12 onweerstaanbare persoonlijkheidstrekken van buitengewoon sympathieke mensen

12 onweerstaanbare persoonlijkheidstrekken van buitengewoon sympathieke mensen435 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
435 keer gelezen sinds

0
(0)

Sommige mensen lijken moeiteloos anderen voor zich te winnen. Hoe kunnen zij in slechts enkele dagen of weken vriendschappen sluiten, terwijl het jou doorgaans maanden of zelfs jaren kost?

De sleutel ligt beslist in hun persoonlijkheid. In dit artikel bespreek ik de 12 eigenschappen die buitengewoon sympathieke mensen kenmerken.

Deze volgende 12 persoonlijkheidstrekken typeren buitengewoon sympathieke mensen

12 onweerstaanbare persoonlijkheidstrekken van buitengewoon sympathieke mensen

1. Ze zijn flexibel

Ze leven volgens het gezegde “When in Rome, do as the Romans do.”

Wanneer ze in het gezelschap zijn van mensen die met hun handen eten, proberen ze dit ook te doen.

Als de mensen om hen heen anders spreken dan zij, zullen ze proberen hun manier van spreken aan te passen.

Daarom vinden ze het vaak gemakkelijker om aansluiting te vinden bij anderen dan mensen die stug aan hun eigen gewoonten vasthouden.

2. Ze staan open voor nieuwe ideeën

Sommige mensen leiden levens die sterk verschillen van de onze, wat ongemakkelijk kan aanvoelen.

Velen van ons beoordelen hen op basis van onze eigen ervaringen en noemen ze “vreemd” of “raar” om ons gerust te stellen.

Maar er zijn mensen die sympathiek zijn, juist omdat ze dit niet doen. Zij proberen de verschillen te begrijpen, hoe groot deze ook mogen zijn.

Daardoor voelen mensen zich vrij om zichzelf te zijn in hun aanwezigheid, zonder de noodzaak om een façade op te houden of zich anders voor te doen.

3. Ze zijn empathisch

Weinig dingen zijn irritanter dan iemand die grappen maakt wanneer mensen duidelijk niet in de stemming zijn, of ongepaste onderwerpen aansnijdt.

Mensen die moeite doen om de sfeer te peilen, worden doorgaans meer gewaardeerd dan degenen die ongevoelig blijven.

Sympathieke mensen introduceren niet lukraak onderwerpen en grappen in een gesprek. Ze proberen te voelen of mensen daarvoor openstaan.

Op dezelfde manier vermijden ze het om te praten over hun perfecte levenspartner in het bijzijn van een vriend die net een break-up heeft gehad, of praten over hun promotie wanneer iemand net is ontslagen.

12 onweerstaanbare persoonlijkheidstrekken van buitengewoon sympathieke mensen

4. Ze zijn zorgzaam

Dit zijn de mensen die extra alert zijn en geen garnalen serveren als ze weten dat een vriend met een garnalenallergie op bezoek komt.

Of als ze weten dat een van hun buren een slechte dag heeft, zullen ze wat extra eten bereiden en dat aan hen geven om hen op te vrolijken.

Deze gebaren van zorgzaamheid, zowel groot als klein, komen natuurlijk bij hen op omdat ze om het welzijn van de mensen om hen heen geven.

Hoewel ze niet bewust proberen om sympathiek over te komen, worden ze juist om deze eigenschap gewaardeerd.

5. Ze zijn authentiek

Dit zijn de mensen die begrijpen dat “authentiek zijn” niet betekent dat je elke gelegenheid aangrijpt om onaardig te zijn en te zeggen: “Zo ben ik nu eenmaal!”

Zij zijn de mensen die zichzelf niet voordoen als iemand anders om aardiger gevonden te worden, of om welke reden dan ook.

Als je hen leert kennen, kun je erop vertrouwen dat je de echte persoon hebt ontmoet en niet slechts een vervalste versie van henzelf.

En dit is belangrijk, want mensen voelen het wanneer iemand onoprecht is of zich anders voordoet. Zelfs als mensen het probleem niet kunnen benoemen, stralen ze vibes uit die anderen op een afstand houden.

12 onweerstaanbare persoonlijkheidstrekken van buitengewoon sympathieke mensen

6. Ze relativeren

Zij zijn de mensen die een gênante fout kunnen maken en deze met een glimlach kunnen afwimpelen, of die verhaal kunnen doen over die keer dat ze verliefd werden op de verkeerde persoon en kunnen lachen om hun eigen domheid.

Ik bedoel hiermee niet het soort zelfspot dat je zou verwachten van iemand die een hekel aan zichzelf heeft – dat maakt mensen juist ongemakkelijk.

Het is gewoon dat ze comfortabel genoeg zijn in hun eigen vel om een grapje te kunnen incasseren en zelf af en toe het mikpunt te zijn.

Mensen omschrijven hen vaak als “relaxed”, en dat klopt – ze zijn kalm en onverstoorbaar, behalve onder de meest extreme omstandigheden.

Conclusie

Met deze kenmerken in het achterhoofd kun jij je pad naar een sympathiekere versie van jezelf vormgeven. Onthoud, sympathiek zijn is niet enkel een eigenschap, maar een manier van leven.

Geraadpleegde bronnen:

  • 7 eigenschappen van sympathieke mensen – Dit artikel van Psychology Today bespreekt zeven eigenschappen die mensen aantrekkelijker maken, waaronder flexibiliteit, empathie en authenticiteit.
  • Hoe word je een sympathiek persoon? – Dit Forbes-artikel bespreekt 13 gewoonten van buitengewoon sympathieke mensen. Het omvat aspecten zoals empathie, openheid voor nieuwe ideeën en zorgzaamheid.
  • De kunst van het aardig gevonden worden – Dit artikel van Inc.com bespreekt negen gewoonten van opmerkelijk charmante mensen, waaronder het tonen van empathie, het zijn van authentiek en het relativeren van situaties.
  • 10 eigenschappen van sympathieke mensen – Dit artikel van Business Insider bespreekt tien eigenschappen van sympathieke mensen, waaronder flexibiliteit, openheid voor nieuwe ideeën en zorgzaamheid.
  • 13 eigenschappen van zeer invloedrijke mensen – Dit artikel van Psychology Today bespreekt dertien eigenschappen van zeer invloedrijke mensen, waaronder empathie, openheid voor nieuwe ideeën en authenticiteit.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken

Gerelateerde Artikelen

Persoonlijkheidstesten

Doe de ADHD test
is het De ijdelheidstest of De ijdelheidsstest
De Stress test