Bijzonder Sympathieke Mensen Hebben Al Deze 13 Gewoonten En Eigenschappen

De Echte Sympathieke Mensen Hebben Deze 13 Gewoonten En Eigenschappen198 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
198 keer gelezen sinds

5
(2)

Veel mensen vervallen in de foutieve overtuiging dat sympathiek zijn, voortkomt uit natuurlijke, erfelijke eigenschappen die alleen voor een lucky few zijn bestemd – de intelligente, de uiterst sociale en de extreem getalenteerde mensen.

Het is gemakkelijk om ten prooi te vallen aan deze misvatting. In werkelijkheid is sympathiek zijn volledig onder jouw controle en het draait hier vooral om emotionele intelligentie (EQ).

Why is Emotional Intelligence Important in the Contact Center? - CX Today

In een studie uitgevoerd aan de UCLA beoordeelden proefpersonen meer dan 500 bijvoeglijke naamwoorden op basis van hun waargenomen betekenis voor sympathie.

De best beoordeelde bijvoeglijke naamwoorden hadden niets te maken met joviaal zijn, intelligentie of aantrekkelijkheid (aangeboren eigenschappen). In plaats daarvan waren de beste bijvoeglijke naamwoorden oprechtheid, transparantie en het vermogen om een ander persoon te begrijpen.

Deze bijvoeglijke naamwoorden, en andere soortgelijke, beschrijven mensen die bedreven zijn in de sociale kant van emotionele intelligentie. Onderzoeksgegevens van TalentSmart, gebaseerd op meer dan een miljoen mensen, tonen aan dat mensen die deze vaardigheden bezitten niet alleen zeer sympathiek zijn, maar ook aanzienlijk beter presteren dan degenen die dat niet doen.

We hebben wat dieper gegraven om de gedragingen te ontdekken die emotioneel intelligente mensen vertonen waardoor ze zo sympathiek zijn.

Hier zijn de 13 beste gewoonten van bijzonder sympathieke mensen

1. Ze Stellen Vragen

De grootste fout die mensen maken als het gaat om luisteren, is dat ze zo gefocust zijn op wat ze daarna gaan zeggen of hoe wat de andere persoon zegt hen zal beïnvloeden, dat ze niet horen wat er gezegd wordt. De woorden komen luid en duidelijk binnen, maar de betekenis gaat verloren.

Een eenvoudige manier om dit te vermijden, is door veel vragen te stellen. Mensen vinden het fijn om te weten dat je luistert, en iets eenvoudigs als een verduidelijkingsvraag toont aan dat je niet alleen luistert, maar ook geeft om wat ze zeggen. Je zult verrast zijn hoeveel respect en waardering je krijgt door simpelweg vragen te stellen.

2. Ze Leggen Hun Telefoons Weg

Niets zal iemand zo afstoten als een tekstbericht tijdens een gesprek of zelfs een snelle blik op je telefoon. Als je je committeert aan een gesprek, richt dan al je energie op dat gesprek. Je zult merken dat gesprekken leuker en effectiever zijn wanneer je je er volledig in onderdompelt.

3. Ze Zijn Echt

Echt en eerlijk zijn is essentieel om sympathiek te zijn. Niemand houdt van een nep persoon. Mensen voelen zich aangetrokken tot degenen die echt zijn, omdat ze weten dat ze op hen kunnen vertrouwen. Het is moeilijk om iemand leuk te vinden als je niet weet wie ze echt zijn en hoe ze zich echt voelen.

Sympathieke mensen weten wie ze zijn. Ze hebben genoeg zelfvertrouwen om zichzelf te zijn. Door je te concentreren op wat jou als individu drijft en gelukkig maakt, word je veel interessanter dan wanneer je probeert mensen voor je te winnen door keuzes te maken die je denkt dat hen zullen bevallen.

Tips for Appearing in Court | 10 Rules of Etiquette | Bader Scott

4. Ze Oordelen Niet

Als je sympathiek wilt zijn, moet je ruimdenkend zijn. Ruimdenkend zijn, maakt je benaderbaar en interessant voor anderen. Niemand wil praten met iemand die al een mening heeft gevormd en niet bereid is te luisteren.

Een open geest hebben is cruciaal op de werkplek, waar benaderbaarheid toegang betekent tot nieuwe ideeën en hulp. Om vooroordelen en oordeel te elimineren, moet je de wereld zien door de ogen van andere mensen.

Dit betekent niet dat je moet geloven wat zij geloven of hun gedrag moet goedkeuren, het betekent eenvoudigweg dat je lang genoeg stopt met oordelen om echt te begrijpen wat hen drijft. Pas dan kun je hen zichzelf laten zijn.

5. Ze Zoeken Geen Aandacht

Mensen hebben een afkeer van degenen die wanhopig op zoek zijn naar aandacht. Je hoeft geen groot, extravert persoonlijkheid te ontwikkelen om sympathiek te zijn. Gewoon vriendelijk en attent zijn is alles wat je nodig hebt om mensen voor je te winnen.

Als je op een vriendelijke, zelfverzekerde en beknopte manier spreekt, zul je merken dat mensen veel meer aandachtig en beïnvloedbaar zijn dan wanneer je hen probeert te tonen hoe belangrijk je bent. Mensen merken snel je houding op en voelen zich meer aangetrokken tot de juiste houding dan tot wie, of hoeveel mensen, je kent.

Als je aandacht krijgt, bijvoorbeeld als je wordt erkend voor een prestatie, verleg dan de focus naar alle mensen die hard hebben gewerkt om je daar te helpen komen.

Dit mag dan cliché klinken, maar als het oprecht is, zal het feit dat je aandacht besteedt aan anderen en hun hulp waardeert, laten zien dat je dankbaar en bescheiden bent – twee bijvoeglijke naamwoorden die nauw verbonden zijn met sympathie.

Power of Consistency and How It Affects Your Business - C & D Advertising

6. Ze Zijn Consistent

Weinig dingen maken je onsympathieker dan wanneer je alle kanten op gaat. Wanneer mensen naar je toe komen, willen ze weten met wie ze te maken hebben en wat voor reactie ze kunnen verwachten.

Om consistent te zijn, moet je betrouwbaar zijn en ervoor zorgen dat zelfs wanneer je stemming op en neer gaat, dit geen invloed heeft op hoe je andere mensen behandelt.

7. Ze Gebruiken Positieve Lichaamstaal

Bewust worden van je gebaren, gezichtsuitdrukkingen en toon (en ervoor zorgen dat ze positief zijn) zal mensen naar je toe trekken als mieren naar een picknick.

Een enthousiaste toon, je armen niet gekruist houden, oogcontact behouden en naar de persoon leunen die spreekt, zijn allemaal vormen van positieve lichaamstaal die mensen met een hoge EQ gebruiken om anderen aan te trekken. Positieve lichaamstaal kan het verschil maken in een gesprek.

Het is waar dat hoe je iets zegt soms belangrijker kan zijn dan wat je zegt.

MediaMath Blog - Making a Good First Impression Is Knowing It's Not Your  Last…

8. Ze Maken een Sterke Eerste Indruk

Onderzoek toont aan dat de meeste mensen binnen de eerste zeven seconden van het ontmoeten van jou beslissen of ze je leuk vinden of niet. Ze besteden dan de rest van het gesprek intern om hun initiële reactie te rechtvaardigen.

Dit kan angstaanjagend klinken, maar door dit te weten, kun je er gebruik van maken om enorme winst te boeken in je sympathie.

Eerste indrukken zijn nauw verbonden met positieve lichaamstaal. Een sterke houding, een stevige handdruk, glimlachen en je schouders naar de persoon die je spreekt openen, zullen helpen ervoor te zorgen dat je eerste indruk goed is.

9. Ze Begroeten Mensen bij Hun Naam

Je naam is een essentieel onderdeel van je identiteit, en het voelt geweldig als mensen het gebruiken. Sympathieke mensen zorgen ervoor dat ze de namen van anderen elke keer gebruiken wanneer ze hen zien.

Je zou iemands naam niet alleen moeten gebruiken wanneer je hem begroet. Onderzoek toont aan dat mensen zich bevestigd voelen wanneer de persoon met wie ze praten tijdens een gesprek naar hen verwijst met hun naam.

Als je goed bent in gezichten onthouden maar moeite hebt met namen, maak er dan een spel van en maak het onthouden van namen een mentale oefening. Als je iemand ontmoet, wees dan niet bang om een tweede keer naar zijn naam te vragen als je het meteen vergeet na het horen. Je zult zijn naam bij de hand moeten houden als je hem de volgende keer wilt onthouden.

8 Ways to Improve Your Smile | MouthHealthy - Oral Health Information from  the ADA

10. Ze Glimlachen

Mensen spiegelen van nature (en onbewust) de lichaamstaal van de persoon met wie ze praten. Als je wilt dat mensen je leuk vinden, glimlach dan naar hen tijdens een gesprek en zij zullen onbewust hetzelfde doen en zich goed voelen als gevolg daarvan.

11. Ze Weten Wanneer Ze Zich Moeten Openstellen

Wees voorzichtig om persoonlijke problemen en bekentenissen niet te snel te delen, want dit zal je labelen als een klager. Sympathieke mensen laten de andere persoon bepalen wanneer het de juiste tijd is voor hen om zich open te stellen.

12. Ze Weten Wie Ze Moeten Aanraken (en Ze Raken Hen Aan)

Wanneer je iemand aanraakt tijdens een gesprek, laat je oxytocine vrij in hun hersenen, een neurotransmitter die hun hersenen associeert met vertrouwen en een overvloed aan andere positieve gevoelens.

Een eenvoudige aanraking op de schouder, een knuffel of een vriendelijke handdruk is alles wat nodig is om oxytocine vrij te geven. Natuurlijk moet je de juiste persoon op de juiste manier aanraken om oxytocine vrij te geven, want ongewenst of ongepast aanraken heeft het tegenovergestelde effect.

Onthoud gewoon dat relaties niet alleen worden opgebouwd met woorden, maar ook met algemene gevoelens over elkaar. Iemand op een gepaste manier aanraken is een geweldige manier om te laten zien dat je geeft.

13. Ze Balanceren Passie en Plezier

Mensen voelen zich aangetrokken tot mensen die gepassioneerd zijn. Dat gezegd hebbende, is het voor gepassioneerde mensen gemakkelijk om over te komen als te serieus of ongeïnteresseerd omdat ze de neiging hebben op te gaan in hun werk.

Sympathieke mensen balanceren hun passie met het vermogen om plezier te hebben. Op het werk zijn ze serieus, maar vriendelijk. Ze krijgen nog steeds dingen gedaan omdat ze sociaal effectief zijn in korte tijd en ze profiteren van waardevolle sociale momenten.

Ze minimaliseren small talk en roddelen en richten zich in plaats daarvan op betekenisvolle interacties met hun collega’s. Ze onthouden wat je hen gisteren of vorige week hebt verteld, wat laat zien dat je net zo belangrijk voor hen bent als hun werk. Link naar het originele artikel

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken