borstkanker

Deodorant veroorzaakt borstkanker?616 keer gelezen sinds
3
minuten leestijd
3
minuten leestijd
616 keer gelezen sinds

okselAlarmerende berichten over borstkanker komen zo af en toe in de media. Is het waar of niet? De KWF Kankerstichting is heel zeker van zijn zaak en geeft duidelijk aan dat de stof Aluminium Chloorhydraat niet de veroorzaker is van borstkanker. De een zegt dat het een broodje aap is, terwijl de ander er juist van overtuigd is.

Als je in de puberteit komt, merk je ook dat je meer eisen stelt aan je eigen lichaam. Niet alleen omdat je misschien graag een vriendje zou willen hebben, maar het heeft ook te maken met een stuk zelfvertrouwen. Iets wat heel belangrijk vanaf deze leeftijd.

Hier hoort het gebruiken van deodorant ook bij. Toch moet je hier enige voorzichtigheid in acht nemen.

Wat doet Aluminium Chloorhydraat?

De stof Aluminium Chloorhydraat zorgt ervoor dat toxische stoffen, die normaal het lichaam door zweten verlaten, vastgehouden worden en zich opstapelen in de lymfeklieren in de oksels. Het zou vooral schadelijk zijn als je deze anti-transpiranten gebruikt direct na het ontharen.

En dus wordt er aangeraden uit voorzorg alle spuitbussen die dit middel bevatten weg te gooien.

Slechts enkele delen van ons lichaam zijn in staat toxische stoffen te elimineren, zoals de knieholtes, achter je oren, tussen je benen en je oksels. Deze toxische stoffen worden uitgestoten in de vorm van zweet.

Anti-transpiranten verhinderen het zweten. De toxische stoffen verdwijnen niet uit het lichaam, maar worden opgestapeld in de lymfeklieren onder de armen. De oorsprong van de meeste borstkanker is in deze boven zone van de borst te vinden.

Waarom doen de fabrikanten niets met deze borstkanker cijfers?

Als het waar is, waarom wordt er dan niks gedaan? Misschien hebben er wel teveel fabrikanten baat bij dat dit niet wordt vrijgegeven. Ze zouden hun producten moeten aanpassen en waarschijnlijk zal de werking van hun deodorant niet langer meer zo effectief zijn zonder Aluminium chloorhydraat.

Stel je voor dat Rexona het product aanpast en een deo op de markt brengt zonder Aluminium chloorhydraat, maar Nivea doet het niet. Al snel gaat het als een lopend vuurtje dat de werking van Rexona slechter is dan die van Nivea. Dus het resultaat is, dat Rexona minder gaat verkopen en Nivea des te meer.

Waarom zou je dat risico nemen?

Je kan er nu uit voorzorg al rekening mee houden.

De enige deodorant die ik kon vinden zonder Aluminium Chloorhydraat was van Sanex Dermo Protector en zelfs de prijs viel mee! Voor €1,95 staat er bij jou in de badkamer een goede deodorant, die ook nog eens veilig is.

Als je borsten je lief zijn, neem dan liever geen risico!

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231139 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023822 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023511 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023570 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211657 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 2021932 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021739 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021468 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211044 views