Catharsis gebruiken om over je break-up heen te komen

Catharsis gebruiken om over je break-up heen te komen238 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
238 keer gelezen sinds

0
(0)

Catharsis, een term die oorspronkelijk uit de Griekse tragedie komt, verwijst naar het proces van het vrijgeven van, en daardoor verlichting krijgen van, sterke of onderdrukte emoties.

Het is een krachtige tool die kan helpen bij het verwerken van een break-up.

In deze blog bespreken we twee specifieke methoden van praktische catharsis: Cardiovasculaire oefeningen en koude-therapie zoals de Wim Hof Methode.

Catharsis gebruiken om over je break-up heen te komen

Methode 1. Doe cardio en na 45 minuten denk je niet meer aan je ex

Ja inderdaad! Na drie kwartier zul je merken dat die stemmen in je hoofd en de herinneringen die in je hoofd blijven spoken als sneeuw voor de zon verdwijnen. En je komt er bovendien nog goed uit te zien ook en met een gezonder lichaam. Je kan rennen, fietsen, roeien of de cardio machine gebruiken.

Naar de sportschool gaan

Naar de sportschool gaan is een geweldige manier om cardio in je routine te integreren. Het biedt een gestructureerde omgeving waar je kunt werken aan je fysieke gezondheid, terwijl je ook werkt aan je geestelijke gezondheid. Het kan ook een gelegenheid bieden om sociale interacties te hebben, wat een positief effect kan hebben op je stemming en welzijn.Cardiovasculaire oefening, vaak gewoon cardio genoemd, is een effectieve manier om de geestelijke gezondheid te verbeteren en kan bijzonder nuttig zijn bij het verwerken van een break-up.

Volgens een studie gepubliceerd in de Journal of Psychiatric and Mental Health Nursing, kan regelmatige lichaamsbeweging angst en depressie verminderen, de stemming verbeteren en het zelfbeeld en cognitieve functie verbeteren.

Naar de sportschool gaan

Naar de sportschool gaan is een geweldige manier om cardio in je routine te integreren. Het biedt een gestructureerde omgeving waar je kunt werken aan je fysieke gezondheid, terwijl je ook werkt aan je geestelijke gezondheid. Het kan ook een gelegenheid bieden om sociale interacties te hebben, wat een positief effect kan hebben op je stemming en welzijn.

Voordelen van Cardio

Voordelen Beschrijving
Verbeterde slaap Regelmatige cardio kan helpen bij het reguleren van je slaappatroon.
Verhoogde interesse in seks Lichaamsbeweging kan je libido verhogen.
Betere uithoudingsvermogen Cardio kan je energieniveau verhogen en je uithoudingsvermogen verbeteren.
Stressverlichting Lichaamsbeweging is een natuurlijke stressverlichter.

Methode 2. Neem een ijsbad en na 1 seconde denk je niet meer aan je ex

Het is verwonderlijk dat een ijsbad ingaan binnen letterlijk 1 seconde als je stress, zorgen, teleurstellingen, liefdesverdriet en kwaaltjes radicaal uit je hoofd worden weggejaagd. Letterlijk zoef!

Naar de sportschool gaan

Naar de sportschool gaan is een geweldige manier om cardio in je routine te integreren. Het biedt een gestructureerde omgeving waar je kunt werken aan je fysieke gezondheid, terwijl je ook werkt aan je geestelijke gezondheid. Het kan ook een gelegenheid bieden om sociale interacties te hebben, wat een positief effect kan hebben op je stemming en welzijn.Ga voor eerst 3 minuten en dan wekelijks voer je dit op tot maximaal 10 / 15 minuten, naar gelang je comfortabel in het ijs kunt blijven. Het heeft een zeer lange nawerking van soms wel 24 uur en deze pauze in je verwerkingsproces geeft tijdelijk even lucht en maakt je sterker.

Koude-therapie, ook wel cryotherapie genoemd, is een methode die kan helpen bij het verwerken van een break-up. Het onderdompelen van je lichaam in koud water kan een onmiddellijke verlichting van stress en angst bieden.

Volgens een studie in het Journal of Physiological Anthropology, kan koude-therapie de stemming en het welzijn verbeteren en heeft het een positief effect op de kwaliteit van de slaap.

De Wim Hof Methode

De Wim Hof Methode is een specifieke vorm van koude-therapie die ademhalingsoefeningen combineert met blootstelling aan kou. Volgens de officiële website van Wim Hof, kan deze methode helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de slaap, het verhogen van de energie en het verbeteren van het immuunsysteem.

Ijsbaden Psychologische Voordelen
Overleving instinct Verbetering van de geestelijke gezondheid
Immuunsysteem schiet van off naar on Stressverlichting
Emoties zijn afwezig Hulp bij het omgaan met depressie
Lichaam wil vluchten Verhoging van de wilskracht

Conclusie

Het verwerken van een break-up kan een uitdaging zijn, maar methoden zoals cardio en koude-therapie kunnen helpen. Door deze vormen van catharsis in je routine te integreren, kun je beginnen met het helen en vooruitgaan.

Veelgestelde vragen

Wat te doen om over een break-up te komen?

Om over een break-up heen te komen, kun je catharsis gebruiken, een proces van het vrijgeven van, en daardoor verlichting krijgen van, sterke of onderdrukte emoties. Twee specifieke methoden van catharsis die in dit artikel worden besproken zijn cardio en koude-therapie. Cardio kan helpen bij het verbeteren van je geestelijke gezondheid en het verminderen van stress, terwijl koude-therapie, zoals de Wim Hof Methode, kan helpen bij het verlichten van stress, het omgaan met depressie, en het verhogen van je wilskracht.

Hoe lang duurt het om over een break-up heen te komen?

De tijd die het kost om over een break-up heen te komen varieert van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren, waaronder de lengte en intensiteit van de relatie, persoonlijke coping-mechanismen, en het ondersteuningsnetwerk van de persoon. Het toepassen van methoden zoals cardio en koude-therapie kan het proces mogelijk versnellen door te helpen bij het beheersen van stress en het verbeteren van de geestelijke gezondheid.

Wat moet je niet doen na een break-up?

Na een break-up is het belangrijk om voor jezelf te zorgen en gezonde coping-mechanismen te gebruiken. Het is niet aan te raden om negatieve emoties te onderdrukken of te negeren. In plaats daarvan kan het nuttig zijn om methoden zoals cardio en koude-therapie te gebruiken om deze emoties op een gezonde manier te verwerken.

Hoe help je iemand met een break-up?

Als je iemand wilt helpen die door een break-up gaat, kun je hen aanmoedigen om voor hun geestelijke gezondheid te zorgen en hen wijzen op methoden zoals cardio en koude-therapie. Het kan ook nuttig zijn om er gewoon voor hen te zijn, naar hen te luisteren, en hen te ondersteunen terwijl ze door dit moeilijke proces gaan.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen

Zoeken