Self Realization

Zelf Realisatie | Bentinho Massaro88 keer gelezen sinds
3
minuten leestijd
3
minuten leestijd
88 keer gelezen sinds

0
(0)

Onontkoombare Essentie en Waarheid

Je kunt niet ontsnappen aan de kern van het leven, aan de onbetwistbare waarheid. Deze essentie, bestaand voorbij elke beschrijving, is niet vatbaar voor redenatie of debat. Enkel de geest kan een andere geest uitdagen, maar deze fundamentele kennis staat boven elke twijfel. Wanneer we dit inzien en onszelf hierin sterken, houden we dit misschien niet constant in gedachten, maar wanneer we dit wel doen tijdens momenten van overpeinzing, meditatie of spontane herkenning, vindt er een verandering plaats in ons. Er ontstaat een nieuwe verbinding, een helderheid, een zuivering. Hoe zuiverder je wordt, des te natuurlijker herken je de kracht die zich als jou manifesteert.

Het Streven naar Geluk

Geluk vergroten in deze context betekent jezelf bewust herkennen in momenten, zoals kortstondig stilstaan, herhaaldelijk gedurende de dag, en tijdens langere meditatiesessies. Dit helpt je te concentreren op fijnzinnige inzichten. Zuivering is ook een vorm van verfijning. Het maakt ons scherper in denken, waarnemen en herkennen. Deze subtiliteit is ook een teken van wijsheid en evenwicht.

De Kracht van Subtiliteit

Mensen die we soms gekscherend als ‘simpel’ bestempelen, missen vaak subtiliteit in hun denken. Hun gedachten zijn ruw, basaal, bijna primitief. Maar hoe subtieler je wordt, hoe meer je intuïtief begrijpt, los van vastgeroeste kennis of hechting. Deze subtiliteit leidt tot een flexibelere geest, een bewustzijn dat conventionele realiteit overstijgt.

Transcendentie en Zuivering

Stel je voor dat je duizend keer meer gezuiverd en los van aannames bent, zonder het vermogen te verliezen om te bestaan of bewust te zijn. Dit lijkt misschien vreemd of onwerkelijk vanuit je huidige perspectief, maar dit proces van verfijning is essentieel. Het transformeert je bewustzijn naar iets wat lijkt op pure ruimte.

Bewustwording en Zelfrealisatie

Naarmate je dieper graaft, worden de aannames die je nooit kende, zoals het gevoel op een planeet te zijn of onderhevig aan zwaartekracht, duidelijker en begin je de werkelijke aard van realiteit te begrijpen. Deze reis is onthullend, omdat het niet alleen je relatieve realiteit deconstrueert, maar ook de fundamenten van je subject-object beleving.

Zuiver Bewustzijn en Inzicht

Elke ontrafeling brengt de zuivere essentie van het zijn zonder vorm aan het licht. Dit proces vergt tijd en vertrouwdheid met iets zo vormloos als bewustzijn. Echte bewustzijn is het kennen van het beeld dat je van bewustzijn hebt. Door jezelf terug te trekken, ga je voorbij je aangenomen conceptuele constructies.

De Essentie van Zelf

Herhaal momenten van leegte door de dag heen, waarbij je bewust stilstaat en het moment laat zijn zoals het is. Dit helpt je vertrouwd te raken met de directe perceptie van puur bewustzijn. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je onbewuste aannames, zoals de gedachte op een planeet te zijn of zwaartekracht te ervaren, naar de voorgrond komen en oplossen. Dit onthult de ware aard van de realiteit, ver voorbij een subject-object gebaseerde ervaring.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken