Wat Als Het Universum Van Jou Afhangt?

Wat Als Het Universum Van Jou Afhangt?139 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
139 keer gelezen sinds

0
(0)

Ja, wat als het lot van het universum helemaal van jou zou afhangen?

Dit is een nogal gewaagd concept en impliceert een totale ommekeer van hoe wij denken over het lot, toeval, bestemming en onze “unieke” persoonlijke ervaringen. En omdat wij op GoodFeeling niet bang uitgevallen zijn gaan we dus met goede moed de verkennende modus in, al is het alleen maar om te zien wat resoneert en wat misschien wel bruikbare informatie kan blijken te zijn.

Zet je open mind op “wijd open” want hier gaan we:

Het breed geaccepteerde Newtoniaanse model van de realiteit wordt steeds meer en vaker in twijfel getrokken omdat het gebaseerd is op scheiding: dat jij, de mens, leeft in een fysieke wereld, een wereld die de natuurwetten gehoorzaamt, zoals zwaartekracht of thermodynamica, en dat de aard van het universum gescheiden en onafhankelijk van jou is. Maar met de komst van de kwantumfysica is er een grote verandering opgetreden die deze stelling niet langer ondersteunen.

Wat Als Het Universum Van Jou Afhangt?

Kwantumfysica en Spiritualiteit

Maar deze verandering is alleen in de wereld van de wetenschap; in de wereld van spiritualiteit is het niets nieuws. Duizenden jaren geleden onderwees Hermes Trismegistus al dat ‘zo boven, zo beneden; zo beneden, zo boven’ betekent dat de wereld een hologram is, een lichtmatrix die te vergelijken is met een spiegel. Het reflecteert het bewustzijn dat erop wordt geprojecteerd. Kwantumfysica komt eigenlijk tot dezelfde conclusie: deze realiteit waarin we leven, is mogelijk helemaal niet onafhankelijk, omdat het vormgegeven zou kunnen worden door de waarnemers of het bewustzijn van de mens.

De Vierde Dimensie en Mogelijkheden

Je zou de realiteit op een bepaalde manier kunnen veroorzaken, zoals in de kwantumfysica het idee van het multiversum en oneindige tijdlijnen wordt onderzocht. Neville Goddard besprak dit in zijn boek ‘Thinking Fourth-Dimensionally‘. Hij stelde dat de vierde dimensie, waaruit onze driedimensionale wereld wordt vertaald, alle mogelijkheden van jouw leven bevat die mogelijk kunnen gebeuren, oneindige wereldlijnen. Nu, in de kwantumfysica, zoals dr. Joe Dispenza suggereert, is er een oneindig veld van mogelijkheden dat alle uitkomsten bevat die je in je leven zou kunnen ervaren.

Wat Als Het Universum Van Jou Afhangt?

Het Kwantumveld en Vrije Keuze

Dit oneindige veld van mogelijkheden, of kwantumveld, kan losjes beschouwd worden als het ‘Al’, waarover het boek ‘De Kybalion‘ spreekt, vanuit de leer van Hermes Trismegistus duizenden jaren geleden. Om het simpel te stellen, als er een veld van oneindige mogelijkheden is en het bevat alle mogelijke uitkomsten van je leven, wat bepaalt dan welke tijdlijn je nu ervaart? Tijd is alleen iets in 3D, het is slechts een concept dat nuttig is in het lineaire leven dat we leiden in deze driedimensionale realiteit.

Tijd en Eindeloze Mogelijkheden

Dus tijd bestaat eigenlijk niet. In de hogere dimensie is alles wat je zou kunnen zijn al een feit. Maar je bent hier, levend dit beperkte leven in deze bijzondere tijdlijn. Wat bepaalt deze specifieke tijdlijn voor jou uit de oneindige mogelijkheden in de vierde dimensie? Dit is waar het Newtoniaanse model langzaam instort en we langzaam bewegen van scheiding naar eenheidsbewustzijn. Het kwantumveld reageert op het bewustzijn dat ermee interageert via gedachten, gevoelens en zijn staat van zijn.

Wat Als Het Universum Van Jou Afhangt?

Bewustzijn en Reflectie

Dit veld materialiseert die uitkomst of tijdlijn voor jou die je voor jezelf hebt geaccepteerd via je staat van zijn, gedachten en gevoelens. Wat je gelooft te zijn, reflecteert de spiegel terug. Als je niet glimlacht in de spiegel, zal je geen blij gezicht te zien krijgen. De spiegel is afhankelijk van jou voor zijn reflecties. Als je glimlacht, weerspiegelt het een glimlach. De ‘Alles’, God, de bron, het kwantumveld, spiegelt je innerlijke wereld zoals de ‘Alles’ bedoeld heeft dat de schepping oneindige existenties, unieke ervaringen van zichzelf zou ervaren door jou.

Lees ook: Het Universum zegt altijd JA!

Conclusie: Jij als Schepper

Dus in essentie, als je vraagt: “Wat als het universum van jou afhangt?” Het antwoord ligt dus duidelijk in het feit dat je meer De Schepper bent van je eigen realiteit dan je je ooit hebt gerealiseerd. Je kunt je bewustzijn gebruiken om te navigeren door het veld van oneindige mogelijkheden, en via je gedachten, gevoelens en overtuigingen, creëer je je eigen werkelijkheid. Je bent de regisseur van je eigen leven en het universum is een groot podium waarop je onbeperkt kunt spelen.

Link: YouTube video

Veelgestelde vragen

Wat is de kernboodschap van het artikel over de invloed van het bewustzijn?

De kernboodschap is dat ons bewustzijn, inclusief gedachten en gevoelens, een directe invloed heeft op de realiteit. Het suggereert dat we via ons bewustzijn actief onze levensloop kunnen vormgeven door in te spelen op de oneindige mogelijkheden van het universum.

Hoe verhoudt de kwantumfysica zich tot traditionele spirituele leringen?

De stelling is dat kwantumfysica en traditionele spirituele leringen tot een vergelijkbare conclusie komen: de realiteit is niet losstaand van ons, maar wordt mede gevormd door ons bewustzijn. Deze visie was al aanwezig in oude spirituele teksten en wordt nu ondersteund door moderne wetenschap.

Wie zijn Neville Goddard en Dr. Joe Dispenza?

Neville Goddard en Dr. Joe Dispenza

Goddard introduceerde het idee van leven in de vierde dimensie waar alle mogelijkheden bestaan, terwijl Dispenza spreekt over een veld van oneindige mogelijkheden waaruit we onze realiteit kiezen. Beiden leggen de nadruk op de kracht van het bewustzijn in het vormen van onze ervaringen.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken