BiesfenolB Babyflessen

Gebruik glazen babyflessen (Bisfenol A)438 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
438 keer gelezen sinds

0
(0)

Wil je je kind beschermen tegen de mogelijk schadelijke effecten van Bisfenol A in plastic babyflessen? Overweeg dan om te kiezen voor glazen babyflessen!

glazen babyflessen

De gezondheid van onze kinderen staat voorop, en daarom is het belangrijk om bewuste keuzes te maken bij het kopen van producten voor ze. Helaas blijken steeds meer producten stoffen te bevatten die niet goed zijn voor onze gezondheid, zoals Bisfenol A in plastic flessen. Maar er is goed nieuws: we kunnen kiezen voor glazen babyflessen, die geen Bisfenol A bevatten en daarmee een veiligere optie zijn.

Wat is Bisfenol A en waar wordt het gebruikt?

Bisfenol A is een stof die wordt gebruikt in de productie van hard plastic, zoals polycarbonaat, en in epoxyharsen die worden gebruikt als beschermende coating op de binnenkant van voedselverpakkingen in blik of karton. Hoewel het gemakkelijk te verwerken is en goedkoop is, blijkt Bisfenol A schadelijk te kunnen zijn voor onze gezondheid.

baby under purple blanket

Waarom is Bisfenol A gevaarlijk?

Bisfenol A is irriterend voor de ogen, huid en luchtwegen, en herhaald of langdurig contact kan de huid gevoelig maken. Bovendien kan de stof migreren naar voedingsmiddelen en zo door ons opgenomen worden. Aangezien Bisfenol A een “endocriene disruptor” is, kan het ook ons hormoonstelsel beïnvloeden. Bisfenol A is bovendien al sinds 1930 bekend als een zwak oestrogeen.

Hoe kan Bisfenol A vrijkomen uit plastic flessen?

Er zijn twee belangrijke manieren waarop Bisfenol A kan vrijkomen uit plastic babyflessen: tijdens het steriliseren en door gebruik van de magnetron. Bisfenol A kan vrijkomen uit plastic wanneer het wordt blootgesteld aan warmte, zoals bij het steriliseren van flessen. Het gebruik van de magnetron om voedsel of drank op te warmen in plastic containers kan ook leiden tot het vrijkomen van Bisfenol A.

Wat zijn de gevolgen van blootstelling aan Bisfenol A?

De mogelijke effecten van blootstelling aan lage doses van Bisfenol A zijn nog het onderwerp van veel studies en discussies. Echter, sommige artsen en wetenschappers hebben een vervroegde pubertijd bij kinderen geconstateerd als gevolg van blootstelling aan Bisfenol A. Dit is een ernstig gezondheidsprobleem dat kan leiden tot emotionele en fysieke problemen.

Waarom kiezen voor glazen babyflessen?

Gelukkig zijn er alternatieven voor plastic babyflessen die Bisfenol A bevatten. Er zijn merken die plastic flessen produceren zonder Bisfenol A, zoals Bfree. Als deze flessen niet gemakkelijk te vinden zijn in de winkel, is het misschien beter om terug te gaan naar de “ouderwetse” glazen flessen. Glazen flessen bevatten geen Bisfenol A en zijn daarom een veiligere optie.

Conclusie: kies voor de gezondheid van je kinderen

Het is belangrijk om bewuste keuzes te maken als het gaat om de gezondheid van onze kinderen. Door te kiezen voor glazen flessen in plaats van plastic flessen die Bisfenol A bevatten, kunnen we ervoor zorgen dat onze kinderen blootstelling aan deze mogelijk schadelijke stof vermijden. Laten we onze kinderen de best mogelijke start geven door voor gezonde en veilige producten te kiezen.

Veelgestelde vragen

Wat is Bisfenol A?

Bisfenol A is een stof die wordt gebruikt in de productie van hard plastic, zoals polycarbonaat, en in epoxyharsen die worden gebruikt als beschermende coating op de binnenkant van voedselverpakkingen in blik of karton.

Waarom is Bisfenol A gevaarlijk?

Bisfenol A kan irritatie veroorzaken aan de ogen, huid en luchtwegen, en kan migreren naar voedingsmiddelen en zo opgenomen worden. Bisfenol A is ook een “endocriene disruptor” en kan daarmee het hormoonstelsel beïnvloeden.

Hoe kan ik blootstelling aan Bisfenol A verminderen?

Door te kiezen voor glazen babyflessen in plaats van plastic flessen die Bisfenol A bevatten, kun je blootstelling aan deze stof verminderen. Er zijn ook merken die plastic flessen produceren zonder Bisfenol A, zoals Bfree.

Bronnen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken