5 Dingen Die Gebeuren Als Negatieve Zelfpraat Een Patroon Is Geworden In Je Leven

5 Dingen Die Gebeuren Als Negatieve Zelfpraat Een Patroon Is Geworden In Je Leven151 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
151 keer gelezen sinds

0
(0)

We praten allemaal in onszelf. De een doet het wat minder dan de ander, maar die innerlijke stem is er altijd. Het kan positief of negatief zijn en vaak horen we dat zeurderig stemmetje in ons hoofd dat zijn mening maar al te graag aan ons op wil dringen.

Dit stemmetje, hoe zacht het ook klinkt, heeft een enorme invloed op ons leven. Positieve zelfspraak, zoals opbeurende affirmaties en mantra’s, leidt tot positieve beslissingen. Negatieve zelfspraak daarentegen kan juist weer schadelijk zijn en leiden naar negatieve beslissingen. Het is daarom essentieel om negatieve zelfspraak onder controle te houden.

De Gevolgen van Aanhoudende Negatieve Zelfspraak

5 Dingen Die Gebeuren Als Negatieve Zelfpraat Een Patroon Is Geworden In Je Leven

1. Obstakels voor Manifestatie

Negatieve zelfspraak kan ons naar een lage staat van bewustzijn brengen, waardoor het moeilijk wordt om onze verlangens en wensen te realiseren. Door onszelf dingen te vertellen als ‘Ik ben niet goed genoeg‘ of ‘Ik ben een mislukkeling‘, geven we het signaal af dat we niet klaar zijn voor de overvloed en vreugde die het universum ons wil bieden. We vragen het universum eigenlijk om te wachten met het geven van beloningen tot we ons beter voelen.

Lees ook: Het Universum zegt altijd JA!

2. Een Self-Fulfilling Prophecy

Negatieve zelfspraak kan ook leiden tot zelfsabotage. Door constant negatieve dingen over onszelf te denken, zoals dat we een mislukkeling zijn of niet slim genoeg, beginnen we deze negatieve eigenschappen te ontwikkelen. Dit zorgt voor een neerwaartse spiraal van negativiteit. Het is belangrijk om deze cyclus te doorbreken met positieve zelfspraak.

5 Dingen Die Gebeuren Als Negatieve Zelfpraat Een Patroon Is Geworden In Je Leven

3. Ondermijning van Positieve Affirmaties en Mantra’s

Zelfs als je regelmatig positieve affirmaties en mantra’s herhaalt, kan negatieve zelfspraak al deze inspanningen tenietdoen, vooral als je diepgewortelde negatieve overtuigingen over jezelf hebt.

4. Negatieve Gedachten Creëren een Patroon

Negatieve zelfspraak kan een patroon worden, net zoals positieve affirmaties dat kunnen. Door jezelf steeds te vertellen dat je niet goed genoeg bent, versterk je die gedachte. Het is belangrijk om dit patroon te doorbreken door regelmatig positieve affirmaties te herhalen, vooral onder stressvolle omstandigheden.

5 dingen die gebeuren als je niet stopt met negatieve zelfpraat

5. Invloed op Onszelf en Anderen

Negatieve zelfspraak lijkt misschien iets persoonlijks, maar het beïnvloedt ook hoe we ons gedragen en hoe anderen ons waarnemen. Negatieve gedachten kunnen leiden tot negatief gedrag, wat anderen om ons heen zullen opmerken.

Hoe je van je negatieve gedachten kunt winnen:

Strategieën Tegen Negativiteit

Negatieve gedachten kunnen gemakkelijk overheersen. Het is belangrijk om bewust te zijn en actief positieve gedachten te cultiveren. Dit kan door affirmaties, zelfontwikkelingsoefeningen, meditatie, en het leren over menselijk gedrag.

Door je focus te verleggen van negatief naar positief, doorbreek je de cyclus van negatieve gedachten en verander je je mindset.

Om affirmaties effectief te maken, moet je je niet alleen op de woorden concentreren, maar ook op het gevoel dat ze oproepen. Als je jezelf bijvoorbeeld lelijk noemt, keer dat dan om door te zeggen ‘Ik ben mooi, van binnen en van buiten‘. Voeg daar het gevoel aan toe: stel je voor hoe het voelt om jezelf als mooi en vriendelijk te zien en door anderen zo gezien te worden.

5 dingen die gebeuren als negatieve zelfpraat een patroon is geworden in je leven

Veelgestelde vragen

Wat is de impact van negatieve zelfspraak op manifestatie?

Negatieve zelfspraak brengt ons in een lage staat van bewustzijn, wat het manifesteren van onze verlangens aanzienlijk bemoeilijkt. Het stuurt negatieve signalen naar het universum en belemmert ons vermogen om positieve resultaten te creëren.

Hoe kunnen positieve affirmaties helpen bij het overwinnen van negatieve zelfspraak?

Positieve affirmaties helpen een negatief denkpatroon te doorbreken door onze geest te trainen om zich te focussen op positieve en zelfversterkende gedachten, wat leidt tot een hogere zelfwaardering en betere besluitvorming.

Wat is het effect van zelfspraak op ons gedrag en onze omgeving?

Zelfspraak, positief of negatief, beïnvloedt niet alleen onze interne gemoedstoestand, maar ook ons gedrag en interacties met anderen. Negatieve zelfspraak kan leiden tot negatief gedrag, terwijl positieve zelfspraak ons gedrag en onze relaties met anderen kan verbeteren.

Link: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


1 Bijdrage
 • Zoeken


  Persoonlijkheidstesten ⭐

  Libido Test – Mannen

  Libido Test – Mannen

  29 januari 20231210 views
  Creëert het Universum zichzelf?

  Visuele Persoonlijkheid Test

  17 januari 2023915 views
  Doe de ADHD test

  A.D.H.D. Test

  13 januari 2023578 views
  Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

  Inclusiviteit Test

  13 januari 2023643 views
  Stress test

  Stress Test

  3 februari 20211744 views
  Spiritualiteitstest

  Spiritualiteit Test

  3 februari 20211019 views
  Persoonlijkheid Test

  Persoonlijkheid Test

  3 februari 2021809 views
  IJdelheid Test

  IJdelheid Test

  3 februari 2021547 views
  Emotionele Intelligentie Test

  Emotionele Intelligentie Test

  3 februari 20211133 views