Dit Zijn De 10 Stappen Hoe Jouw Verlangen Werkelijkheid Zal Worden

Dit Zijn De 10 Stappen Hoe Jouw Affirmatie Werkelijkheid Zal Worden


114 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
114 keer gelezen sinds

0
(0)

Ik roep altijd tegen iedereen die met affirmaties wil gaan manifesteren: “Vertrouw gewoon op het proces!” Nu realiseer ik me hoe ongevoelig dat soms kan klinken. Vooral omdat zelfs ik juist niets vertrouw totdat ik het grondig heb begrepen.

Ik heb altijd de voorkeur gegeven aan het ontleden van de spirituele wetten van het Universum, zodat ik elk aspect kan ontleden totdat ik snap hoe alles in elkaar steekt. Alleen dan kan ik er echt op vertrouwen. Daarom vertrouw ik op de Wet van Aantrekking en de spirituele wetten. Ik kan het proces vertrouwen omdat ik het begrijp.

Dat vertrouwen brengt de nodige afstand en rust. Waardoor positieve veranderingen in mijn leven gemakkelijker ontstaan en ik kalm kan blijven als dingen even niet lopen zoals gewenst. In dit artikel ontleed ik het manifestatieproces tot een stappenplan.

Dit is dus een routekaart voor jou, zodat het niet alleen voor ervaren manifesteerders is. Maar ook voor mensen zoals ik die eerst precies willen weten hoe het werkt. Dit is de praktische kant van zelfverbetering. Feiten en cijfers die we kunnen bijhouden.

Dit Zijn De 10 Stappen Hoe Jouw Verlangen Werkelijkheid Zal Worden

Angst en wantrouwen

Stel je voor dat je van Amsterdam naar Parijs rijdt zonder snelwegborden of kompas. En iemand op internet zegt alleen maar: “Vertrouw gewoon op het proces.” Voor mij is dat krankzinnig, want je weet niet waar je bent of waar deze weg naartoe leidt. Waarop moet je dan vertrouwen? We hebben het over jouw leven en de dingen die jij wilt bereiken. Het is logisch dat je angstig en wantrouwig bent en veel vragen hebt.

Het manifestatie-proces of het bereiken van je doelen verloopt steeds hetzelfde, wat het doel ook is. De timing kan soms wat verschillen. Want misschien raakte je (in mijn voorbeeld) de eerste keer verdwaald of kreeg je een lekke band. Maar het basisproces blijft altijd hetzelfde.

Stap 1: Contrast

De eerste stap is contrast, een andere term voor een negatieve ervaring. Een situatie in je huidige realiteit die je niet bevalt. Het hoeft niets groots te zijn, maar gewoon iets waar je uitgekeken op raakt. Bijvoorbeeld: het meisje dat je leuk vindt, vindt jou niet leuk. Je rijkdom is niet wat je wilt. Je lichaam bevalt je niet. Je baas is gemeen. Je cijfers zijn slecht. Of je vermogen is een miljoen, maar je liquide middelen slechts een kwart daarvan.

Veel mensen blijven hier hangen en worden klagers. Ze geven anderen of omstandigheden de schuld in plaats van oplossingen te zoeken. Dit is geen prettige plek om te zijn. Maar contrast is noodzakelijk, want het is de eerste stap van de manifestatie-reis. Weten wat je niet wilt, helpt je te ontdekken wat je wel wilt.

Stap 2: Verlangen

Stap twee in het manifestatieproces is verlangen. Meestal is verlangen gemakkelijk herkenbaar omdat het vaak gewoon het tegenovergestelde is van een negatieve situatie. Wat is het tegenovergestelde van een ontrouwe man? Een trouwe man. Wat is het tegenovergestelde van financiële onzekerheid? Financiële zekerheid.

Nadat je een negatieve situatie in je leven hebt geïdentificeerd, wordt een verlangen geboren: een verlangen om de positieve tegenhanger van die negatieve ervaring te ervaren. Dit verlangen geeft richting aan je gedachten en acties, en helpt je te focussen op wat je echt wilt bereiken.

Stap 3: Gedachte

Je gedachten zijn de derde stap. Als je een verlangen identificeert, denk je eraan en krijg je een bepaald gevoel erbij. Zoals opluchting, inspiratie, opwinding, veiligheid, nieuwsgierigheid of fascinatie. Het is bijna onmogelijk om aan iets te denken zonder er een gevoel bij te hebben.

Gedachten en emoties zijn nauw met elkaar verbonden. Wanneer je aan je verlangen denkt, beginnen je gevoelens te veranderen. Je kunt je opgelucht, empowered, opgewonden, veilig, nieuwsgierig, geïntrigeerd of gefascineerd voelen.

Stap 4: Emotie en Verlichting

Vanuit spiritueel oogpunt begin je een bepaald onderwerp aan te trekken zodra je een sterke emotie voelt. Sociaal wordt ontmoedigd om aan negatieve dingen te denken omdat het je zelfbeeld aantast. Dit is waarom haatspraak en het aanzetten tot geweld zo krachtig kan zijn: woorden kunnen sterke emoties oproepen en die energie moet ergens naartoe.

Wanneer je een verlangen identificeert, begin je je op een bepaalde manier te voelen over dat verlangen. Dit kan opluchting, empowerment, opwinding, veiligheid, nieuwsgierigheid, intrige of fascinatie zijn. Het is bijna onmogelijk om aan iets te denken wat je verlangt of niet verlangt zonder er een gevoel bij te hebben. Deze emoties spelen een cruciale rol in het manifestatieproces, omdat ze de energie in beweging zetten die nodig is om je doelen te bereiken.

Stap 5: Idee en Geïnspireerde Actie

Stap vijf gebeurt wanneer de emotie binnenin je, weer energie in beweging, zo sterk wordt dat je iets moet doen. Voor degenen onder ons die alle spiritualiteit afwijzen, heb je gewoon een idee en maak je een plan. Binnen de wet van aantrekking gemeenschappen noemen we dit geïnspireerde actie. Ongeacht hoe je het noemt, het is allemaal hetzelfde. Het is hetzelfde punt in je reis.

Veel mensen stoppen hier, maar ik moedig je aan om door te gaan. Dit is het moment waarop je een ingeving krijgt of een helder plan ontwikkelt om je doel te bereiken. Deze geïnspireerde actie komt voort uit de opgebouwde energie en motivatie, waardoor je gemotiveerd raakt om stappen te ondernemen. Het is belangrijk om deze inspiratie te volgen en om te zetten in concrete acties, zodat je je doelen daadwerkelijk kunt realiseren.

Stap 6: Uitvoering

Uitvoering is de zesde stap. Dit is het moment waarop je je plan daadwerkelijk in actie brengt. In termen van zelfontwikkeling voer je het plan uit dat je hebt opgesteld. Binnen spiritualiteit gebruik je visualisatie of vergelijkbare technieken om de gewenste staat te bereiken.

Je neemt concrete stappen om je doel te bereiken. Dit kan variëren van het volgen van een specifieke strategie tot het consistent toepassen van visualisatietechnieken. Het belangrijkste is dat je actief bezig bent met het verwezenlijken van je intenties en je voortgang blijft monitoren. Dit is een cruciale fase waarin theorie overgaat in praktijk en je daadwerkelijk begint te zien hoe je inspanningen vruchten afwerpen.

Stap 7: Voortgang en Bevestiging

Voortgang en bevestiging is de zevende stap. Dit is het moment waarop je begint te merken dat dingen in je leven veranderen. Feedback kan soms als kritiek klinken, maar het is een bevestiging dat je op de goede weg bent.

Je begint signalen te zien dat je inspanningen resultaat hebben. Dit kan variëren van kleine veranderingen in je omgeving tot opmerkingen van anderen die bevestigen dat je doel dichterbij komt. Het is belangrijk om deze signalen te herkennen en te waarderen als bewijs dat je vooruitgang boekt en op de juiste koers ligt.

Stap 8: Voortzetting

Als je de spirituele wetten gebruikt, blijf je de staat van de vervulde wens bezetten. Je blijft handelen alsof het al gedaan is. Voor degenen die minder spiritueel zijn, blijf je het plan uitvoeren. Er zijn meer dingen om af te vinken, dus je blijft ze afvinken. Je begon deze reis niet om alleen geruchten te horen over je promotie, maar om de promotie daadwerkelijk te krijgen. Dus blijf doorgaan.

Voortzetting betekent dat je blijft volharden in je inspanningen. Of je nu spiritueel bent en de staat van je vervulde wens blijft handhaven, of je volgt een meer praktische benadering en werkt consequent je plan af, het is essentieel om door te gaan. Je hebt niet al deze moeite gedaan om halverwege te stoppen. Blijf gefocust en zet door totdat je je uiteindelijke doel bereikt.

Stap 9: Duidelijke Voortgang

Deze stap is soms zo klein en nauwelijks merkbaar in vergelijking met wat er komt. Stel dat het doel een sixpack was, dan zou stap negen een fourpack zijn. Als het doel was om weer bij je ex te komen, zou stap negen zijn dat ze je belt en zegt dat ze een fout heeft gemaakt. Dit is wanneer je kunt zien dat je doel binnen handbereik is. Je voelt dat het er bijna is.

Bij stap negen wordt duidelijk dat je op de goede weg bent. Het is alsof de voortgang zichtbaar wordt en je kunt bijna de eindstreep zien. Je merkt dat de veranderingen in je leven steeds concreter worden en je bent dichter bij het behalen van je doel dan ooit tevoren.

Stap 10: Manifestatie

Manifestatie of realisatie is de laatste stap. Dit is wanneer je wens fysiek is gemaakt. Je viert je prestatie en voelt je gelukkig en vervuld. Maar na een paar weken, maanden of misschien zelfs jaren voel je je weer ontevreden. Het is tijd voor een nieuwe reis. Waarom zijn we zo? Spiritueel gezien ben je het hele universum in menselijke vorm. En evolutionair gezien was verveling een slechte overlevingsstrategie. Mensen die zich verveelden, waren meer geneigd nieuwe dingen uit te vinden en daardoor een betere kans op overleven hadden.

Vanuit neurologisch perspectief is dopamine, de stof die ons een geluksgevoel geeft, minder actief wanneer ons leven eentonig en voorspelbaar is. Daarom deel ik deze informatie met je, zodat je begrijpt wie je werkelijk bent. Zodra je iets hebt gemanifesteerd, wil je al snel weer meer. Dat is heel voorspelbaar voor de menselijke natuur. Dus haal de dingen van hun voetstuk, vergeet de timing en ga op pad om te krijgen wat je nu werkelijk verlangt.

Veelgestelde Vragen

Wat is het manifestatieproces?

Het manifestatieproces is een methode om je doelen te bereiken door middel van positieve gedachten, emoties en acties.

Hoe werkt de wet van aantrekking?

De wet van aantrekking stelt dat je positieve of negatieve dingen in je leven aantrekt door de kracht van je gedachten en emoties.

Wat is het belang van vertrouwen in het manifestatieproces?

Vertrouwen in het proces helpt je om kalm en gefocust te blijven, wat essentieel is voor het bereiken van je doelen.

Hoe kan ik beginnen met manifesteren?

Begin met het identificeren van je verlangens, visualiseer je doelen en neem geïnspireerde actie om ze te bereiken.

Waarom is het belangrijk om emoties te beheersen tijdens het manifesteren?

Emoties spelen een cruciale rol in het manifestatieproces omdat ze de energie in beweging zetten die nodig is om je doelen te bereiken.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Emotionele Intelligentie Test
Vorm Voorkeur Test
is het De ijdelheidstest of De ijdelheidsstest