De Sojaboon

De Sojaboon



445 keer gelezen sinds
2
minuten leestijd
2
minuten leestijd
445 keer gelezen sinds

0
(0)

De sojaboon heeft een unieke geschiedenis. Deze peulvrucht is één van de oudste door de mens verbouwde gewassen. Ze worden al genoemd in Chinese geschriften van zo’n 2000 jaar voor onze jaartelling. Als je aan peulvruchten denkt, denk je misschien aan bruine of witte bonen, kapucijners etc. Tot de uitheemse soorten behoren diverse soorten;  

  • Sojaboon linzen
  • kikkererwten
  • limabonen
  • sojabonen

Qua voedingswaarde verschillen deze soorten niet veel.

Opvallend bij de sojaboon is echter het zeer hoge eiwitgehalte.

Het soja eiwit is zo goed van samenstelling, dat het zonder enige aanvulling van ander eiwit vlees kan vervangen. Ook vitaminen van het B-complex en het mineraal ijzer komen in ruime mate voor in sojabonen en sojaproducten.

Soja als plantaardige eiwitbron benadert het meest alle dierlijke eiwitten en is voor vegetariërs de aangewezen eiwitbron.

SojaboonWij kennen het product in de winkels als sojasaus en taugé. Maar tegenwoordig zijn er veel sojaproducten in de supermarkt te vinden. Probeer eens het vlees te vervangen in je maaltijden met een van de bovenstaande producten. Als je een vleeseter bent is het wel even wennen, maar de voordelen zijn legio.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken