De Avocado

De Avocado

0

avocado boomJa, daar wil ik je graag iets over vertellen. De Avocado (Persea americana). Uit Zuid-Amerika afkomstig. Het is een merkwaardige vrucht, die felle tegenstanders en fanatieke aanhangers kent. Het opvallende aan de vrucht is zijn (zeer olieachtige) substantie De allereerste keer dat je hem eet is de smaak absoluut nietszeggend. Hij smaakt wat flauw nootachtig.


Maar..

Je kan hem leren waarderen door er een hartige hap van te maken. Fijn prakken met wat zout en peper en eventueel wat knoflook op brood is heerlijk. Je kan er ook een zoet dessert van maken, beide mogelijkheden kunnen uitgeprobeerd worden. De avocado is eigenlijk een complete maaltijd, omdat de vrucht eiwitten, zetmeel, vet en een drietal vitamines bevat, A,B en C.

Vooral vegetariërs zullen deze vrucht leren waarderen, vanwege de eiwitten. Eet hem niet te vaak als je wat flink bent, want het is een vette vrucht, maar vooral nerveuze mensen doen er goed aan deze vrucht te eten omdat hij zeer zenuwsterkend is. Dat de vrucht ook een antibiotische werking heeft, is pas later ontdekt. Dat is dus mooi meegenomen!

TIP: Als je maar een halve avocado gebruikt laat de pit er dan inzitten, als je hem in de koelkast bewaart, dan behoudt hij zijn kleur, anders wordt hij zwart. Niet lekker dus! Je kunt hem ook met citroen besprenkelen, dan verkleurt hij ook niet, maar ja, dat zuur komt de smaak niet ten goede. Al met al een waardevolle vrucht om eens te leren kennen..

 

Share.