wat is liefdesverdriet en hoe overleef je een relatiebreuk

Wat Is Liefdesverdriet? En Hoe Overleef Je Zo Snel Mogelijk Een Relatiebreuk159 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
159 keer gelezen sinds

5
(2)

De Essentie Van Jouw Emotionele Overleving

Het Killen van de Hoop op iedere mogelijke hereniging met je ex
Het elimineren van alle hoop op een hereniging na een relatiebreuk is een harde maar zeer effectieve emotionele overlevingsstrategie, vooral toepasselijk in het proces van jouw liefdesverdriet.  Je relatie is geëindigd en hoewel je intellectueel wel begrijpt dat het voorbij is, koester je emotioneel nog steeds de hoop dat je in de toekomst op een of andere manier weer met je ex zal worden herenigd, en dat er ergens een kans is voor jullie twee om weer samen te komen. Het is niet realistisch, maar je voelt het toch.

wat is liefdesverdriet en hoe overleef je een relatiebreuk

De Strijd Tussen Hoop en Realiteit
Je weet dat dit het geval is omdat je jezelf betrapt op veel en vaak piekeren over je ex. Je kunt hen niet loslaten en je kunt ook nog lang niet toe aan een andere relatie. De ruimte in je hart wordt bezet door de herinnering aan die persoon. En hoewel die herinnering je niets anders dan pijn bezorgt, houd je toch eraan vast. Dat komt omdat er een diep geworteld idee blijft zeuren in je hoofd dat als je de pijn opgeeft, er dan helemaal niets meer overblijft om je te binden aan je verloren liefde.

wat is liefdesverdriet en hoe overleef je een relatiebreuk

Wanneer Hoop Loslaten Noodzakelijk Wordt

De Pijnlijke Waarheid van Vasthouden
Je koestert de hoop omdat je gelooft dat het kiezen voor pijn boven leegte beter is. En je weet zeker dat als je de pijn niet vasthoudt (die de hoop op verzoening is) en dat je ex die pijn al heeft verwerkt. En zodra jij die pijn loslaat, de relatie dan volledig en onherroepelijk verloren zal zijn. En dat is een leugen. Dat is gewoon niet waar, en ik zal zo uitleggen waarom, maar op dit moment is het belangrijk om te begrijpen dat je hoop je hart aantast. Het vernietigt je van binnenuit.

wat is liefdesverdriet en hoe overleef je een relatiebreuk

Het Moment van Loslaten
Nu is het niet aan mij of aan iemand anders om je te vertellen wanneer het tijd is om de hoop op verzoening te killen, omdat hoop een zeer kostbaar en intiem iets is. En toch is het soms noodzakelijk om te overleven, om emotioneel te blijven leven, soms is het nodig om de hoop volledig te elimineren. En als je eenmaal besluit dat te doen, is er geen weg terug. Het is een meedogenloze procedure, maar eentje die je leven zou kunnen redden.

wat is liefdesverdriet en hoe overleef je een relatiebreuk

De Praktijk van Emotionele Afsluiting

De Diepere Betekenis van ‘No Contact’
Om de hoop te elimineren, moet je elk intern contact met het geïnternaliseerde object van je ex mentaal de pas afsnijden. Het concept van ‘no contact’ dat vaak besproken op het Internet, gaat verder dan alleen het niet communiceren met een ander persoon. Het betekent ook het vermijden van iedere emotioneel contact met de herinnering aan die persoon. Echt no contact houden is vergelijkbaar met het aanleggen van een tourniquet. Het snijdt de bloedtoevoer af naar dat deel van je, zodat het wegkwijnt en sterft.

wat is liefdesverdriet en hoe overleef je een relatiebreuk

Een Noodzakelijke maar Pijnlijke Keuze
Geen prettige operatie, maar wel een die in bepaalde gevallen essentieel kan zijn voor overleving. Nu is de reden waarom het loslaten van de hoop je situatie objectief gezien niet volledig 100% hopeloos maakt dit: stel dat na zes maanden, na 12 maanden, na twee jaar, wat dan ook, je ex om welke reden dan ook terug in je leven zou komen. En als deze persoon je in precies dezelfde staat zou vinden als hij of zij je achterliet, zes maanden, 12 maanden, twee jaar geleden, dan zouden de redenen die hen er in de eerste plaats toe bracht om je te verlaten waarschijnlijk nog steeds aanwezig zijn.

wat is liefdesverdriet en hoe overleef je een relatiebreuk

De Paradox van Hoop Loslaten

Verandering en Groei Na het Einde
Ze zullen denken: wow, ik heb geluk gehad dat ik bij deze persoon ben weggegaan. Exen komen vaak terug, maar vaak bespioneren ze je alleen van een afstand om zich beter te voelen over het beëindigen van de relatie. En als ze ooit actief weer in je leven komen, zal het niet zijn omdat ze voelen dat jij nog steeds een kaarsje van hoop brandt voor hun terugkeer. Het zal zijn omdat ze zich aangetrokken voelen om wie je bent geworden in de tussentijd.

wat is liefdesverdriet en hoe overleef je een relatiebreuk

Een Nieuwe Start Zonder Hoop
Dus het elimineren van de hoop vermindert objectief gezien niet je kansen op een uiteindelijke verzoening, echter paradoxaal genoeg, door deze hoop volledig te elimineren, neem je je voor om verder te gaan met je leven zonder enige verwachting dat je die persoon ooit weer zult zien zolang je leeft. Het is meedogenloos, maar effectief.

Link naar YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen:

Zoeken