Appelazijn

Appelazijn

0

appelazijn iconGoede biologische appelazijn is heel gezond en lekker. Deze is bereid uit de appelen van biologische boomgaarden in Engeland en Zwitserland. Zodra de appelen de geschikte rijpheid hebben, worden ze geoogst, gezuiverd en verwerkt om er appelazijn van te maken.

appel azijnHet gebruik van appelazijn is gelijk aan gewone azijn. Je kunt de azijn gebruiken om het frisse zuur, terwijl de appelen er een bijzonder aroma aan geven. Juist de sterke zuivere zure smaak is echt lekker en bijzonder geschikt voor sla en salades. Soms komt er een dun vliesje in de fles.

Dit is geen teken van bederf of schimmel, maar juist een teken van kwaliteit daar dit nog pectine is uit de appelen. Appelazijn is rijk aan vitaminen en natuurlijke mineralen. In vele gevallen is appelazijn te vergelijken met een goede kwaliteit cider. Het is verstandig om gewone azijn te vervangen door appelazijn. 

Je kunt deze azijn ook gebruiken voor diverse lekkere dranken (limonades) Zeer gezond en smakelijk is een kleine hoeveelheid appelazijn vermengen met goede honing en water. Als je erover denkt om deze azijn te gaan gebruiken, koop dat dan in een reformhuis, dan ben je verzekerd van een goede kwaliteit. Reken op ongeveer 2 € per fles. De appelazijn uit Engeland is van betere kwaliteit, maar wel wat duurder.

Share.