hersenmist

De 14 Belangrijkste Oorzaken Van Hersenmist En Hoe Ze Aan Te Pakken459 keer gelezen sinds
12
minuten leestijd
12
minuten leestijd
459 keer gelezen sinds

0
(0)

Als je brein niet werkt, werk jij niet. Je voelt je ellendig. Je krijgt niets voor elkaar en alle dingen die je die dag uit het leven wilt halen, heb je geen zin meer in. Hersenmist treft iedereen wel eens, maar sommige mensen hebben er vaker last van dan anderen. Het is dus essentieel om te begrijpen wat je hersenen nodig hebben zodat je er iets aan kunt doen.

1. Gebrek aan energie

Hersenmist kan zich uiten als lethargie of vermoeidheid. Als u naar een arts zou gaan en zou zeggen dat u denkt dat u hersenmist heeft, kan hij een beetje begrijpen waar u het over heeft of hij kan zeggen dat er niet zoiets bestaat omdat het geen specifieke medische aandoening is.

Als je hem echter moet vertellen dat je denkt dat je lijdt aan diagnostische code r 41.9, die niet-gespecificeerde symptomen en tekenen met betrekking tot cognitieve functies en bewustzijn met zich meebrengt, dan kan hij je een recept voorschrijven. Hierdoor voel je je misschien een dag of twee beter, maar het lost het probleem niet volledig op.

2. Ontsteking

Ontsteking is een andere reden voor hersenmist. Als we een ontsteking hebben, werkt bijna niets normaal. Het is als een slagveld in dat gebied. Een van de krachtigste vormen van ontsteking is een infectie. Als we een virale of bacteriële infectie hebben, dat is een zeer sterke acute ontsteking. We kunnen ook ontstoken raken door voedselallergieën. Als we reageren op een voedsel, reageert je lichaam met een ontsteking. Een andere veelvoorkomende oorzaak is een lekkende darm.

Als we een lekkende darm hebben, komen er deeltjes in de bloedbaan die te groot zijn, die een immuunrespons veroorzaken en dat is waar voedselallergieën verergeren. Maar we willen ook in gedachten houden dat veel van de factoren die een lekkende darm beïnvloeden, ook een lekkende hersenen beïnvloeden. Het is heel gewoon dat je er vrijwel op kunt rekenen dat als je een lekkende darm hebt, je ook een lekkend brein hebt.

Met een lekkend brein komt neuro-ontsteking. In de laatste paar jaar, aangezien steeds meer mensen Covid hebben ervaren, hebben sommige mensen volledig hersteld, terwijl anderen een zogenaamde langdurige Covid hebben. Van die mensen heeft maar liefst zeven procent of zelfs meer, afhankelijk van hoeveel er is gemeld, hersenmist. De exacte oorzaken hiervan zijn nog niet volledig begrepen.

Hersenmist – 10 manieren om te (over)­ leven in chaotische tijden
Klik voor prijs bij Bol

3. Signaalverstoring

Hersenmist kan ook worden veroorzaakt door signaalverstoring. De hersenen verwerken de hele tijd miljarden stukjes informatie per seconde. Hoe meer van die signalen correct en op het juiste moment op de juiste plaats komen, hoe beter de hersenen de homeostase kunnen behouden. Maar als iets die signalen verstoort of vervormt, kan het brein zijn werk niet doen. Elektromagnetische velden (EMF) zijn een voorbeeld van iets dat deze signalen kan vervormen.

Nu hebben we het over je elektronische slimme apparaten, je computer en je mobiele telefoon en je tablet, etc. Elektromagnetische velden zijn niets nieuws. De aarde zelf heeft een elektromagnetisch veld. Mensen zijn afgestemd op de zogenaamde Schumann-frequentie van de aarde. Maar de frequenties van onze apparaten zijn anders, en dit kan onze hersenfunctie beïnvloeden.

Ons zenuwstelsel is bekend met en gesynchroniseerd met bepaalde vormen van elektromagnetische velden en frequenties. Echter, onlangs hebben we mobiele telefoons, transmissies, radiosignalen, enz. uitgevonden die functioneren op veel hogere frequenties en intensiteiten dan waar we aan gewend zijn. Dit kan een deel van de communicatie die we in ons lichaam hebben verstoren en ons lichaam moet meer energie verbruiken om te compenseren voor de soep van elektromagnetisme waarin we leven.

Deze nieuwe frequenties hebben een miljard keer hogere frequentie dan de frequenties die we gewend zijn. Dit zal ons zenuwstelsel niet meteen vernietigen en ons morgen niet doden. Het zal echter wel een extra belasting vormen voor ons lichaam omdat het extra energie moet verbruiken om alle elektromagnetische ruis die ons omringt te compenseren. Voor elke toevoeging van elektromagnetisch veld (EMF) aan onze omgeving, wordt er een klein stukje stress toegevoegd aan ons lichaam.

Voeding en antioxidanten

Eet voedsel dat ondersteuning biedt en de levering van voorlopers voor uw lichaamseigen endogene productie van antioxidanten zoals glutathion aanmoedigt. Het is beter deze stoffen uit voeding te halen, in plaats van in pilvorm.

4. Stress

Als we gestrest zijn, kunnen we een geleidelijk verlies ervaren in het vermogen om energie te maken. Onze cellulaire machinerie degradeert in zekere zin. Tien jaar geleden kon de gemiddelde cel misschien 10 eenheden van energie uitstoten, en vandaag kan het er misschien maar zeven of acht produceren.

Dit proces wordt degeneratie genoemd; de cellen werken gewoon niet zo goed als vroeger. Het merendeel hiervan wordt toegeschreven aan veroudering, wat tot op een punt waar is, omdat veroudering onvermijdelijk is.

Stress kan ook de circulatie en distributie van bloed beïnvloeden, die de zuurstof en voedingsstoffen in je lichaam vervoert. Vooral chronische stress kan op vele manieren schadelijk zijn, waaronder het veroorzaken van hersenmist en het belemmeren van je concentratie.

Dan hebben we stress, wat ook iets is dat de levering of distributie van bloed verstoort. Uiteraard vervoert bloed de zuurstof en de glucose en alle voedingsstoffen en de hulpbronnen. Stress, vooral chronische stress, is schadelijk op ongeveer een miljoen verschillende manieren. Ik wil je slechts één manier laten zien met betrekking tot focus en hersenmist. Dus, hopelijk kun je zien dat dit een dwarsdoorsnede is van een persoon en dit hier zijn de hersenen.

Normaal gesproken, als we een balans hebben in flow, als de stress matig en onder controle is, hebben we een gelijkmatige bloedstroom naar de hele hersenen. Dit grote ding hier heet de cortex. Dit is waar we bewuste gedachten verwerken, onze focus, onze creativiteit, dat alles is er, vooral in de frontale kwab die een beetje de manager is van die hele cortex.

Maar als we nu gestrest zijn, hebben we die creativiteit en die focus niet zo nodig. We willen gewoon levend wegkomen, dus de bloedstroom in de cortex vernauwt en begint te bundelen.

We duwen in feite de bloedstroom naar de hersenstam. Dit is waar onze geautomatiseerde reacties en overlevingsinstincten zitten. Dus elke keer dat we gestrest zijn, verlaat het bloed gedeeltelijk de cortex om de hersenstam te voorzien voor onze onmiddellijke overleving.

Bij acute stress hebben we nog steeds een ander stresshormoon, zoals adrenaline, om onze aandacht en focus te krijgen. Maar bij chronische stress wordt bloedverlies dominant en we verliezen onze focus, we raken vermoeid, we verliezen creativiteit, enz.

5. Gebrek aan lichaamsbeweging

De overgrote meerderheid van de dingen die we aan veroudering wijten, zijn eigenlijk het gevolg van onbruik. Het verlies van spieren, het verlies van flexibiliteit en het verlies van energieproductie zijn bijna volledig in onbruik geraakt.

De belangrijkste reden voor niet-gebruik is gebrek aan lichaamsbeweging. Beweging levert meer dan 90 procent van de signalen van stimulatie die we nodig hebben om de hersenen in leven te houden.

6. Slechte slaapkwaliteit

Hersenmist kan ook ontstaan door gebrek aan slaap, omdat slaap een vorm van regeneratie is. Slaap helpt het lichaam te recupereren en laadt de batterijen op. Veel genezing vindt plaats tijdens de slaap. Dus als we niet genoeg slaap krijgen, of de kwaliteit van de slaap niet goed is, is dat een andere reden voor hersenmist.

7 Depressie

Depressie wordt ook geassocieerd met hersenmist. Hoewel depressie zeer multifactorieel is, kan het op het meest basale niveau betekenen dat er depressieve activiteit is in de frontale kwab. Als we niet genoeg energie kunnen maken in de frontale kwab, kunnen we de depressieve en angstige gedachten niet uitzetten zoals het hoort.

Het belang van motivatie en oefening

Als we weinig energie hebben in de frontale kwab, hebben we ook een gebrek aan motivatie. De frontale kwab is het deel dat de motivatie controleert. Het is onze uitvoerende functie. Dus als we daar minder energie maken, hebben we ook minder motivatie. Het is moeilijk om de oefening te doen en er iets aan te doen.

Het is daarom zo belangrijk om deze mechanismen te begrijpen, zodat je een beslissing kunt nemen en die oefening kunt doen, ook als je er geen zin in hebt. Je kunt niet wachten tot je er zin in hebt. Je moet begrijpen wat er op het spel staat, wat de gevolgen zijn, wat de voordelen zijn en het dan toch doen.

8. Bloedarmoede

Bloedarmoede is een toestand waarbij u niet genoeg rode bloedcellen heeft of de kwaliteit van uw rode bloedcellen ondermaats is. Hierdoor kan zuurstof niet efficiënt getransporteerd worden, wat kan leiden tot vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen.

9. Roken

Roken draagt hier ook aan bij, omdat het inademen van koolmonoxide ongeveer 20 procent van je zuurstofcapaciteit blokkeert.

10. Uitdroging

Uitdroging is een veelvoorkomende oorzaak van hersenmist, omdat je lichaam voornamelijk uit water bestaat. De meeste chemische processen in je lichaam vinden plaats in een waterige oplossing. Daarom is het essentieel om voldoende te hydrateren. Vergeet bij het hydrateren niet om ook zout en elektrolyten aan te vullen.

11. Insulineresistentie

Een ander belangrijk aspect is insulineresistentie, wat kan voorkomen dat glucose efficiënt in je cellen wordt gebracht, waardoor ze niet de energie krijgen die ze nodig hebben. Dit geldt ook voor hersencellen, en is een van de redenen waarom een laag-koolhydraatdieet kan worden aanbevolen.

12. Elektromagnetische velden (EMF)

Nieuwere vormen van elektromagnetische velden, zoals die gegenereerd door mobiele telefoons en andere elektronica, kunnen ook verstoringen in je lichaam veroorzaken. Deze velden hebben veel hogere frequenties dan we gewend zijn, en het aanpassen aan deze frequenties kan extra energie van je lichaam vergen.

13. Verstoring van circadiane ritmes

Verstoring van je circadiane ritmes, zoals die veroorzaakt door ploegendienstwerk of jetlag, kan ook bijdragen aan hersenmist. Deze ritmes helpen bij het reguleren van je slaapcycli, en verstoringen kunnen je vermoeid en ongericht maken.

14. Blootstelling aan chemicaliën en metalen

Als we het hebben over metalen, chemicaliën, pesticiden en andere vergelijkbare stoffen, moeten we rekening houden met het feit dat ze receptoren kunnen bezetten die bedoeld zijn voor de eigen communicatie van het lichaam. Afhankelijk van de omstandigheden kan het signaal hierdoor versterkt worden of juist helemaal niet plaatsvinden. Interessant genoeg zijn er verschillende oorzaken die dit kunnen veroorzaken.

Conclusie

Nu je begrijpt hoe dit allemaal werkt, hoef je alleen maar actie te ondernemen. Dit kan een lange lijst lijken, en ik ga het niet eens allemaal voor je opsommen, maar het goede nieuws is dat als je eenmaal begint te begrijpen waar ik het over heb in al mijn video’s, je zult zien dat in de holistische gezondheid vanuit een holistisch oogpunt, al deze dingen min of meer gerelateerd zijn.

Het mooie is dat je ze niet allemaal hoeft te repareren. Als je begint met het doen van dingen waar je lichaam naar op zoek is, als je begint je lichaam te ondersteunen en voor je lichaam te zorgen, en als je de juiste voeding eet, zul je merken dat veel van deze problemen zichzelf beginnen te repareren.

Geraadpleegde bronnen

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van hersenmist?

Hersenmist kan worden veroorzaakt door gebrek aan slaap, slechte voeding, stress, ontsteking en signaalverstoring door elektromagnetische velden.

Hoe beïnvloedt slaapgebrek de hersenfunctie?

Slaapgebrek kan leiden tot verminderde cognitieve functies, concentratieproblemen en verhoogde vermoeidheid.

Welke rol speelt voeding bij hersenmist?

Onvoldoende voedingsstoffen en hydratatie kunnen de energieproductie van de hersenen verstoren, wat leidt tot hersenmist.

Hoe kan stress hersenmist veroorzaken?

Chronische stress verstoort de bloedtoevoer naar de hersenen en kan leiden tot verminderde concentratie, vermoeidheid en geheugenproblemen.

Wat is het verband tussen ontsteking en hersenmist?

Ontstekingen, vaak veroorzaakt door infecties of voedselallergieën, kunnen de hersenfunctie verstoren en bijdragen aan hersenmist

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken