Vergeet dieetpillen en -programma’s, onbewerkte voedingsmiddelen zijn de echte geheimen achter een gezond leven. Van het verminderen van uw risico op ziekten tot het verbeteren van je ontlasting, ontdek hoe deze voedingsmiddelen je gezondheid op een natuurlijke manier kunnen verbeteren.

Onbewerkte voedingsmiddelen

Hallo, mijn naam is James Lee en ik wil graag even een onderwerp bespreken waar ik erg gepassioneerd over ben: gezondheid en voeding. Laten we eerst eens een paar cijfers bekijken: de obesitas tarieven in Amerika zijn de afgelopen 50-60 jaar gigantisch gestegen. Nu is meer dan 30% van de volwassenen overgewicht of zelfs obese. En nog eens 30% is overgewicht. Dit betekent dat in totaal meer dan tweederde van de volwassenen in de Verenigde Staten overgewicht of obesitas heeft.

Nu weten we allemaal dat obesitas gerelateerd is aan allerlei chronische ziekten, waaronder type 2 diabetes. Dus het is waarschijnlijk niet verrassend dat de tarieven van diabetes in de VS ook de afgelopen 50-60 jaar zijn gestegen. Als je terug gaat naar de jaren ’50 en ’60, was diabetes nog een zeldzame ziekte, maar nu hebben we te maken met verontrustende cijfers van ongeveer 10% of meer van de Amerikanen die diabetes hebben en nog eens veel meer zijn pre-diabetes.

Onbewerkte voedingsmiddelen

Dus, is er iets in onze voeding dat onze gezondheid zo ernstig beïnvloedt en ons dikker en zieker maakt dan ooit tevoren in de geschiedenis? Hier is een man die de wereld gaat veranderen: Dennis Burkett was een wereldberoemde wetenschapper die poep bestudeerde. Hij bestudeerde verschillende soorten poep, hij woog het, hij meet het, hij leerde alles wat hij maar kon leren over poep.

Hij merkte dat de poep van mensen in Europa en de Verenigde Staten heel anders was dan die van mensen in Afrika. De poep in de VS en Europa was vaak korrelig en hard, terwijl die van mensen in Afrika veel gladder en zachter was. Mensen in rijke landen hadden veel gezondheidsproblemen die mensen in Afrika niet hadden.

Na meer dan 20 jaar in Afrika te hebben gewoond en dit fenomeen te hebben bestudeerd, kwam Burkett met een hypothese waarom westerse landen ziek worden.

Burkett beschouwde deze ziekten als het gevolg van de kleine hoeveelheden dieetvezels die in rijke landen worden geconsumeerd, voornamelijk door het teveel aan bewerking van natuurlijke voedingsmiddelen. Burkett ontdekte dat mensen in rijke landen een vezel arme dieet hebben. Eén van de eerste tekenen en symptomen is verstopping.

Op de lange termijn kan een dieet met weinig vezels leiden tot:

  • darmkanker
  • diverticulose
  • blindedarmontsteking
  • spataderen
  • diabetes
  • obesitas
  • allergieën
  • borstkanker
  • prostaatkanker

We hebben de afgelopen jaren veel gesproken over wetenschap, maar dit onderzoek is waarschijnlijk een van de meest fascinerende dat ik ooit ben tegengekomen. Toch krijgt het bijna geen aandacht en we moeten ons afvragen waarom. Ondanks dat heb ik wel dit gevonden op de website van de NIH: “Sinds de dood van Burkett in 1993 is zijn hypothese bevestigd en uitgebreid door grote epidemiologische studies, die hebben gerapporteerd dat vezeltekort het risico op darm-, lever- en borstkanker verhoogt en de mortaliteit door kanker en de dood door hart- en vaatziekten, infectieuze en ademhalingsziekten, diabetes en alle andere niet-cardiovasculaire en niet-kankeroorzaken verhoogt.”

We weten dus zeker dat vezel inname een enorme impact heeft op onze algehele gezondheid en welzijn. Hier is nog meer bewijs, dit is van de Mayo Clinic:

“voordelen van een hoog vezel dieet: normaliseert ontlasting, helpt bij het behouden van darmgezondheid, verlaagt cholesterol niveau’s, helpt bloedsuikerspiegel te reguleren, helpt bij het bereiken van een gezond gewicht, helpt om langer te leven.”

Dus als vezels zo veel gezondheidsvoordelen hebben, waarom verwijderen we ze dan uit al onze favoriete voedingsmiddelen? Iedereen in de wereld kent witte rijst, maar de meeste mensen weten niet dat rijst er eigenlijk zo uitziet: rond een graan rijst zit iets wat bran wordt genoemd, dat is de vezel. Het witte deel wordt endosperm genoemd en dat is wat we eten.

tarweLaten we eens kijken naar tarwe, tarwe ziet er zo uit: dit is de tarwe bran of vezel die we afhalen van de tarwe zodat we producten kunnen maken als dit. Laat mij een iedere koolhydraat in de natuur zien en ik zal u laten zien hoeveel vezels erin zit.

Conclusie over onbewerkte voedingsmiddelen

Samengevat, het verwijderen van vezels uit onze voeding kan leiden tot veel gezondheidsproblemen en het is daarom belangrijk om er voor te zorgen dat we voldoende vezels binnenkrijgen via onze voeding. Dit kan door meer onbewerkte voedingsmiddelen te eten, zoals volle granen, groenten en fruit. We moeten ons afvragen waarom vezels steeds vaker verwijderd worden uit onze voeding en ervoor zorgen dat we genoeg vezels binnenkrijgen om onze gezondheid te beschermen.

Bronnen: 

Geef als eerste je mening

Share.