De 12 Universele Wetten Uitgelegd en Hoe Ze Toe te Passen

De 12 Universele Wetten Uitgelegd en Hoe Ze Toe te Passen


202 keer gelezen sinds
10
minuten leestijd
10
minuten leestijd
202 keer gelezen sinds

0
(0)

Hier zijn de 12 Universele Wetten.

Deze wetten kunnen en zullen je leven ten goede veranderen zodra je ze kent en begrijpt.

De Wet van Goddelijke Eenheid

Tegen het einde hiervan zul je een diepe verbinding voelen met alles om je heen. Dit is geworteld in een kosmisch principe dat bekend staat als de Wet van Goddelijke Eenheid. Volgens zowel oude wijsheid als moderne wetenschap is alles in het universum met elkaar verbonden. Stel je een web voor, als één draad wordt aangeraakt, trilt het hele web.

Zo is het met ons leven. Onze acties hebben invloed op niet alleen onszelf, maar stralen uit naar de wereld in het algemeen. Velen geloven ten onrechte dat we geïsoleerd bestaan, maar dit is een grote illusie. De waarheid is dat we deel uitmaken van een veel groter, complex geweven tapijt van het bestaan.

Aan de kern van de wet van goddelijke eenheid ligt eenheid van bewustzijn. Het gaat niet om alleen zijn, maar om alles één zijn. Dus, hoe stem je af op deze wet? Stop met scheiden, begin met integreren. Zie jezelf niet als een eiland, maar als een integraal onderdeel van het kosmische web. Omarm deze eenheid en kijk hoe je leven rijker, medelevender en diep verbonden wordt.

De 12 Universele Wetten Uitgelegd en Hoe Ze Toe te Passen

De Wet van Vibratie

In de komende momenten zul je een universele wet begrijpen die je enorme potentie kan ontsluiten. Albert Einstein zei ooit: “Alles in het leven is vibratie.” Wat betekent dat?

Denk hier eens over na: hoe meer je positiviteit uitstraalt, hoe meer positiviteit naar je terugkaatst. Het is als afstemmen op een radiofrequentie. Stem af op de frequentie van negativiteit en je krijgt ruis en disharmonie. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gaat deze wet niet over het negeren van problemen of doen alsof je positief bent; het gaat om oprechte afstemming.

Het hart van de wet van vibratie is authentieke resonantie. Je ware vibratie komt niet voort uit het oppervlakkige, maar uit je innerlijke zelf. Hier is je sleutel om potentieel te ontsluiten: Stop met doen alsof, begin met resoneren. Resoneer echt met je authentieke zelf en kijk toe hoe het universum jouw grootsheid weerspiegelt.

De Wet van Actie

Het begrijpen en toepassen van deze wet kan je uit die destructieve cirkel halen van wachten op het juiste moment. Herinner je Newton’s derde wet: “Voor elke actie is er een gelijke en tegengestelde reactie.” Vaak geloven we ten onrechte dat wachten op inspiratie de sleutel tot succes is, maar dat is niet het geval.

In werkelijkheid is het actie die inspiratie voortbrengt, en niet andersom. Stel je dit voor: je bent een schrijver die naar een leeg vel staart. Hoe langer je wacht op inspiratie, hoe langer het vel leeg blijft, maar zodra je begint te schrijven, begint de inspiratie te stromen. Mensen denken vaak dat deze wet gaat over massieve actie, maar het gaat eigenlijk om consistente actie.

Succes komt niet voort uit sporadische grote stappen, maar uit regelmatige kleine stappen. Hier is het geheim om de wet van actie te benutten: Begin klein, handel nu. Heb vertrouwen in je vermogen om actie te ondernemen die leidt tot opmerkelijke prestaties.

De 12 Universele Wetten Uitgelegd en Hoe Ze Toe te Passen

De Wet van Overeenstemming

Door dit te bekijken, zul je ontdekken hoe je je innerlijke wereld kunt transformeren en daardoor je uiterlijke realiteit. Het principe komt uit een oude aforisme dat wordt toegeschreven aan de mystieke geschriften van Hermes Trismegistus: “Zo boven, zo beneden.”

Heb je ooit gemerkt dat sommige dagen alles op rolletjes loopt, terwijl op andere dagen alles lijkt mis te gaan? Dat is de wet van overeenstemming in actie. Het stelt essentieel dat onze uiterlijke wereld een spiegel is van onze innerlijke wereld. Laat je niet misleiden door te denken dat het allemaal draait om wensdenken; het is dieper. Het gaat om mindset, houding en overtuigingen.

Als je geest vastzit in negativiteit, weerspiegelt je realiteit dat. De sleutel om deze wet te benutten: bewustzijn en transformatie. Wees je bewust van je innerlijke toestanden, transformeer negativiteit in positiviteit, stop met wensen en begin met transformeren. Adopteer deze benadering en zie hoe je leven zich afstemt op je gewenste werkelijkheid.

De Wet van Oorzaak en Gevolg

Tegen het einde hiervan zul je begrijpen dat dit de wet is die elk moment van ons bestaan ​​beheerst. De gevierde wetenschapper Carl Sagan zei ooit: “Oorzaak en gevolg, je kunt niet één hebben zonder de ander.” Denk aan dominostenen. Duw er een omver en er ontstaat een kettingreactie. 

Of denk aan je acties; een vriendelijke daad kan iemands dag maken, terwijl een hard woord wekenlang in hun gedachten kan blijven hangen. Velen zien het ten onrechte als eenvoudige karma, maar het is veel meer dan dat. Het is de ruggengraat van onze realiteit, waarbij elke keuze een reeks gebeurtenissen in gang zet, een rimpeling in de uitgestrekte oceaan van het bestaan.

De echte kracht hiervan is bewuste actie. Erken dat het geen geïsoleerde gebeurtenissen zijn, maar het begin van een kettingreactie. Begin positieve rimpelingen te creëren en zie de wereld om je heen veranderen.

De 12 Universele Wetten Uitgelegd en Hoe Ze Toe te Passen

De Wet van Compensatie

Ralph Waldo Emerson, de invloedrijke denker, bedacht de wet van compensatie. In wezen oogst je wat je zaait. Stel je dit voor: je helpt een collega met een taak en een week later helpt iemand onverwacht jou.

Of je geeft voortdurend je tijd en energie aan een doel, en uiteindelijk stromen kansen en beloningen naar je terug. In tegenstelling tot de gangbare opvatting gaat deze wet niet over onophoudelijke inspanning, maar over oprechte inzet. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, intellectueel en moreel.

Dus, de sleutel om deze belangrijke wet te benutten, draait om balans en uitwisseling. Het universum heeft opmerkelijke manieren om dingen in evenwicht te brengen. Geef positief en positieve dingen komen naar je toe. Bied waarde en kijk hoe je beloningen zich manifesteren in onverwachte vormen.

De Wet van Aantrekking

Deze wet is een universele waarheid die van jou een magneet voor je verlangens kan maken. Deze wet wordt omarmd door zowel kwantumfysici als gewaardeerde persoonlijkheden en auteurs. Waar je je op richt, trek je aan. Stel je voor dat je je richt op positiviteit en positiviteit stroomt naar je toe. Stress over negativiteit en negativiteit volgt. Het is als het afstemmen van een radio.

Jouw frequentie bepaalt de zender die je krijgt. Als je denkt dat de wet van aantrekking draait om wensdenken, zit je ernaast. De ware kern van deze wet is actieve visualisatie. Dit gaat niet over dagdromen, maar over het levendig zien van je doelen alsof ze al zijn bereikt.

Dus hier is de sleutel om de wet van aantrekking te activeren: Stop met wensen, begin met visualiseren. Begin stappen te zetten naar je dromen, hoe klein ook. Heb vertrouwen in jezelf, in je visie, en je zult verrast zijn hoe het leven zich afstemt op je verlangens.

The 12 Universal Laws [Part 4 of 4] – Raine August

De Wet van Voortdurende Energieoverdracht

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar je zult zien dat het dat niet is. Je kunt het potentieel van je leven ontgrendelen met dit diepgaande principe. De vergelijking van Einstein E=mc2 suggereert dat energie en materie onderling omzetbaar zijn. In wezen stelt deze wet dat alle energie voortdurend in beweging en verandering is.

Stel je water voor. Het kan een vloeistof zijn, vast ijs of zelfs verdampen als stoom. Het is dezelfde stof maar omgezet in verschillende vormen. Op dezelfde manier kunnen gedachten, als een vorm van energie, zich manifesteren in de realiteit. Je hebt waarschijnlijk opgemerkt dat consistent denken aan een doel er uiteindelijk toe heeft geleid dat het zich manifesteerde.

Als je denkt dat deze wet pseudowetenschap is, heb je het mis, mijn vriend. Het hart van deze wet is bewuste controle. Beheersing van hoe je je energie richt, is de sleutel tot het benutten van deze wet. Omarm de stroom. Begrijp dat je met intentie en focus energie kunt sturen naar gewenste uitkomsten. Benut deze wet en zie mogelijkheden werkelijkheid worden.

De Wet van Relativiteit

Bereid je voor op een verandering van mindset dankzij de leer van de bekende positieve psycholoog Martin Seligman. “Authentiek geluk bloeit niet door vergelijkingen, maar door dankbaarheid te omarmen voor onze eigen unieke reis.” € 100 lijkt veel voor iemand met slechts € 1, maar lijkt weinig voor een miljardair.

Dezelfde hoeveelheid geld, verschillende perspectieven. In het leven vergelijken we vaak onze dieptepunten met de hoogtepunten van anderen, wat tot ontevredenheid leidt. Als je denkt dat geluk draait om het hebben van meer, heb je het mis. De echte essentie van geluk is het relatieve perspectief dat je hebt. Het gaat erom hoe je bekijkt wat je hebt in relatie tot anderen.

Dus het geheim om je geluk te vergroten is dit: Stop met vergelijken, begin met waarderen. Wanneer je waardeert wat je hebt, in plaats van te focussen op wat anderen hebben, zul je merken dat geluk vanzelf in je leven begint te stromen.

The Universal Laws | The Laws that Govern All

De Wet van Polariteit

Door deze wet te begrijpen, kun je naar de uitdagingen in het leven kijken met een andere invalshoek. Oude filosofen zoals Confucius spraken over harmonie en dualiteit. Bestverkopende auteurs zoals Deepak Chopra en Wayne Dyer hebben zich verdiept in de balans en eenheid van tegenovergestelde krachten in hun werken.

Simpel gezegd, alles heeft een tegenpool. Licht en donker. Heet en koud. Blijdschap en verdriet. Denk aan de moeilijkheden in het leven. Voor elk uitdagend evenement bestaat een gelijkwaardig en tegengesteld potentieel voordeel. Heb je je baan verloren? Misschien is dit de manier van het universum om je naar een nog betere kans te leiden.

Geconfronteerd met afwijzing? Misschien brengt het je dichter bij een meer geschikte en vervullende weg. Elke tegenslag is slechts een opmaat voor een comeback. Het hart van de wet van polariteit is dit: Elk probleem heeft een bijbehorende oplossing. Dus omarm deze wet en begin het potentieel voor groei te zoeken in elke uitdaging.

De Wet van Ritme

Door deze wet te begrijpen, kun je het ritme van je leven beheersen. De beroemde filosoof Hermes Trismegistus omarmde de wet van ritme. “Alles stroomt, naar buiten en naar binnen, alles heeft zijn getijden.” Hoe hoger het tij stijgt, hoe lager het zich terugtrekt. In het leven vertaalt dit zich naar de cyclus van succes en falen.

Hoe harder je vecht om vast te houden aan succes, hoe harder de uiteindelijke val is. Zoals een overijverige diëter die terugvalt in eetbuien of een workaholic die uiteindelijk opbrandt. We worden vaak onze eigen struikelblokken. Als je denkt dat het ritme van het leven draait om constante succes, heb je het mis, mijn vriend. De ware essentie van ritme is het omarmen van zowel eb als vloed.

Hier is je sleutel tot het beheersen van het ritme van het leven: weersta niet, harmoniseer. Stem je af op het ritme van je leven en zie hoe harmonie en vrede binnenstromen.

Link: YouTube video

De Wet van Geslacht

Deze wet is niet wat je misschien denkt. Het gaat niet over mannelijk of vrouwelijk, het gaat over het principe van creatie. Geëerde geleerde Carl Jung noemt het de anima en animus in ons alle

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Spiritualiteit Test
is het De ijdelheidstest of De ijdelheidsstest
Vorm Voorkeur Test