Meer energie

7 Tips voor meer energie met minder moeite561 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
561 keer gelezen sinds

0
(0)

Heb jij het gevoel dat je tijd en meer energie hebt om alles te doen dat je wilt doen? En je daar ontspannen en gelukkig bij te voelen?

Ja? Gefeliciteerd! Dan behoor je tot een van de weinigen in onze samenleving die niet af en toe het gevoel heeft het druk te hebben en toe te zijn aan meer rust. Alle anderen kunnen misschien iets hebben aan de tips die ik in dit artikel geef.

1. Pak allereerst je agenda er eens bij en kijk wat er voor de komende maand allemaal in staat

Hoeveel dingen staan er in die je ‘moet’ doen? En die je liever maar weer achter de rug hebt? Naar hoeveel dingen kijk je nu al uit? Als de balans doorslaat naar dingen waar je géén zin in hebt, is het de hoogste tijd er evenwicht in aan te brengen. Bekijk om te beginnen alle dingen die je ‘moet’ en sta er goed bij stil of ze ook echt ‘moeten’.

Misschien zitten er dingen tussen die je structureel kunt schrappen, uitbesteden of een keertje overslaan. Wees eerlijk tegenover jezelf (de tandarts nu afzeggen levert op de langere termijn niets op) en realistisch (niet alles waar je geen zin in hebt, kun je afbellen of niet doen).

2. Reserveer elke dag een halfuur helemaal voor jezelf.

Besteed dat half uur aan iets waar je energie van krijgt en/of helemaal door ontspant. Voor de een is het yoga, voor de ander meditatie, voor weer een ander hardlopen. Of lekker zomaar uit het raam kijken naar de wolken en de vogels… Het maakt niet uit wat het is en het hoeft ook niet elke dag hetzelfde te zijn. Maar even alleen zijn, zonder dat er iets moet, zorgt ervoor dat je op kunt laden en je hoofd leeg kunt maken.

3. Stop met uitstellen.

Dingen uitstellen vreet enorm veel meer energie. Hoe vaak denk je niet aan de dingen die je nog moet doen? Hoeveel tijd kost dat niet? Vaak meer tijd dan het uitvoeren van de taak! Stop dus met uitstellen, en doe dingen op het moment dat ze gedaan moeten worden – of eerder.

4. Wees mild voor jezelf

Als iets niet helemaal gegaan is zoals je wilt, als je een fout hebt gemaakt of ergens spijt van hebt: accepteer dat het zo is en kijk wat je er alsnog aan kunt doen. Kan je de fout herstellen? Is het goed je excuus aan te bieden? Doe dat dan en laat het verder los. Wees net zo aardig voor jezelf als je een fout hebt gemaakt als je bent voor mensen die je dierbaar zijn.

5. Doe je best

Doe alles wat je doet altijd zo goed je kunt, en maak elke klus helemaal af. Als je iets maar half doet, kom je het in een later stadium vaak weer tegen. Waarom zou je iets niet meteen helemaal goed doen? Op de lange(re) termijn bespaart het je tijd, en op de korte termijn geeft het ruimte in je hoofd: je werk is gedaan, je hebt je best gedaan, dus kan je het loslaten en verdergaan met de volgende klus. Zorg ervoor alle losse eindjes altijd af te werken. Als je dit consequent doet en alles direct volledig afhandelt, zal het je een zee van tijd en ruimte opleveren!

6. Zorg voor voldoende inspiratie

Dingen die je inspireren geven je enorm veel meer energie. Wat inspireert jou? Omring je daar zoveel mogelijk mee. Hang een mooie tekst of gedicht op je badkamer spiegel. Schrijf een inspirerende zin in je agenda. Hang foto’s, posters of schilderijen die je raken op. Draai vaker muziek die je ontroert. Neem een abonnement op een tijdschrift waar je altijd weer leuke ideeën uithaalt. Stel je tot slot open om geïnspireerd te raken, verwacht gewoon dat dat gebeurt…en de kans is groot dat het gebeurt. Probeer maar eens!

7. Zorg dat je werk hebt waar je blij van wordt en meer energie van krijgt.

Je besteedt zoveel uren van je dag, je week (je leven dus!) aan werk dat het logisch is ervoor te zorgen dat je leuk vindt wat je doet. Toch is dat voor veel mensen niet zo. De dingen die we echt heel leuk vinden reserveren we vaak voor onze vrije tijd.

Als jij merkt dat je werk veel meer energie kost zonder dat het je iets oplevert, ga dan eens na hoe dat komt. Zit je op de juiste plek? Doe je wat je hart je ingeeft? Wat zou je kunnen doen om ervoor te zorgen dat je werk helemaal bij je past? Wat het ook is dat je kunt doen of veranderen: gun jezelf dat ook te doen of te veranderen. Je leven is het waard in vreugde geleefd te worden. Jíj bent het waard… Ik wens je veel energie en tijd voor jezelf toe!

© Brigitte van Tuijl
 
Ik help mensen ontdekken wat ze écht willen in hun leven en hun werk.
Dat levert hen meer energie en plezier in hun werk, levenslust en zelfvertrouwen op.

Meer weten? Kijk op mijn website: http://www.brigittevantuijl.com

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen

Zoeken