fbpx
ghandi persoonlijke transformatie

De Kracht Van Persoonlijke Transformatie – Tom Cambell


1268 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
1268 keer gelezen sinds

0
(0)

Het idee dat één persoon door persoonlijke verandering geen verschil kan maken in de wereld is onjuist. Verandering begint bij het individu en verspreidt zich daarna naar anderen. Dit gebeurt door het veranderen van denk- en gedragspatronen, waardoor de manier waarop mensen met elkaar omgaan en de wereld waarnemen verandert.

Verandering begint bij jouw persoonlijke transformatie

De enige manier om echt verandering te bewerkstelligen, is door jezelf te veranderen. Dit betekent nadenken over je eigen gedrag en hoe je bijdraagt aan het oplossen van problemen in plaats van ze te voeden. Het gaat om de keuzes die je elke dag maakt in je omgang met familie, vrienden, collega’s en anderen om je heen.

Verbinding via sociale media

Sociale media biedt een manier om met veel mensen te verbinden en zo verandering te verspreiden. Maar het gaat niet alleen om intellectuele ideeën, het gaat om werkelijke verandering in denken en gedrag. Dit gebeurt door verantwoordelijkheid te nemen en positieve keuzes te maken in al je interacties met anderen.

Geen macht, controle of dwang

Het is niet effectief om een filosofie op te leggen waar iedereen zich aan moet houden of om mensen te dwingen tot verandering. Dat is niet meer dan controle, macht en dwang en werkt niet. Het enige dat werkt, is verandering op individueel niveau, waarbij elke persoon verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen verandering en deze deelt met anderen.

Verandering begint bij jezelf en verspreidt zich via sociale media en positieve interacties met anderen. Dit is de enige manier om een positieve impact te hebben op de wereld en het moet gebeuren zonder dwang, macht of controle.

Tom Campbell

Tom Campbell is een fysicus en mysticus bekend om zijn “My Big TOE” (Theory of Everything) hypothese. Deze hypothese stelt dat de werkelijkheid een subjectieve ervaring is die door ons bewustzijn wordt gecreëerd, en dat ons bewustzijn de basis vormt van de fysieke werkelijkheid.

Volgens Campbell is alles wat we waarnemen, zoals materie en energie, een uitdrukking van bewustzijn, en is de werkelijkheid meer dan alleen materie en energie.

Hij ziet zijn hypothese als een samenvatting van verschillende filosofieën en wetenschappelijke theorieën, en stelt dat dit de meest volledige en nauwkeurige verklaring is van de natuur en het menselijk bewustzijn.

Het is een controversiële hypothese die niet algemeen wordt aanvaard in de wetenschappelijke wereld.

Tom Campbell’s My Big TOE theorie

Tom Campbell’s My Big TOE theorie stelt dat onze werkelijkheid een soort virtuele realiteit is die door bewustzijn wordt gecreëerd en in stand gehouden.

Hij gelooft dat de werkelijkheid die we waarnemen en ervaren slechts een representatie is van een diepere, fundamentelere realiteit die uit bewustzijn en informatie bestaat.

Campbell beweert dat onze ervaringen en waarnemingen slechts producten zijn van onze individuele bewustzijnssystemen, die beperkt zijn door onze programmering en fysieke zintuigen.

Tom Campbell heeft zijn ideeën verder ontwikkeld in boeken en lezingen. Hij beweert dat de menselijke realiteit wordt gecreëerd door bewustzijn en vastgehouden door de natuurwetten. Volgens zijn theorieën kunnen we beïnvloeden wat we ervaren door onze gedachten en overtuigingen te veranderen. Hij stelt ook dat de menselijke realiteit niet het enige bewustzijn is en dat er andere realiteiten bestaan waarin we kunnen leven.

Wetenschapper wint Nobelprijs – toont aan dat werkelijkheid niet echt is

Op 14 oktober 2022 won de wetenschapper Alain Aspect de Nobelprijs voor Natuurkunde voor het experimenteel bewijzen dat de fysieke wereld niet echt is. Het debat tussen Einstein en de kwantumfysici over de aard van de basisdeeltjes die alles in de wereld samenstellen, was honderd jaar oud en werd beschouwd als onopgelost totdat experimenten in de jaren 1960 en 1970 bevestigden dat de fysieke wereld een illusie of projectie is. Dit is tegenwoordig het standaardstandpunt in de natuurkunde.

Tot nu toe klopt de theorie van Tom

Het recente wetenschappelijke onderzoek waarvoor Alain Aspect en andere wetenschappers de Nobelprijs wonnen, toont aan dat de fysieke werkelijkheid inderdaad een illusie is, of een projectie, volgens de standaardvisie in de natuurkunde. Dit onderzoek bevestigt dus het standpunt van Tom Campbell en geeft zijn hypothese meer wetenschappelijke ondersteuning. Het prijswinnende onderzoek speelt zeker in het voordeel van Tom Campbell’s hypothese, maar betekent niet automatisch dat zijn visie op de werkelijkheid op alle vragen antwoord geeft of algemeen aanvaard wordt in de wetenschappelijke wereld.

Ook lezen:

Veelgestelde Vragen

Hoe kan persoonlijke verandering de wereld transformeren?

Persoonlijke verandering begint bij het individu en verspreidt zich naar anderen door veranderde denk- en gedragspatronen. Dit beïnvloedt de manier waarop mensen met elkaar omgaan en de wereld waarnemen.

Wie is Tom Campbell en wat is zijn theorie?

Tom Campbell is een fysicus en mysticus bekend om zijn My Big TOE (Theory of Everything) hypothese, die stelt dat de werkelijkheid een subjectieve ervaring is die door ons bewustzijn wordt gecreëerd.

Wat houdt Tom Campbell’s My Big TOE theorie in?

Tom Campbell’s My Big TOE theorie stelt dat onze werkelijkheid een virtuele realiteit is, gecreëerd en in stand gehouden door bewustzijn, en dat materie en energie slechts uitdrukkingen van bewustzijn zijn.

Wat is het bewijs voor de idee dat de fysieke wereld een illusie is?

Op 14 oktober 2022 won Alain Aspect de Nobelprijs voor Natuurkunde voor het experimenteel bewijzen dat de fysieke wereld een illusie is, wat de ideeën van Tom Campbell ondersteunt.

Hoe kunnen sociale media bijdragen aan persoonlijke en wereldwijde verandering?

Sociale media bieden een platform om met veel mensen te verbinden en positieve verandering te verspreiden. Het gaat om werkelijke verandering in denken en gedrag, niet alleen om het delen van ideeën.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found