De Gouden Regel: De Kracht van Universele Wet, Karma en Spirituele Evolutie

De Gouden Regel: De Kracht van Universele Wetten, Karma en Spirituele Evolutie176 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
176 keer gelezen sinds

0
(0)

Heb je je ooit afgevraagd hoe onze acties en keuzes een reeks gevolgen kunnen teweegbrengen in ons leven?

En wat als er een universele wet is die onze spirituele evolutie beïnvloedt?

In dit artikel duiken we dieper in de mysteries van de Gouden Regel en ontdekken we de kracht van de universele wet van oorzaak en gevolg, ook wel bekend als karma.

Het uitgangspunt van dit artikel is het idee dat mensen door “Free Will checkpoints” gaan, waarbij het persoonlijke- en het collectieve bewustzijn opzettelijk verontrustende beelden te zien krijgen die wijzen op de duistere elementen en de donkere aard van deze realiteit.

Vervolgens krijgen we onbewust de keuze of we deze nieuwe informatie zullen negeren om in onwetendheid verder in onbewustheid te zinken, of dat we ons zullen afstemmen op deze nieuwe wereldvisie en in de richting van ontwaken zullen bewegen, hoe ongemakkelijk dat ook mag zijn gezien de zeer verontrustende en verontrustende middelen.

De Gouden Regel

Vandaag ga ik het hebben over de karmische en metafysische implicaties van wat bekend staat als de Gouden Regel, ook wel universele wet genoemd.

  • De Gouden Regel is het meest fundamentele begrip van hoe deze realiteit werkt, dat alle ontwakende wezens moeten begrijpen, omdat het de basis is waaruit hogere niveaus van ontwaken zich zullen ontvouwen.
  • De Gouden Regel is het objectieve, universele principe dat deze realiteit bestuurt, ongeacht of we het ermee eens zijn of niet en ongeacht of we ons ervan bewust zijn of niet.

In een notendop betekent de Gouden Regel dat alle wezens spiritueel soeverein zijn, volledig vrij en dat ze altijd hun vrije wil gebruiken om zich al dan niet correct af te stemmen op moraliteit.

Of we al dan niet in overeenstemming zijn met moraliteit en of we al dan niet in overeenstemming zijn met wat juist is, zijn de basis voor hogere niveaus van openbaring.

Of onze acties juist of fout zijn, of een bepaalde situatie goed of slecht is, is op een hoger niveau volledig te betwisten en zelfs filosofisch. Op dat niveau zijn we verbonden met non-dualiteit.

Maar willen we dat het universum, de bron, onze hogere aspecten een apathische perceptie hebben van het lijden dat plaatsvindt op een lager niveau van realiteit of dimensie?

Het universum is ook niet neutraal

Het universum is niet oordelend en volledig onvoorwaardelijk, maar het is niet neutraal. Het is gericht op liefde en de expressie van liefde is vrijheid.

Vrijheid is de enige juiste staat, het is een teken van gezondheid en harmonie met het universum en dat wordt bereikt door spiritueel soeverein te worden.

Ontwaakt zijn, betekent in onze juiste vorm zijn, wat gezondheid is en dat wordt uitgedrukt door vrijheid, bevrijding, omdat we niet langer onder de heerschappij van krachten hoeven te staan, omdat we niet bewust genoeg zijn en te onbewust zijn om kwaad te doen.

Onbewustzijn creëert de perfecte omstandigheden voor elk denkbaar lijden. Onbewustzijn betekent diep in het bewustzijn van scheiding zijn en scheiding is de laagste trillingsfrequentie waarop een wezen kan opereren.

Dus door ons spiritueel soeverein genoeg te voelen om te begrijpen welke acties schadelijk zijn en welke acties uitgelijnd zijn, zijn we verantwoordelijk genoeg om niet door zoveel kosmische wetten geregeerd te worden.

Dat is de belangrijkste reden waarom we zo graag onze hogere dimensionale aspecten willen ontmoeten of waarom we wachten op ontmoetingen met buitenaardse wezens en meer van het buitenaardse landschap willen ontdekken.

Maar zie je, als de mensheid nog steeds in een zeer onbewuste staat verkeert waarin we ons niet bewust zijn van de Gouden Regel en onze acties niet op deze Gouden Regel hebben afgestemd, dan zijn we niet volwassen of verantwoordelijk genoeg om op betere plaatsen af te stemmen

Volledig zelf verantwoordelijk

Het eerste dat we moeten begrijpen over universele wet of de Gouden Regel is dat we als individuele soevereine wezens, of we het erkennen of niet, volledig verantwoordelijk zijn voor niet alleen onze acties, maar ook onze niet-acties.

En dat wat deze acties en niet-acties begeleidt, beter bekend staat als karma. We moeten verantwoordelijkheid nemen voor dit esoterische concept dat bekend staat als moraliteit. Moraliteit in deze context betekent eenvoudigweg het schenden of niet schenden van een andere persoon.

Als we een andere persoon niet schenden, dan nemen we een morele actie en als we een persoon schenden, dan nemen we een niet-uitgelijnde en immorele actie.

De immoraliteit ligt dus in het schenden van iemands vrije wil. Spiritueel soeverein worden, betekent ontwaken in liefde en de expressie van liefde vanuit universele wet is vrijheid. Een wezen of een collectief dat niet in zijn ware vrijheid is en in een staat van nep-vrijheid verkeert, is helemaal niet gezond.

De collectieve bewustzijnsstaat van dat collectief zou niet als bewust, uitgelijnd en soeverein worden beschouwd volgens het universele perspectief en de de Gouden Regel.

Het leidende principe van de Gouden Regel is het mystieke concept dat bekend staat als moraliteit, dat aangeeft hoeveel we de vrije wil van anderen schenden of niet schenden. Het schenden van iemands vrije wil is de ware definitie van moraliteit.

De universele wet, ook wel bekend als de Gouden Regel: “Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden.” Deze regel communiceert moraliteit, universele moraliteit, door het vermijden van het schenden van andere wezens.

Het niet-nemen van actie

Als we een ander wezen schenden, zijn we in ongemak, zijn we in een onbewuste staat. Er zijn niet alleen karmische repercussies voor het schenden van iemands vrije wil, maar ook karmische repercussies door het niet nemen van acties. Onwetendheid en niet-handelen in het licht van expliciet kwaad hebben ernstige karmische implicaties.

Het universum heeft geen tolerantie voor onwetendheid en niet-handelen in het aangezicht van expliciet kwaad.

Als we niet kunnen herkennen wanneer we op de meest fundamentele manieren schadelijke intenties zien en erger nog, als we excuses maken voor deze intenties, dan zijn we niet geschikt als soort en voldoen we niet aan de meest basiscriteria voor ware evolutie.

Om toegang te krijgen tot hogere niveaus van spirituele evolutie en wonderen, moeten we deze basisregels begrijpen en toepassen op ons leven en onze daden.

Dit is waarom we door “Free Will checkpoints” gaan, waar we verontrustende beelden te zien krijgen die wijzen op de donkere kant van de realiteit.

Het kompas voor Universele moraliteit.

Als we ons niet afstemmen op deze nieuwe wereldvisie en ons niet dieper in de implicaties van wat ons getoond wordt, kunnen we niet volledig in overeenstemming zijn met de werkelijkheid en blijven we onbewust.

We moeten onszelf en anderen verantwoordelijk houden voor het onderwijzen van natuurwet, want als we dit niet doen, hebben we ook karmische gevolgen.

De Gouden Regel, “Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden,” is het kompas voor Universele moraliteit.

Ik hoop dat dit je een dieper begrip geeft van de Gouden Regel en hoe het ons leidt naar meer bewustzijn en gezondere acties. Het universum heeft geen medelijden met onwetendheid en gebrek aan actie in het licht van kwaad.

We moeten ons bewust worden, spiritueel soeverein worden en verantwoordelijke wezens zijn om ware evolutie te ervaren en een meer bewuste, uitgelijnde en soevereine collectieve ervaring te creëren.

Link YouTube Video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views