Waarom Ik Niet Langer The Gateway Experience Vertrouw

Waarom Ik Niet Langer The Gateway Experience Vertrouw


48 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
48 keer gelezen sinds

0
(0)

De Gateway Experience is een bekende techniek die hersengolven manipuleert voor bewustzijnsverruiming. Echter, na diepgaand onderzoek, zijn er enkele duistere aspecten aan het licht gekomen die dit product in twijfel trekken. In deze blog verkennen we de redenen waarom de Gateway Experience mogelijk niet zo onschuldig is als het lijkt.

We zullen ingaan op de technische details en de potentiële gevaren van deze bewustzijnstechnologie, evenals alternatieven voorstellen die veiliger en betrouwbaarder zijn.

Laten we eens kritisch kijken naar deze populaire methode en ontdekken waarom vertrouwen in de Gateway Experience misschien niet langer gerechtvaardigd is.

Alvast 5 van de belangrijkste punten

  1. De Gateway Experience maakt gebruik van vooraf opgenomen hersengolven om de gebruiker daaraan te synchroniseren.
  2. Dit kan leiden tot een vorm van mind control en manipulatie van de gebruiker.
  3. De technologie is mogelijk ontwikkeld met sinistere bedoelingen, zoals het radicaliseren van mensen.
  4. Er zijn veiligere en meer betrouwbare alternatieven beschikbaar voor bewustzijnsverruiming en persoonlijke ontwikkeling.
  5. Meer onderzoek is nodig naar de potentiële gevaren van dergelijke bewustzijn technologieën voordat ze breed worden toegepast.

De Gateway Experience: meer dan binaural beats

De Gateway Experience is een populaire methode die hersengolven manipuleert met behulp van geluiden. Het claimt dat het luisteraars kan helpen bij het bereiken van verhoogde bewustzijnsniveaus en out-of-body experiences. Echter, volgens de auteur, is de technologie veel complexer dan het gebruik van simpele binaural beats.

Uit een analyse van de patenten blijkt dat de Gateway Experience vooraf opgenomen hersengolven gebruikt om de hersengolven van de luisteraar mee te synchroniseren. Dit kan worden gezien als een vorm van mind control, waarbij de ervaring van de gebruiker volledig wordt gemanipuleerd en gestuurd door de technologie.

Waarom Ik Niet Langer The Gateway Experience Vertrouw

De duistere geschiedenis van hersengolf synchronisatie

De auteur brengt de Aum Shinrikyo cult ter sprake, die beruchte aanslagen pleegde in Japan. Deze groepering gebruikte een soortgelijke technologie, genaamd de “Perfect Salvation Illumination Headset”, om de hersengolven van leden te synchroniseren met die van de cultwals leaders.

Er wordt gesuggereerd dat Aum Shinrikyo mogelijk een intelligence-operatie was, bedoeld om te testen of conservatieve Japanners konden worden geradicaliseerd tot het plegen van terroristische aanslagen. De leden werden niet daadwerkelijk gesynchroniseerd met de cultleider, maar met een computersysteem dat hen in real-time monitorde en manipuleerde.

De risico’s van hersengolfsynchronisatie

Wanneer iemands hersengolven worden gesynchroniseerd met een vooraf opgenomen patroon, opent dit de deur voor mind control en manipulatie. De ervaring die de gebruiker meemaakt, is dan niet langer een authentieke, organische ervaring, maar een die volledig wordt gecontroleerd door de technologie.

Dit roept ethische vragen op over de potentiële misbruikmogelijkheden van dergelijke technologieën. Zoals de auteur benadrukt, heeft hij twijfels over de Gateway Experience sinds hij ontdekte dat het gebruik maakt van vooraf opgenomen hersengolven in plaats van de gebruiker te leiden naar een spontane, natuurlijke staat van bewustzijnsverruiming.

Verklarende woordenlijst

  • Binaural beats: een auditieve illusie die ontstaat wanneer twee verschillende tonen aan elk oor worden aangeboden.
  • Aum Shinrikyo: een Japanse cult die in 1995 een aanslag met zenuwgas pleegde op de metro van Tokio.
  • Mind control: het manipuleren van iemands gedachten, emoties en gedrag tegen hun wil.
  • Out-of-body experience: een ervaring waarbij iemand het gevoel heeft los te zijn van het fysieke lichaam.

Veiligere alternatieven voor bewustzijnsverruiming

In plaats van de Gateway Experience aan te bevelen, stelt de auteur meer open bronnen voor, zoals eenvoudige hersengolf-entrainmentapparaten en de “psychic training device” die hij eerder introduceerde. Deze methoden leiden de gebruiker naar een meditatieve staat zonder de risico’s van manipulatie door vooraf opgenomen hersengolven.

Door zelf in een ontspannen staat te komen en vervolgens de “psychic training device” te gebruiken, kunnen mensen op een veilige en authentieke manier hun bewustzijn verruimen en buitengewone ervaringen beleven, zoals lucide dromen. Het doel is om mensen in staat te stellen hun latente vermogens te ontdekken zonder dat deze tegen hen worden gebruikt.

Waarom Ik Niet Langer The Gateway Experience Vertrouw

De link met de CIA en redenen voor wantrouwen

Volgens de informatie die je aanhaalt, lijkt de Gateway Experience inderdaad af te komen van de CIA. Dit is een belangrijke aanvullende reden om deze technologie met een kritisch oog te bekijken en eventueel te wantrouwen. De CIA heeft immers een lange geschiedenis van geheime operaties en onderzoeksprogramma’s, waarvan sommige zeer omstreden en ethisch twijfelachtig waren.

Het feit dat een organisatie als de CIA betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de Gateway Experience roept meteen vragen op over de werkelijke bedoelingen en mogelijke skipped effects. Heeft de CIA geprobeerd een manier te vinden om op subtiele wijze invloed uit te oefenen op het menselijk bewustzijn en de menselijke geest? Was het oorspronkelijk bedoeld als een soort mind control technologie?

Zelfs als de officiële verklaringen over de Gateway Experience onschuldig klinken, moeten we ons realiseren dat organisaties als de CIA vaak een verborgen agenda hebben gehad. Door hun betrokkenheid alleen al wordt de betrouwbaarheid van deze technologie in twijfel getrokken. Het zou naïef zijn om zonder verdere kritische evaluatie blind te vertrouwen op een systeem dat mogelijk is ontwikkeld voor duistere doeleinden.

Daarom is het verstandig om, zoals je al aangeeft, grote vraagtekens te plaatsen bij de Gateway Experience. De connectie met de CIA en hun reputatie wat betreft controversiële onderzoeksprogramma’s, geeft meer dan genoeg reden om dit product en de beweringen erover met de nodige scepsis te benaderen.

Conclusie

Hoewel de Gateway Experience populair is, zijn er serieuze twijfels gerezen over de ethische en veiligheidsaspecten van deze technologie. Door gebruik te maken van vooraf opgenomen hersengolven, opent het de deur voor manipulatie en mind control.

In plaats daarvan moedigt de auteur het gebruik van open source en meer transparante methoden aan om bewustzijnsverruiming en persoonlijke groei op een veilige en authentieke manier te ervaren. Meer onderzoek is nodig om de potentiële gevaren van dergelijke technologieën volledig te begrijpen.

Geraadpleegde bronnen:

Veelgestelde vragen

Wat is de Gateway Experience precies?

De Gateway Experience is een techniek die gebruik maakt van geluiden om de hersengolven van de luisteraar te manipuleren. Het beoogt mensen te helpen verhoogde bewustzijnsniveaus en out-of-body ervaringen te bereiken.

Waarom is de Gateway Experience mogelijk gevaarlijk?

Er zijn aanwijzingen dat de Gateway Experience gebruik maakt van vooraf opgenomen hersengolven om de gebruiker daaraan te synchroniseren. Dit kan worden gezien als een vorm van mind control en manipulatie.

Wat is het verband met de Aum Shinrikyo cult?

De Aum Shinrikyo cult gebruikte een soortgelijke technologie, de “Perfect Salvation Illumination Headset”, om de hersengolven van leden te synchroniseren met die van de cultleider, mogelijk met sinistere bedoelingen.

Welke alternatieven worden aanbevolen?

De auteur beveelt veiligere, meer open source alternatieven aan, zoals eenvoudige hersengolf-entrainmentapparaten en de “psychic training device” die hij eerder introduceerde. Deze methoden leiden de gebruiker op een natuurlijke manier naar een meditatieve staat.

Waarom is meer onderzoek nodig?

Er is meer onderzoek nodig naar de potentiële gevaren en ethische aspecten van bewustzijnstechnologieën zoals de Gateway Experience. Dit om eventueel misbruik en manipulatie te voorkomen voordat deze breed worden toegepast.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Sigma man Test
is het De ijdelheidstest of De ijdelheidsstest
Spiritualiteit Test