgene waarover je klaagt, en versterk je het nog meer in je eigen realiteit. Daarom zie je vaak dat ongelukkige stellen meer klagen dan begrip en liefde tonen, waardoor ze nog ongelukkiger worden.

Gebruik Krachtige en Positieve Woorden

Begin dus betere woorden te gebruiken, zowel tegen anderen als tegen jezelf. Spreek krachtige en opbeurende woorden uit. Bijvoorbeeld, zeg niet “Ik hoop dat ik kan winnen”, maar zeg “Ik geloof dat ik zal winnen”.

Zie je het subtiele verschil?

Bij hopen heb je twijfel, maar bij geloven heb je vertrouwen. In plaats van te zeggen “Ik zal mijn best doen”, zeg je “Ik weet dat ik geweldig zal presteren”. En in plaats van te zeggen “Ik hoop dat ik liefde kan vinden”, zeg je “Ik voel me omringd door liefde en zie liefde in de wereld”. Een zin geeft je energie en laat je bloeien, terwijl de andere je vreugde en levenslust ontneemt. Dit is de kracht van bewuste woorden.

De kracht van jouw woorden: Hoe je ze bewust EN in je voordeel kunt gebruikenDe Invloed van Innerlijke Gesprekken

Je kunt veel over iemand afleiden aan de hand van zijn woorden, want onze woorden zijn een fysieke weergave van wie we van binnen zijn. Ze onthullen wie we werkelijk zijn. Wees dus voorzichtig met wat je zegt, vooral in je innerlijke gesprekken. De woorden die je tegen jezelf spreekt, hebben invloed op hoe je je voelt en gedraagt.

Ze beïnvloeden uiteindelijk ook je externe gesprekken. Als je je innerlijke gesprek afstemt op liefde, zul je merken dat je altijd positieve resultaten krijgt. Spreek liefdevol tegen jezelf, spreek met liefde over je verlangens en doelen. Heb compassie en liefde voor jezelf. Vroeg of laat zullen je woorden materialiseren in het ideale dat je uitspreekt.

Bewuste Woorden in de Praktijk

Je woorden zullen niet vruchteloos zijn. Als je niet gelooft dat je woorden kracht hebben, let dan eens op verschillende mensen in je leven en hoe ze praten. Je zult zien dat hun woorden perfect overeenkomen met hun realiteit. Arme mensen praten vaak over armoede en beperkingen, terwijl rijke mensen praten over geld en groei. Het is geen oordeel, het is gewoon een observatie.

Armoede is slechts een staat van zijn, en iemand in armoede is net zo waardevol als een rijk persoon. Het enige verschil is dat ze verschillende denkpatronen hebben, waardoor ze in verschillende werelden lijken te leven. Maar het enige wat ze hoeven te veranderen om hun leven te transformeren, is hun innerlijke gesprek.

Begin dus te praten en te leven vanuit een ander innerlijk perspectief, en je zult merken dat je realiteit verandert, zoals Hermes Trismegistus zei: “Mensen hebben het geschenk van spraak gekregen in hun gedachten, waardoor ze gelijk zijn aan de goden.” Je woorden zijn krachtig en hebben een eeuwig effect, ze bestaan voor altijd en worden verzameld in het collectieve bewustzijn, waardoor ze zich manifesteren in deze wereld of in je persoonlijke leven.

Het Belang van Bewuste Woorden in het Grotere Geheel

Wees je ervan bewust dat je voor altijd bestaat en dat je woorden betoverende spreuken zijn. Volgens Hermes Trismegistus zal het juiste gebruik van spraak en gedachten ons na de dood naar het rijk van de goden leiden. Spraak en gedachten zijn dus eeuwig, zelfs als ons lichaam sterft. Wees voorzichtig met je woorden, want ze hebben blijvende gevolgen.

Onze woorden worden opgeslagen in het collectieve bewustzijn en manifesteren zich als zegeningen of verschrikkingen in deze wereld. Als je negatief spreekt over de wereld, maak je het erger. En als je negatief spreekt over je persoonlijke situaties, maak je ze erger. Ontwaak de onsterfelijke kracht binnen in jou en gebruik die wijs. Spreek liefde uit en je zult liefde overal ervaren.

Spreek haat uit en je zult haat tegenkomen in deze wereld. Onze wereld is een weerspiegeling van wie we zijn. Daarom is het Koninkrijk van de Hemel werkelijk in onszelf, en hel is geen fysieke plaats, maar een staat van gedachten. Als onsterfelijken zijn we in staat om alles te bereiken wat we ons kunnen voorstellen. Verhoog je bewustzijn en begrijp de diepere realiteit die in jou sluimert.

Maak die ongelofelijke kracht in jou wakker en maak van deze wereld een hemel op aarde voor jezelf en anderen. Spreek je woorden met overtuiging uit en manifesteer dat paradijs voor jezelf en de mensen dichtbij nu in je eigen werkelijkheid.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken

Gerelateerde Artikelen

Persoonlijkheidstesten

Libido Test Voor Mannen
Spiritualiteit Test
is het De ijdelheidstest of De ijdelheidsstest