Image

Gedetailleerde handleiding manifesteren: hoe, waarom en wanneer115 keer gelezen sinds
13
minuten leestijd
13
minuten leestijd
115 keer gelezen sinds

5
(2)

Het Proces van Manifestatie

In de werkelijkheid die je aantrekt of tot je realiteit maakt, bestaat het idee dat iets vluchtig en niet-fysiek is en dat je het op de een of andere manier tastbaar moet maken, zichtbaar moet maken, echt moet maken. Dat is echter niet het geval. Wat representatief is voor je voorkeuren en wat je jouw verlangens noemt om te manifesteren, bestaat al in je realiteit. Het is al gemanifesteerd.

Het idee van manifestatie is niet het creëren van iets uit het niets of het aantrekken van iets van daar naar hier. Het idee is dat wat je wilt manifesteren al hier is, al bestaat, al echt is. Manifestatie is het proces van jezelf het vermogen geven om te realiseren, te perceberen dat het al hier is. Je hoeft geen magische handelingen te verrichten om het te laten bestaan; het bestaat al.

Het is al binnen jouw realiteitssfeer, alleen je geloofssysteem maakt het onzichtbaar voor je. Dus, manifestatie is niet het proces van daadwerkelijk iets uit niets tevoorschijn toveren, het is het proces van het onzichtbare zichtbaar maken en dat vereist slechts een verandering van perceptie. Dat is alles wat nodig is. Dus, we gaan het ook hebben over dit idee, en laten we daar beginnen.

Het Paradoxale Mechanisme van Manifestatie

Laten we wat duidelijker uitleggen over de paradoxale aard van het mechanisme van manifestatie. Velen van jullie zijn geleerd om te denken over het idee van manifestatie als een kwestie van intentie, focus en concentratie en in zekere zin is dit nauwkeurig. Echter, een zeer belangrijk punt wordt vaak weggelaten of, op zijn minst, soms wordt dit punt onafhankelijk besproken en dus wordt geen verbinding gemaakt met het idee als een geheel concept.

De twee schijnbaar paradoxale kwesties hier zijn intentie, focus en concentratie en daartegenover, aan de andere kant, wat je vaak hebt gehoord in veel metafysische en New Age informatiebronnen, het idee van overgave en loslaten. Deze twee dingen staan niet lijnrecht tegenover elkaar, ze zijn niet wederzijds exclusief; ze werken samen in een geheel mechanisme.

Met andere woorden, de ene richting van het paradoxale mechanisme is het idee van intentie, focus en concentratie en daarna, nadat dat is gedaan, loslaten en overgeven, en het de intentie, focus en concentratie laten doen op hogere niveaus.

Intentie en Overgave

Dit samenspel tussen intentie zetten en vervolgens loslaten is cruciaal in het proces van manifestatie. Je zou kunnen zeggen dat na het zetten van een sterke intentie, het essentieel is om het universum de ruimte te geven om jouw verlangens te vervullen. Dit is het ware meesterschap van manifestatie: het vermogen om je diepste verlangens vast te houden met een brandende intentie en tegelijkertijd de controle los te laten, in het vertrouwen dat wat je wenst al binnen jouw realiteit is.

Het is alsof je een zaadje plant, het water geeft en dan de natuur zijn gang laat gaan. Je weet dat het zaadje de potentie heeft om te groeien, maar het exacte pad van zijn groei, de snelheid en de vorm liggen buiten jouw directe controle.

Het Evenwicht Tussen Doen en Zijn

Dit brengt ons bij het evenwicht tussen doen en zijn, tussen actie ondernemen en ruimte geven voor ontvouwing. In onze huidige samenleving ligt er vaak een grote nadruk op actie en het actief najagen van doelen. Echter, de kunst van manifestatie leert ons dat er evenveel kracht, zo niet meer, ligt in het zijn, in het toestaan, in het openstaan voor ontvangen.

Het is een delicate dans tussen het zetten van stappen naar je doelen toe en het je openstellen om geleid te worden door het leven zelf, om verrast te worden door de onverwachte wegen waarop jouw verlangens tot je kunnen komen. Het vereist een diep vertrouwen in het proces en in het grotere plan dat zich ontvouwt, zelfs als dat plan niet altijd onmiddellijk duidelijk is.

Dus, terwijl je leert om je intenties kracht bij te zetten met focus en concentratie, onthoud ook de kracht van overgave, van loslaten, van het vertrouwen hebben dat het universum samenwerkt met jou op manieren die je misschien niet meteen ziet, maar die uiteindelijk leiden tot de vervulling van je diepste verlangens en dromen. Het is een samenspel van zowel actief creëren als passief ontvangen, een balans die, wanneer meesterlijk gehanteerd, leidt tot de manifestatie van wat werkelijk van waarde is in je leven.

De Energie van Manifestatie Verbinden

Het verbinden van deze twee aspecten geeft je het volledige mechanisme van manifestatie, of tenminste één richting van de energie. We zullen zo meteen de andere richting bespreken, maar laten we eerst dit concept nogmaals versterken en begrijpen hoe dit verband houdt met het idee van de 15 minuten tijdspanne. Elke keer dat je een verlangen of voorkeur hebt voor een manifestatie, is het idee dat dit in zekere zin representatief moet zijn voor je passie; het moet jouw wereld worden.

De intentie, de focus, in zekere zin de concentratie, is aanwezig als dit representatief is voor je passie. Want als iets je passie vertegenwoordigt, ben je er automatisch op gefocust, heb je er automatisch intentie voor en concentreer je al je aandacht op dat idee, omdat dat is wat passie doet. Als je gepassioneerd bent over iets, is er geen andere keuze, geen andere overweging; alles valt weg.

Dat is een ware beschrijving van het idee van in je passie zijn; er simpelweg is geen andere keuze. Dus, er is automatische focus, automatische intentie.

De Kracht van 15 Minuten

Als je jezelf dan in wat je een vredige staat noemt, of een meditatieve staat, of een gefocuste staat, toestaat om dat gepassioneerde idee, die gewenste manifestatie te visualiseren, te voelen en die energie in je emoties, in je passie op te bouwen tot een piek, gedurende simpelweg 15 minuten en niet langer, soms zelfs minder als je er bedreven in wordt, heb je niet altijd alle 15 minuten nodig.

Maar 15 minuten is alles wat nodig is om het idee van de wielen, van de tandwielen in beweging te zetten met betrekking tot het toestaan van het onzichtbare om zichtbaar te worden. Maar als je dat doet, als je het opbouwt tot een piek gedurende een paar minuten of 15, is de volgende stap om het volledig en totaal los te laten, er niet meer om te geven, het volledig over te geven aan je InnerBeing, laat je InnerBeing nu de taak volbrengen.

Zie je, de fysieke realiteit, hoewel soms schijnbaar ingewikkeld, is eigenlijk niet extreem complex; het is eigenlijk gebouwd op zeer simpele principes en je hoeft niet veel te doen om de bal aan het rollen te krijgen.

Lees ook: De Kracht Van Je Innerbeing (hoger bewustzijn)

Het Belang van Loslaten

Omdat je fysieke geest, zoals we al een paar keer hebben gezegd, niet ontworpen is om te begrijpen hoe dingen gaan gebeuren, hoe dingen zich gaan manifesteren, het hoe is het domein van je verstand. En omdat je verstand niet daadwerkelijk de capaciteit heeft en de bekwaamheid om dit te begrijpen, is het simpelweg niet ontworpen om te begrijpen hoe dat gaat gebeuren.

Alles wat het moet doen, is de schakelaar omzetten en je InnerBeing het “hoe” laten doen, de dingen doen die nodig zijn om de synchroniciteiten in je leven die daar moeten zijn te veroorzaken, en de downloads en inspiratie die naar je toe moeten komen om het onzichtbare zichtbaar te maken, om de manifestatie te laten plaatsvinden.

Dus alles wat je hoeft te doen, is het een beetje doen, niet langer dan 15 minuten, dat opbrengen tot een volle piek van passie, een volle piek van verbeelding, een volle piek van visualisatie, hoe je het ook wenst te doen, met die intensiteit, die concentratie en die focus, en dan het volledig, volledig, volledig loslaten.

Het Volledige Mechanisme Van Manifestatie Activeren

Nu begrijpen we weer dat vanwege bepaalde negatieve overtuigingen velen van jullie het moeilijk vinden om het daadwerkelijk los te laten, maar dat is heel belangrijk, want zonder de kant van het loslaten heb je niet het hele mechanisme in werking. Het is belangrijk te begrijpen dat de intensiteit, focus en concentratie gekoppeld moeten zijn aan het overgeven en loslaten om het volledige mechanisme van manifestatie te activeren.

Dit maakt gebruik van de kracht van paradox die ingebouwd is in dit idee, dit proces, deze toestemming. Loslaten betekent dat je werkelijk weet, diep weet, dat je InnerBeing zijn werk doet en jij je fysieke geest kunt ontspannen; het hoeft niets meer te doen. Het is niet vereist noch in staat om iets anders te doen.

Dus echt, echt, als je dit weet, kun je je fysieke geest toestaan om het gewoon los te laten, wetende dat het in goede handen is, om het zo maar te zeggen, en ga verder met je dag, gericht op het volgende meest opwindende ding waar je actie op kunt ondernemen.

Tegelijkertijd moet je, zoals we al hebben gezegd, duidelijk zijn over je motivaties om ervoor te zorgen dat waar je op focust, wat je overgeeft, echt representatief is voor je hoogste passie, in plaats van iets dat simpelweg als zodanig wordt bestempeld om eigenlijk te dienen als een vermijding van wat je hoogste passie daadwerkelijk zou kunnen zijn.

Dit onderscheid maken is cruciaal voor een effectief manifestatieproces. Het gaat niet alleen om het wensen van iets oppervlakkigs; het gaat om het verbinden met datgene wat diep resoneert met je ware zelf, je diepste verlangens en passies.

De Samenvatting van Manifestatie

Samenvattend, het proces van manifestatie omvat een diep begrip van en engagement met je passies, het instellen van een heldere en gefocuste intentie, en vervolgens het energiek visualiseren en voelen van je verlangen als al vervuld binnen een specifieke tijd – in dit geval, 15 minuten. Daarna is het essentieel om het volledig los te laten, te overgeven aan je hogere zelf, en vertrouwen te hebben in het proces en de intelligentie van het universum om het werk te voltooien.

Dit vereist een balans tussen actieve creatie en passieve ontvangst, tussen het inzetten van je vermogen tot concentratie en focus en het vermogen om volledig los te laten en te vertrouwen op het grotere geheel.

Door deze balans te vinden en te beoefenen, maak je gebruik van het volledige spectrum van je creatieve potentieel, waardoor je in staat bent om het onzichtbare zichtbaar te maken, je dromen en verlangens in je fysieke realiteit te manifesteren. Het is een krachtig proces dat, wanneer correct uitgevoerd, kan leiden tot diepe transformaties in je leven en je in staat stelt om te leven vanuit een plaats van ware passie, vreugde, en vervulling. Het vraagt om toewijding, duidelijkheid, en vooral, een open hart en geest, bereid om te ontvangen wat het universum voor jou in petto heeft.

Het Belang van Duidelijkheid in Overtuigingen

Dit is het punt waarop je echt duidelijk moet zijn over welke overtuigingen je hanteert, omdat velen van jullie jezelf vaak voor de gek houden en misleiden door het negatieve overtuigingssysteem, denkend dat je handelt uit opwinding, terwijl je in feite handelt uit angst. Je bedekt het, omdat je bang bent om te kijken naar wat je werkelijk opwindt, vanwege alle negatieve overtuigingen die je eraan hebt verbonden.

Het opschonen van je motivatiemechanisme en uitzoeken welke overtuigingen je eraan hebt gekoppeld, is het primaire, eerste en fundamentele proces dat nodig is om het gereedschap van manifestatie op een duidelijke, bondige en precieze manier te gebruiken. Wanneer je motivatie helder is en je weet dat waarop je je focust werkelijk representatief is voor je passie, dan zul je vinden dat dit mechanisme van manifestatie zeer sterk, zeer goed en vaak zeer snel werkt.

Maar het idee is opnieuw dat je het er niet heen kunt piekeren, je kunt het niet afdwingen, je kunt niet eisen dat het op een bepaald moment en op een bepaalde manier moet gebeuren, want dan leg je er weer voorwaarden op. Je staat jezelf niet toe het echt los te laten, je staat dus niet toe dat je InnerBeing zijn werk doet; je blokkeert eigenlijk het hele proces door in zekere zin de controle te houden of te proberen de situatie binnen het fysieke rijk te beheersen.

Samenwerking tussen het Fysieke en je InnerBeing

Het fysieke rijk is niet ontworpen om energie op die manier te hanteren. Het heeft niet het vermogen, het heeft niet de capaciteit om de taak van je InnerBeing uit te voeren. Het werkt simpelweg niet op die manier in de fysieke realiteit.

Het zou zijn alsof je onder water duikt met je ademhalingsapparatuur. Dan, in plaats van jezelf toe te staan naar de oppervlakte te stijgen, neem je je masker en ademhalingsapparatuur af om daar een diepe ademteug te nemen. Maar door te proberen het in de fysieke realiteit te controleren, neem je je masker onder water af en adem je in. Vervolgens vraag je je af waarom je begint te stikken en waarom je niet meer zo ver kunt zien. Je realiseert je dat alles ineens troebel en modderig is, en waarom je plotseling verdrinkt.

Het idee is dat je jezelf, je hele zelf, moet toestaan deel te nemen aan dit idee van het creëren van je realiteit. Je bent geen heel persoon tenzij je het fysieke verstand en je InnerBeing samen laat werken.

de heen en weer beweging

Velen van jullie zijn geleerd te denken dat het idee van je InnerBeing, omdat het niet-fysiek is, op de een of andere manier niet echt een deel van wie je bent als persoon is. Het is iets anders, ergens anders, op een ander vlak, op een ander niveau en heeft niets te maken met wat je zou moeten doen als persoonlijkheid in termen van jezelf door het leven leiden. Maar dat is niet het geval.

Om daadwerkelijk door de fysieke realiteit te bewegen als een heel persoon, heb je de heen en weer beweging nodig, je moet samenwerken, een partnerschap tussen het fysieke verstand en je InnerBeing, zodat je daadwerkelijk als een heel persoon kunt functioneren en elk component kunt gebruiken op de manier waarvoor het ontworpen is. Zo kun je dan het mechanisme van manifestatie en de creatie van je realiteit laten werken op een moeiteloze en uitgelijnde manier met het idee van de vibratie van jezelf als een totaal wezen.

Veelgestelde vragen

Hoe begin ik met manifesteren?

Begin met het verduidelijken van je intenties en passies. Visualiseer wat je wilt bereiken en voel de emoties die ermee gepaard gaan alsof het al werkelijkheid is. Oefen vervolgens het loslaten en vertrouw op het proces.

Wat is de rol van het hogere zelf in manifestatie?

Je hogere zelf speelt een cruciale rol door als brug te fungeren tussen je fysieke realiteit en het universum. Het helpt bij het orkestreren van synchroniciteiten en inspiraties die nodig zijn voor het manifesteren van je verlangens.

Hoe belangrijk is loslaten bij het manifesteren?

Loslaten is essentieel omdat het ruimte creëert voor je manifestaties om naar je toe te komen. Het symboliseert vertrouwen in het proces en in het vermogen van je hogere zelf om je verlangens tot werkelijkheid te brengen.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken

Gerelateerde Artikelen

Persoonlijkheidstesten

Spiritualiteit Test
Inclusiviteit Test
Persoonlijkheidstest op Goodfeeling.nl