Neville Goddard's Powerful Teachings| The feeling is the secret

Neville Goddard’s The Feeling Is The Secret131 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
131 keer gelezen sinds

5
(1)

In de woorden van Neville Goddard: “De grootste illusie van de mens is zijn overtuiging dat er andere oorzaken zijn dan zijn eigen bewustzijnstoestand”.

Welkom bij onze reis in de leer van Neville Goddard. Neville was van jongs af aan diep geworteld in het metafysische. Geboren in Barbados in het begin van de 20e eeuw, was hij de vierde van negen jongens, een detail dat misschien zijn toekomst als een unieke en opvallende figuur in de wereld van spiritueel onderwijs voorspelde. Maar het was tijdens zijn tijd in New York City, waar hij eind jaren 20 naartoe verhuisde dat zijn interesse in metafysische concepten echt tot bloei kwam. Het was hier dat Neville de leer van Abdullah, een Ethiopische rabbijn die zijn mentor zou worden. Deze ontmoeting markeerde een keerpunt in Nevilles leven, waardoor hij een diep begrip kreeg van de kracht van de geest en gedachten.

De Leer van Goddard

Hij begon zich te verdiepen in het concept van ‘iedereen is jou uitgedrukt’ (everybody is you pushed out), een filosofie die suggereert dat onze externe realiteit slechts een weerspiegeling is van onze interne staat. Deze idee, hoewel eenvoudig aan de oppervlakte, heeft diepgaande implicaties. Het suggereert dat we door onze interne staat te veranderen, onze externe realiteit kunnen veranderen. Neville introduceerde ook het belang van een mentaal dieet, de praktijk van het bewust kiezen en controleren van onze gedachten. Hij geloofde dat onze gedachten niet slechts passieve waarnemingen zijn, maar actieve scheppers van onze realiteit. Zo kunnen we door zorgvuldig onze gedachten te cureren, onze realiteit naar onze zin vormgeven. In de woorden van Goddard zelf, “de wereld is een spiegel die terugkaatst wat we zijn.” Zijn leer benadrukt de kracht van het individu om hun realiteit te manifesteren door hun gedachten en overtuigingen.

De Wet van Aantrekking en Vibratie

Toen Goddards ideeën zich ontwikkelden, verdiepte hij zich in de Wet van Aantrekking, het geloof dat gelijke dingen elkaar aantrekken. Goddard stelde een unieke interpretatie van dit universele principe voor. Voor hem ging het niet alleen om het aantrekken van materiële rijkdom of succes, maar om het manifesteren van een leven van vreugde en vervulling door de kracht van verbeelding en positief denken. Goddard zei vaak: “De mens is alle verbeelding; God is de mens en bestaat in ons en wij in Hem.” Hij geloofde dat onze gedachten en gevoelens, vooral die in onze verbeelding, als zaden zijn geplant in de bodem van het universum. Zoals een tuinman deze zaden met aanhoudende focus en aandacht cultiveert, ontkiemen ze uiteindelijk in de realiteit die we ervaren.

Positief Denken en de Rol van Emoties

Goddard benadrukte ook het belang van positief denken. Hij geloofde dat onze gedachten onze realiteit creëren en dat het daarom cruciaal is om een positieve kijk te handhaven. “Verander je opvatting over jezelf,” drong hij aan, “en je zal automatisch de wereld waarin je leeft veranderen.” In Goddards visie is de wet van aantrekking een inherente wet van het universum die kan worden benut door de kracht van onze gedachten. Als we deze wet begrijpen en toepassen, kunnen we de architecten van onze eigen realiteit worden, onze levens vormgeven in overeenstemming met onze diepste verlangens en hoogste aspiraties.

Het Belang van Aannames en Geloof

In zijn latere leer verfijnde Goddard zijn ideeën en richtte hij zich op het concept van aannames die in feit verharden. Dit principe suggereert dat onze aannames, of ze nu over onszelf, anderen of de wereld in het algemeen gaan, uiteindelijk verstenen in onze geleefde realiteit. We vormen onze wereld, niet andersom. Goddard geloofde dat aannames niet slechts ijdele gedachten zijn, maar krachtige krachten die op het doek van de wereld inwerken en het beeld van ons leven schilderen. In zijn latere leer dient Goddard’s onderwijs als een routekaart voor persoonlijke transformatie. Ze bieden een manier om door het landschap van onze geest te navigeren, om zaden van wenselijke resultaten te planten, om geloof te cultiveren, en om te leven in de vreugdevolle verwachting van onze verlangens vervuld.

Reflectie op Goddards Leer

Laten we een moment nemen om na te denken over de sleutelelementen die we vandaag hebben verkend. We begonnen met Goddards vroege ideeën, waar hij stelde dat onze gedachten en gevoelens de blauwdruk zijn van onze realiteit. Vervolgens doken we in de Wet van Aantrekking, een hoeksteen van Goddards leer. Hij beweerde dat we aantrekken waar we ons op focussen en dat we door doelbewuste gedachte de ervaringen die we wensen in ons leven kunnen trekken. We sloten af met Goddards latere concepten en leer, waar hij zijn vroege ideeën uitbreidde en nieuwe introduceerde, zoals ‘iedereen is jou uitgedrukt’. Deze leer van Neville Goddard heeft een aanzienlijke impact gehad op talloze levens en blijft vandaag de dag resoneren. Ze herinneren ons aan de kracht die we in ons hebben, de kracht om onze realiteit te vormen en onze verlangens te manifesteren. Ga gewoon je weg in de wetenschap dat het bewijs van wat je hebt gedaan moet verschijnen, en dat zal het ook.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken

Gerelateerde Artikelen

Persoonlijkheidstesten

Doe de ADHD test
Inclusiviteit Test
Spiritualiteit Test