Spirituele Ankers Identificeren

Spirituele Ankers Identificeren Door Troost en Stabiliteit te Vinden in Moeilijke Tijden


40 keer gelezen sinds
3
minuten leestijd
3
minuten leestijd
40 keer gelezen sinds

0
(0)

Nick deelt een korte oefening om je spirituele ankers te identificeren, zodat je hierop kunt terugvallen tijdens moeilijke tijden. Dus, wat kunnen we doen om ons te helpen deze ideeën van onze eigen dood en het onvermijdelijke te accepteren en onder ogen te zien? Een praktijk die ik vandaag graag met je wil delen, is het vinden van je spirituele ankers. Dit is een korte oefening van ongeveer drie minuten. Als je een pen en papier of iets om mee te schrijven hebt, is dat handig.

Wat Zijn Spirituele Ankers?

Een spiritueel anker zijn onze rituelen, relaties, vrienden, geliefden, huisdieren, eigenlijk alles wat voldoening geeft en waar je troost uit kunt halen in tijden van crisis. Dus wat ik je nu wil vragen, is om na te denken over wat jouw spirituele ankers zijn en een gedetailleerde lijst te maken van wat deze zouden kunnen zijn. In plaats van ‘spirit’ of ‘spiritualiteit’ kun je een specifiek deel van spiritualiteit opschrijven dat je beoefent.

Maak een Lijst van Jouw Spirituele Ankers

Wat voor soort praktijk? Misschien een spirituele leraar waar je op kunt steunen of specifieke vrienden en familieleden waar je op kunt leunen. Neem twee minuten de tijd om een lijst te maken van je eigen spirituele ankers. Dank iedereen voor het deelnemen, en ik hoop dat deze lijst iets is waar je op terug kunt vallen.

Blijf Je Lijst Aanvullen

En hopelijk geeft deze lijst je wat troost, en misschien ook iemand van wie je houdt die door een moeilijke periode gaat of misschien aan het einde van zijn of haar leven is. Dit is een lijst die je altijd kunt aanvullen. Het is een voortdurend groeiende lijst van spirituele ankers en rustpunten van comfort, zodat je weet dat wanneer het moment komt, je op de een of andere manier voorzien zult zijn. Of hopelijk kun je een bron van troost zijn voor iemand anders.

Geraadpleegde Bronnen

Veelgestelde Vragen

Wat zijn spirituele ankers?

Spirituele ankers zijn rituelen, relaties en activiteiten die troost en voldoening bieden tijdens moeilijke tijden.

Hoe kan ik mijn spirituele ankers identificeren?

Neem tijd om na te denken over wat je rust en troost biedt, zoals relaties, rituelen of spirituele praktijken, en maak een gedetailleerde lijst.

Waarom zijn spirituele ankers belangrijk?

Ze helpen je om innerlijke rust en veerkracht te vinden tijdens stressvolle periodes en crises.

Kan iedereen spirituele ankers hebben?

Ja, iedereen kan spirituele ankers hebben. Het kan variëren van religieuze praktijken tot persoonlijke relaties of hobbies.

Hoe vaak moet ik mijn lijst van spirituele ankers bijwerken?

Je kunt je lijst continu bijwerken, zodat het een groeiende bron van troost en ondersteuning blijft.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Doe de ADHD test
Sigma man Test
De Stress test