Physcomitrella

Een natuurlijk wonder: bioactief ingrediënt uit mos verovert de cosmetische markt – Physcomitrella30 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
30 keer gelezen sinds

0
(0)

Het laatste jaar is er veel te doen rondom een bijzonder ingrediënt voor cosmetica: een bioactieve stof uit het mos Physcomitrella patens. Deze ontdekking opent een wereld van mogelijkheden voor natuurlijke en effectieve huidverzorging. Lees hier alles over dit fascinerende natuurwonder!

Alvast 5 van de belangrijkste punten

  1. Een bioactief ingrediënt uit het mos Physcomitrella patens zorgt voor betere huidconditie
  2. Het werkt beschermend en verstevigend voor de huid
  3. Het ingrediënt komt uit het protonema weefsel van het mos
  4. De werking is bewezen in wetenschappelijk onderzoek
  5. Steeds meer cosmeticamerken nemen het op in producten

Wat is dit bijzondere ingrediënt?

Het gaat om een waterig cel-extract van het protonema weefsel van het mos Physcomitrella patens. Dit extract bevat bioactieve stoffen die een gunstig effect hebben op de conditie van de huid.

Concreet helpt het ingrediënt om de huid beter te beschermen tegen externe invloeden zoals UV-straling en verontreiniging. Ook versterkt het de natuurlijke barrièrefunctie van de huid. Daarnaast werkt het verstevigend en verjongend voor de huid.

Waar komt het vandaan?

Het bijzondere ingrediënt wordt gewonnen uit het protonema weefsel van het mos Physcomitrella patens. Dit is het juveniele weefsel waaruit het mos groeit.

De mossen worden gekweekt in speciale fotobioreactoren. Dit zijn gesloten systemen waarin de ideale groeiomstandigheden worden gecreëerd. Denk aan belichting, vochtigheid, temperatuur en voeding. Zo kweekt men grote hoeveelheden uniform protonema weefsel.

Hoe werkt het precies?

Uit onderzoek blijkt dat het celextract de expressie van bepaalde genen in de huidcellen bevordert. Het gaat om genen die betrokken zijn bij de vorming van de celkernmembrane en het celtransport.

Door deze genen te activeren, verbetert de algemene conditie van de huid. De huidcellen functioneren beter en de huid ziet er gezonder en jonger uit. De beschermende werking tegen UV-straling is een welkome bonus!

Wetenschappelijk bewijs

De werkzaamheid van het mosingrediënt is bewezen in een wetenschappelijk onderzoek uit 2018. Hierbij testte men het celextract op een 3D model van menselijke huid.

De resultaten waren veelbelovend. Het extract verbeterde de huidconditie aanzienlijk. Ook bij blootstelling aan stressfactoren zoals UV-straling bleef de huid in betere staat.

Toepassingen in cosmetica

Dankzij deze veelbelovende resultaten heeft het bioactieve mosingrediënt zijn intrede gedaan in de cosmetica. Het Zwitserse bedrijf Mibelle Biochemistry bracht als eerste een gepatenteerd ingrediënt op de markt onder de naam MossCellTecTM No. 1.

Inmiddels is het opgenomen in tal van verzorgingsproducten, van crèmes tot serums. De focus ligt op anti-aging producten vanwege de huidverstevigende en verjongende werking.

Een groene toekomst

De ontdekking van dit bijzondere mosingrediënt opent een wereld van mogelijkheden. Eindelijk een natuurlijk alternatief voor chemische huidverzorgingsproducten!

We kunnen niet wachten op meer groene innovaties. Mossen staan wat ons betreft symbool voor een duurzame toekomst. Laten we dit groene wonder koesteren!

Veelgestelde vragen

Werkt het ingrediënt voor alle huidtypen?

Het mosingrediënt is geschikt en effectief voor alle huidtypen. Ook gevoelige huid profiteert van de verzachtende en beschermende werking.

Is het veilig?

Het bioactieve celextract is 100% natuurlijk en bevat geen schadelijke of irriterende stoffen. Uitgebreide tests tonen aan dat het ingrediënt zeer goed verdragen wordt.

Hoe snel zie je resultaat?

Afhankelijk van je huidconditie zul je na 2-4 weken regelmatig gebruik al een verbetering in huidstructuur en gezondheid zien.

Werkt het ook preventief?

Zeker, het verstevigende effect vertraagt huidveroudering. Ook de bescherming tegen UV-schade werkt preventief tegen rimpels en pigmentvlekken.

Kan ik het zelf kweken?

Nee, de teelt van het specifieke protonema weefsel vereist gespecialiseerde kennis en equipment. Laat de kweek over aan de experts en geniet van de eindproducten!

Referenties en studies

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231236 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023947 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023602 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023666 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211773 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211042 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021829 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021571 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211157 views