warm water met citroen en honing

7 gezondheidsvoordelen van warm water met citroen en honing1667 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
1667 keer gelezen sinds

5
(1)

Heb je je ooit afgevraagd waarom warm water met citroen en honing of thee zo verfrissend en kalmerend is? Citroen en honing zijn twee producten die zo verschillend zijn als kaas en koekjes, maar wanneer ze in de juiste verhoudingen worden gemengd, bieden ze geweldige gezondheidsvoordelen.

warm water met citroen en honing

Warm water met citroen en honing is als een gezond elixer, een krachtige bron van voedingsstoffen. Verschillende studies beweren dat deze drank helpt bij het verbranden van vet, het verminderen van acne en het uitwassen van gifstoffen uit het lichaam.

Honing is een schatkist aan antioxidanten, – flavonoïden en fenolische verbindingen, essentiële vitaminen en mineralen. Citroen, superrijk in vitamine C en andere essentiële voedingsstoffen, is gunstig voor het versterken van de weerstand, ontgifting, vertraagt het legen van de maag en verbetert de spijsvertering.

Amy Newsome is hovenier, imker en gepassioneerd kok in Londen. Ze is altijd bezig het belang van de bij en bijbehorende honing onder de aandacht van het publiek te brengen. Zo heeft ze het imkerschap en moestuinieren bij gevangenissen geïntroduceerd en schreef ze artikelen voor verschillende media.

De voordelen van warm water met citroen en honing

Detox drank

Warm water met citroen en honing fungeert als een natuurlijke detox drank en geeft je direct energie terwijl het het lichaam ontdoet van gifstoffen. Drink het met lauwwarm water op een lege maag. Zorg ervoor dat de honing puur of biologisch is.

Energiebooster

Deze drank is een natuurlijke energiebooster die je een snelle energiebron geeft tijdens het sporten of oefenen. Het helpt bij het stabiliseren van energiepeilen na intensieve work-outs.

Promotie van Spijsvertering

warm water met citroen en honing is een ideale drank om constipatie te verlichten en de spijsvertering te bevorderen. Deze drank is gunstig voor het reinigen van de dikke darm en het verwijderen van onverteerde voedselresten en gifstoffen uit het lichaam.

Immuunsysteem Booster

Deze drank is vol van essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C, B-complex, fosfor, calcium en magnesium. Deze voedingsstoffen helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het verwijderen van gifstoffen en het voorkomen van urineweginfecties.

Promotie van huidgezondheid

Deze drank doet wonderen voor de huid. Vol met antibacteriële eigenschappen, het werkt als een natuurlijke reiniger, reinigt het bloed, versterkt collageen en maakt je huid er stralend en soepel uitzien.

Gewichtsverlies

Warm water met citroen en honing is een perfecte drank elke dag mee te beginnen. Het toevoegen van een paar druppels honing en 1 theelepel citroensap aan het warme water verhoogt de stofwisseling, waardoor vet verbrand wordt.

Voorkomt nierstenen

Concentreerde en zure urine kan een brandend gevoel veroorzaken in de urinewegen tijdens het plassen en kan ook leiden tot stenen. De antimicrobiële eigenschappen van honing en de diuretische effecten van citroen werken samen om bacteriën en andere ongewenste schadelijke stoffen uit het systeem te spoelen die nierstenen veroorzaken. Daarnaast worden citroenzuur in citroenen en honing samen alkalisch van aard en kunnen ze de vorming van stenen in de nieren voor een groot deel helpen voorkomen.

Bevordering van Cardiale gezondheid

Verschillende studies suggereren dat het eten van citrusvruchten, vooral die met een hoge concentratie vitamine C, extreem nuttig is om hartproblemen en beroertes te voorkomen.

Doordrenkt met een goede hoeveelheid vitamine C, helpt citroen bij het voorkomen van factoren die hartziekten veroorzaken.

Samen met honing speelt deze magische drank een belangrijke rol bij het verlagen van het niveau van slechte cholesterol en triglyceriden in het lichaam, wat op zijn beurt de afzetting van plaque in bloedvaten voorkomt en ook de vorming van atherosclerose en andere hartproblemen voorkomt.

Remedie voor oedeem

Waterretentie in het lichaam kan vaak leiden tot zwelling van de voeten en zelfs druk uitoefenen op het hart en bloed, wat uiteindelijk leidt tot oedeem en hypertensie. De ongelooflijke citroen en honing drank dient als een geweldig diureticum en helpt bij de productie van urine.

Dus, het drinken van een glas van deze wonderdrank in de ochtend op een lege maag behandelt niet alleen oedeem, maar beheert ook bloeddrukproblemen.

Voedingswaarde:

Honing is een heerlijke, gezondere alternatief voor suiker dat al eeuwenlang als geneesmiddel wordt gebruikt. Deze gouden vloeistof is gezegend met een schat aan voedingsstoffen, waaronder verschillende vitaminen en mineralen.

Citroen is rijk aan vitamine C en andere essentiële voedingsstoffen, en is daarom gunstig voor het versterken van de immuunfunctie, ontgifting en het verbeteren van de spijsvertering.

Conclusie

Warm water met citroen en honing is een krachtige gezonde elixer met tal van gezondheidsvoordelen, zoals het helpen bij gewichtsverlies, het bevorderen van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de huidgezondheid.

Het is belangrijk om te zorgen dat de honing puur of biologisch is, en het te drinken met lauwwarm water op een lege maag.

Hoe moet ik citroen en honing water maken?

Voeg 1 theelepel citroensap toe aan een glas warm water en roer er 1-2 eetlepels honing doorheen.

Wanneer is het het beste om citroen en honing water te drinken?

Het is het beste om citroen en honing water te drinken op een lege maag, bij voorkeur 's ochtends.

Kan ik citroen en honing water drinken als ik diabetes heb?

Overleg met uw arts voordat u citroen en honing water begint te drinken als u diabetes heeft, omdat honing een natuurlijke vorm van suiker bevat.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231203 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023907 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023573 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023635 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211737 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211012 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021805 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021541 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211126 views