Woorden doen er toe: Als Je Op Deze Specifieke Manier (Met Jezelf) Spreekt, Verandert Je Hele Leven

Woorden doen er toe: Als Je Op Deze Specifieke Manier (Met Jezelf) Spreekt, Verandert Je Hele Leven89 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
89 keer gelezen sinds

0
(0)

Woorden zijn niet zomaar reeksen letters die we bij elkaar voegen, noch zijn het alleen geluiden die we gebruiken om met elkaar te communiceren en elkaar te begrijpen. Woorden doen er toe. Woorden zijn trillingen; woorden scheppen, woorden vernietigen, woorden helen, woorden verwarren, woorden tillen op, woorden ontspannen, woorden brengen vaak diepgaande uitkomsten teweeg.

Met dit besef dat onze woorden serieuze implicaties hebben voor ons leven, begrijpen we dat ze niet als vanzelfsprekend moeten worden beschouwd. Laten we diep ingaan op wat dit voor jou betekent, hoe kun je je woorden gebruiken om het leven te creëren dat je wilt? Hoe kunnen jouw woorden helen, opbeuren en creëren?

35 Daily Affirmations for Whatever You're Dealing With

Laten we beginnen

Ik weet zeker dat je de uitdrukking hebt gehoord: “Jouw woorden creëren realiteit.” Het is een populaire uitdrukking en soms klinkt het als een waarheid als een koe of een cliché. Maar de waarheid is dat het zo ontzettend waar is. In dit blog ga ik uitleggen hoe belangrijk de woorden zijn die je tegen jezelf zegt en op welke manier je op de juiste manier tegen jezelf kunt praten om het leven voort te brengen dat je wilt, door jezelf op een onderbewust niveau te veranderen. We gaan in op de kracht van taal, hoe het je op mentaal niveau beïnvloedt en hoe het je leven op een metafysisch niveau beïnvloedt.

Lees ook: Woorden doen er toe! Waarom je vandaag al moet stoppen met deze 3 woorden

Onze woorden vormen onze realiteit door ons onderbewuste vorm te geven. Ons onderbewuste stuurt onze overtuigingen, acties en onvrijwillige gedragingen aan. Wat we geloven wordt opgeslagen in ons onderbewuste en wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld, stel dat je slecht bent in schaatsen, wat voor mij geldt – ik ben eerlijk gezegd niet de beste schaatser.

Tips for Beginner Ice Skaters | Spotlight by Southern Utah University

Ik ben slecht in schaatsen

Laten we zeggen dat je een slechte ervaring hebt gehad met schaatsen, je viel en bezeerde jezelf en het was gewoon geen leuke ervaring. Vanwege die pijnlijke ervaring en de gevoelens die je had bij het schaatsen, vertel je jezelf dat je slecht bent in schaatsen. Ja, je hebt een directe ervaring gehad van het slecht zijn in schaatsen.

Maar dat betekent niet dat je geen geweldige schaatser kunt worden. Maar je woorden vertellen je dat je slecht bent in schaatsen. Dus door wat je tegen jezelf zegt en wat je constant programmeert in jezelf – “Ik ben slecht in schaatsen” – neem je dat over als een overtuiging. En eigenlijk begin je erin te geloven. Wat er zal gebeuren door deze woorden tegen jezelf te zeggen, is dat je niet zult oefenen met schaatsen. 

Wat er zal gebeuren is dat je vrij snel opgeeft omdat je sterk gelooft dat je er slecht in bent. En je zult jezelf ook kwalijk nemen dat je er slecht in bent. En het zal over het algemeen geen leuke ervaring zijn. En wat er gebeurt met mensen wanneer we pijn ervaren, is dat we zo ver mogelijk weg willen blijven van pijn. Mensen vermijden pijn liever dan dat ze naar plezier toe bewegen.

Dus het idee om een geweldige schaatser te zijn, klinkt geweldig, maar het is echt pijnlijk om daar te komen. Dus je overtuiging vertelt je om niet te oefenen en je zult in overeenstemming zijn met het idee dat je slecht bent in schaatsen. Dus fysiek doe je het niet, mentaal hou je er niet van en metafysisch zit je niet in de vibratie of match je niet met het idee van een geweldige schaatser zijn.

Olympic speed skaters Gilmore Junio, Kaylin Irvine and Marsha Hudey make  retirement official - Speed Skating Canada

Ik ben een geweldige schaatser

Ook in dit voorbeeld zul je je potentieel niet zien omdat je sterk verbonden bent met het verhaal dat je jezelf vertelt: “Ik ben slecht in schaatsen.” Wat je na ‘ik ben‘ plaatst, houdt de geest nauwlettend in de gaten, want het is wat de geest zal aannemen als waarheid. Het zal proberen om dat idee, dat verhaal waar te maken. Wat als je in plaats daarvan zegt: “Ik ben een geweldige schaatser. Ik ben echt goed in schaatsen.” Zelfs als je dit op dit moment misschien niet gelooft, kan het een potentieel begin zijn voor transformatie.

Als je deze nieuwe overtuiging herhaalt, keer op keer, en je voegt er emotie aan toe – je voelt echt de vreugde van schaatsen, je voelt de opwinding van het verbeteren, je voelt de vrijheid op het ijs – dan zul je merken dat je gedrag begint te veranderen. Je zult jezelf misschien vinden die schaatsen ophaalt en oefent.

En naarmate je oefent, zul je beter worden, omdat je je nu identificeert als een geweldige schaatser. Het is een self-fulfilling prophecy. En als je eenmaal begint te verbeteren, zul je de bevestiging krijgen dat je inderdaad een geweldige schaatser bent, en dit zal je overtuiging verder versterken. Zo creëer je je eigen realiteit door wat je zegt en wat je gelooft.

100+ Positive Affirmations For Depression That Will Make You Feel Better -  BROWN GIRL TRAUMA

Woorden doen er toe

Als je wilt zien hoe krachtig woorden zijn, kijk dan eens naar de effecten van positieve affirmaties. Dit zijn bewuste, positieve verklaringen die je regelmatig tegen jezelf zegt. Bijvoorbeeld: “Ik ben sterk”, “Ik ben capabel”, “Ik ben geliefd”. Wanneer je deze affirmaties dagelijks herhaalt, begin je ze te geloven en begin je gedrag te vertonen dat in lijn is met deze overtuigingen. Het is alsof je je eigen software bijwerkt en programmeert om te handelen volgens deze nieuwe positieve overtuigingen.

Focussen op wat je wilt, helpt je om dingen die niet in lijn zijn met je intentie te negeren. Je krijgt wat je oprecht wilt en waarop je je aandacht richt. Het universum is als een grote spiegel die je innerlijke toestand weerspiegelt. Als je positiviteit uitzendt, zul je positiviteit aantrekken. Als je gelooft dat je succesvol zult zijn, zul je situaties aantrekken die dat bevestigen. Het gaat om het veranderen van je innerlijke wereld, en dan zal de externe wereld in overeenstemming komen met je innerlijke overtuigingen.

Intentie is de sleutel tot het creëren van je realiteit

Stel je een doel voor ogen, zet de intentie, geloof erin en handel alsof het al waar is. Dit activeert de wet van aantrekking en brengt situaties in je leven die je helpen je intentie te manifesteren. Het begint met woorden, maar het gaat verder dan dat. Het gaat om de innerlijke overtuiging en de acties die daaruit voortvloeien. Als je gelooft dat je succesvol zult zijn, zul je handelingen ondernemen die succes bevorderen.

Wees echter niet star in je verwachtingen. Het universum kan verrassend zijn en de uitkomst kan groter zijn dan wat je aanvankelijk had bedacht. Blijf open voor mogelijkheden en vertrouw op het proces. Laat los en vertrouw erop dat het universum voor je zorgt en je leidt naar wat het beste is voor jou.

Tot slot, onderschat nooit de kracht van vriendelijkheid en medeleven. Woorden hebben kracht, maar ze moeten altijd worden gebruikt met compassie en begrip voor anderen. Wees vriendelijk voor jezelf en anderen terwijl je de kracht van woorden gebruikt om je leven te transformeren en een realiteit te creëren die in lijn is met je diepste verlangens.

Link: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken