Image

De Akasha Kronieken: een Spiritueel Archief van het Universum – Zo Krijg je Toegang35 keer gelezen sinds
12
minuten leestijd
12
minuten leestijd
35 keer gelezen sinds

0
(0)

Als je geïnteresseerd bent in het concept van karma (oftewel de geschenken en de last die we dragen van acties uit vorige levens) of de ideeën van noodlot en bestemming zoals die op de toekomst betrekking hebben, dan zal het je misschien interesseren dat er een spiritueel concept is dat dit allemaal omvat: de Akasha Kronieken.

Deze worden gezien als een energetisch logboek van het verleden, heden en toekomst van elke ziel—een registratie van alle gebeurtenissen, gedachten en emoties die ooit hebben plaatsgevonden of nog zullen plaatsvinden. De Akasha Kronieken vinden hun oorsprong in het eeuwenoude concept van Ākāśa in de Indiase filosofie1, als een soort oneindige leegte of vijfde element.

Sinds dit concept is aangepast en naar het westerse publiek is gebracht door leden van de Theosofische Vereniging, worden de Akasha Kronieken ook gezien als een archief van het universum. Het is begrijpelijk dat het een concept is waar je je hoofd maar moeilijk omheen kunt slaan. We hebben het tenslotte over een soort spirituele administratie die alles bevat wat ooit is gebeurd en nog zal gebeuren—geen kleinigheid!

Volgens Akasha Kronieken lezer Krista Rauschenberg, co-host van de podcast Beginnersgids voor het Derde Oog, is het echter mogelijk voor iedereen om toegang te krijgen tot de Akasha Kronieken en spirituele inzichten te verkrijgen door in verbinding te staan met alle aspecten van hun eigen ziel, in dit leven en andere levens.

Hieronder legt Rauschenberg uit wat de Akasha Kronieken betekenen en deelt ze de geheimen om toegang te krijgen tot Akashische kennis, evenals wat je kunt verwachten van een Akashische leessessie, in termen van het ontdekken van de geschiedenis en het lot van je ziel.

Wat zijn de Akasha Kronieken?

De Akasha Kronieken worden beschouwd als “een energetische bibliotheek van informatie die de details van je ziel en haar reis bevat,” zegt Rauschenberg. “Ze omvatten vorige levens, huidige incarnaties en toekomstige mogelijkheden.” Om duidelijk te zijn, de kronieken hebben echter geen fysieke manifestatie; ze bestaan in een energetische dimensie die je moet ervaren, zegt zij.

Wat betreft de term “Akasha?” Deze is afgeleid van het Sanskriet woord Ākāśa, wat kan verwijzen naar het vijfde element (of “ether”) in het hindoeïsme of “kosmische ruimte” in het boeddhisme. In moderne interpretaties wordt Ākāśa (of Akasha, getranslitereerd naar het Engels) “beschouwd als de subtiele, spirituele essentie die alle ruimte doordringt en het medium is waardoor alle dingen zich manifesteren,” zegt Rauschenberg. “In de context van de Akasha kronieken, wordt de term ‘Akasha’ uitgebreid om te verwijzen naar een metafysische ‘bibliotheek’ of ‘database’ die de energetische afdrukken van alle gedachten, emoties, gebeurtenissen en ervaringen door de tijd heen bevat.”

De geschiedenis en oorsprong van de Akasha Kronieken

Het verkennen van de Akasha Kronieken gaat terug tot oude beschavingen. “Hindoeïstische filosofie en oude Egyptische en Griekse tradities hadden allemaal noties van een kosmisch of hemels archief,” zegt Rauschenberg. Het hedendaagse begrip van de Akasha Kronieken heeft echter zijn wortels in Theosofie, een spirituele en religieuze beweging opgericht in 1875 door Helena Petrovna Blavatsky en Henry Steel Olcott (en voortkomend uit het boeddhisme en de Indiase filosofie) die de onderlinge verbondenheid van alle zielen promoot en de mogelijkheid om goddelijke waarheid te zoeken door persoonlijke verlichting.

Blavatsky wordt erkend voor het introduceren van westerse publiek aan het concept van de Akasha Kronieken, die ze beweerde te hebben geleerd van Tibetaanse monniken, evenals spirituele technieken voor het toegang krijgen tot de Kronieken (zoals helderziendheid en psychische vaardigheden) en daarmee het verbinden met een hoger bewustzijn.

In het begin van de 20e eeuw bracht de Amerikaanse helderziende Edgar Cayce, ook bekend als de “Slapende Profeet,” meer aandacht naar de Akasha Kronieken. “Hij beweerde dat hij tijdens trance-achtige staten toegang kon krijgen tot de Akasha Kronieken en gebruikte deze bron voor zijn vele paranormale lezingen,” zegt Rauschenberg. “Zijn werk heeft bijgedragen aan het populair maken van het concept in de westerse spirituele gemeenschap.”

Wie kan de Akasha Kronieken raadplegen?

Met de juiste training kan iedereen toegang krijgen tot de Akasha Kronieken. Meestal raadpleeg je je eigen Akasha Kronieken—dat wil zeggen, het segment van informatie in dit universele compendium dat betrekking heeft op je ziel—maar je kunt ook de kronieken van iemand anders raadplegen, zolang je hun naam hebt. (Daarom kun je ook een lezing laten doen door een professionele Akasha Kronieken lezer.) Het is echter belangrijk om altijd uitdrukkelijke toestemming van een persoon te krijgen voordat je hun Kronieken opent.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat niet iedereen die de Akasha Kronieken kan openen ze ook zal begrijpen en interpreteren. “Het aanvoelen van de Kronieken kan tijd en oefening vergen, afhankelijk van iemands relatie met zichzelf op energetisch vlak en hun vertrouwen in de goddelijke bron en het universum,” zegt Rauschenberg.

Bovendien zijn de Akasha Kronieken van sommige mensen gemakkelijker te openen dan van anderen, voegt Rauschenberg toe: “Het hangt af van hoe open en vertrouwd iemand is met zijn eigen energie.” Als je minder verbonden bent met je kernenergie, kan het moeilijker zijn om toegang te krijgen tot de Kronieken.

Voordelen van werken met de Akasha Kronieken

Het kan spirituele groei en evolutie bevorderen

Het verkennen van de Akasha Kronieken kan helpen bij je spirituele reis en persoonlijke groei bevorderen. “De Kronieken bevatten niet alleen persoonlijke informatie, maar ook universele wijsheid en inzichten,” zegt Rauschenberg. Dat wil zeggen, een lezing kan je perspectief op het leven of de onderlinge verbondenheid van alle wezens verbreden, en je helpen een grotere afstemming met je spirituele pad te vinden, zegt ze.

Het kan zelfbewustzijn verhogen

Naast het heroriënteren van je toekomst, kan een lezing van de Akasha Kronieken je helpen je huidige realiteit beter te begrijpen. “Door de Akasha Kronieken te verkennen, kun je inzichten krijgen in je verleden, relaties en patronen,” zegt Rauschenberg. Dit zelfbewustzijn kan je wijzen op een dieper begrip van je sterke en zwakke punten, en zelfs je kernmissie in het leven.

Het kan helpen bij het verwerken en genezen van trauma uit het verleden

En net zoals de Akasha Kronieken je huidige realiteit van de ziel kunnen belichten, kan dit energetische logboek ook verborgen aspecten van je verleden onthullen en je helpen trauma te verwerken. “De Akasha Kronieken hebben het vermogen om op meerdere niveaus te genezen—emotioneel, mentaal en energetisch,” zegt Rauschenberg. Dat komt omdat toegang tot de Kronieken je kan helpen “oude trauma’s, beperkende overtuigingen en onopgeloste emoties te identificeren en meer over te leren,” legt ze uit, wat de deur opent voor genezing.

Wat te verwachten bij het raadplegen van de Akasha Kronieken

Omdat werken binnen de Akasha Kronieken een energetische praktijk is, kan de ervaring erg subtiel zijn, zegt Rauschenberg. Het kan ook niet intellectueel benaderd worden—verbinding vereist voelen niet denken, zegt ze.

Tegelijkertijd zal ieders ervaring uniek zijn. Voor Rauschenberg is het allesomvattend: “Als ik voor mensen lees, voel ik dingen in mijn lichaam, hoor ik dingen, zie ik dingen, en weet ik dingen,” zegt ze. “Een individu kan een of al deze sensaties hebben, afhankelijk van hun niveau van energetische expertise.”

Veel hiervan hangt af van hoe verbonden je bent met je eigen instincten en intuïtie—wat vaak een moeilijke relatie is om te onderhouden in deze wereld. “Helaas zijn sommigen van ons beschaamd gemaakt om niet in verbinding te staan met onze intuïtie,” zegt Rauschenberg. “Er kan ons verteld zijn dat we te gevoelig, dwaas of vreemd waren, wat mensen kan doen afkeren van hun gaven, en op zijn minst, ze niet vertrouwen.” In dat geval kan je ervaring van de Akasha Kronieken beperkter zijn.

Welke vragen moet je stellen in de Akasha Kronieken?

Het goede nieuws is dat er geen verkeerde vraag is die je kunt stellen bij het raadplegen van de Akasha Kronieken—Rauschenberg heeft cliënten gehad die bijna elk aspect van het leven hebben verkend, van werk en doel, tot gezondheid, familie en ouderschap. Het belangrijkste dat je kunt doen, is het proces benaderen met een open geest en een bereidheid om alle begeleiding en inzichten die je krijgt te ontvangen, zegt ze.

Als je graag toegang wilt tot de Kronieken als een middel voor persoonlijke groei, wil je misschien vragen overwegen over:

  • Je levensdoel van je ziel
  • Je karma uit vorige levens
  • Je emotionele wonden en hun oorsprong
  • Je uitdagingen in relaties

Hoe krijg je toegang tot de Akasha Kronieken?

Als je nog nooit met de Akasha Kronieken hebt gewerkt of aarzelt vanwege het adresseren van vroegere trauma’s, kan het inschakelen van een professional wenselijk zijn, zegt Rauschenberg. “Dit is een heilige praktijk die ik als zeer verantwoordelijk beschouw, dus ik zou persoonlijke studie of begeleide studie en mentoring aanbevelen voordat je je eigen Kronieken of die van iemand anders opent,” zegt ze.

Desondanks is het zeker mogelijk om toegang te krijgen tot de Kronieken met een persoonlijke spirituele praktijk, die Rauschenberg hier uiteenzet:

1. Vind een rustige en comfortabele plek

Het is belangrijk om dit werk te doen op een plek waar je veilig en zeker bent, en waar je niet gestoord wordt. Oefen je favoriete aardingstechniek (zoals ademhalingsoefeningen of meditatie) om je lichaam tot rust te brengen en je geest te kalmeren voordat je begint.

2. Heb een duidelijke intentie

Overweeg zorgvuldig wat je wilt begrijpen terwijl je in de Kronieken bent zonder te proberen de uitkomsten te beheersen. Een intentie hebben is belangrijk, net als in de geest van acceptatie en nieuwsgierigheid zijn.

3. Roep spirituele gidsen aan

Het kan nuttig zijn om expliciet om de steun van een hogere macht te vragen waarmee je resonantie voelt—of dat nu spirituele gidsen, engelen of een ander soort goddelijk wezen is—wanneer je probeert te verbinden met de Akasha Kronieken.

4. Zeg een gebed of mantra op

Je kunt toegang krijgen tot de Akasha Kronieken door een intentioneel openingsgebed of mantra op te zeggen, wat bijdraagt aan het creëren van een heilige, beschermde ruimte voor de spirituele praktijk. Hoewel er geen specifiek openingsgebed is dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de Akasha Kronieken, gebruiken veel beoefenaars de gebeden gecreëerd door Linda Howe, een vooraanstaand expert op het gebied van Akasha-studies.

5. Zet je schrap

Neem een paar minuten de tijd om een gevoel van geaarde energie en rust te vinden, en laat je fysieke lichaam acclimatiseren aan de spirituele praktijk.

6. Stel je gewenste vragen

Zodra je je op je gemak voelt, kun je beginnen met het stellen van vragen om inzichten te verkrijgen over alles van je relaties en levensdoel tot de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd. Focus op de informatie die je wilt ontvangen.

Terwijl je informatie ontvangt, gebruik je intuïtie om deze te interpreteren. Let op alle beelden, gedachten, sensaties of geluiden die bij je opkomen, en merk op wat in je opkomt.

7. Beoefen dankbaarheid

Aan het einde van een sessie overweeg een afsluitend gebed te zeggen om dankbaarheid te uiten voor de inzichten en kennis die je hebt ontvangen. Op zoek naar wat begeleiding? Dit is een link naar de gebeden van Akasha Kronieken expert Linda Howe.

8. Documenteer je ervaring

Houd een dagboek bij de hand om alles wat je ontvangt tijdens je spirituele sessie te documenteren. Op deze manier kun je later terugverwijzen naar de beelden, symbolen en berichten die je hebt opgeschreven, wanneer ze mogelijk een nieuwe (of duidelijkere) betekenis krijgen. Na verloop van tijd zal het documenteren van je ervaring met de Akasha Kronieken ook je vooruitgang verlichten en je helpen een relatie met de Kronieken te ontwikkelen.

Belangrijke tips voor iedereen die geïnteresseerd is in een professionele Akasha Kronieken lezing

Verduidelijk je intenties en vragen vooraf

Geïnteresseerd in het hebben van een professional die je Akasha Kronieken opent en hun spirituele inzichten deelt? Je zult duidelijk willen zijn over je intenties voor de lezing en welke vragen je beantwoord wilt hebben. “Of je nu inzichten zoekt over relaties, levensdoel of persoonlijke uitdagingen, het hebben van een duidelijke intentie kan de diepgang van de lezing verbeteren,” zegt Rauschenberg.

Benader het met een open geest en hart

Het is helemaal eerlijk om sceptisch te zijn over elk spiritueel proces dat nieuw voor je is—maar om de duidelijkste lezing mogelijk te maken, is het belangrijk om elke ervaring met de Akasha Kronieken te benaderen met nieuwsgierigheid en openheid. “De ontvangen informatie kan in de vorm van symbolen, beelden, gevoelens of intuïtieve inzichten komen, maar sta open voor wat er zich ontvouwt en vermijd het benaderen van de ervaring met starre verwachtingen,” zegt Rauschenberg.

Onthoud dat interpretaties kunnen variëren

“Sommige beoefenaars zien de Akasha Kronieken als een metafysische realiteit, terwijl anderen ze meer symbolisch of psychologisch interpreteren,” zegt Rauschenberg. Omdat dit zo is, kunnen verschillende lezingen voor dezelfde persoon variëren; hoe meer je bereid bent om aspecten van je leven en bewustzijn te verkennen die niet meteen duidelijk zijn, hoe meer betekenis je kunt halen uit dergelijke verschillende interpretaties.

Link: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen

Zoeken